Πρόσωπα

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Με τα 27 γκολ του φέτος, «ξεσκόνισε» ρεκόρ 51 χρόνων και έπεται συνέχεια!

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Με τα 27 γκολ του φέτος, «ξεσκόνισε» ρεκόρ 51 χρόνων και έπεται συνέχεια!
Το μέλλον του Ντούσαν Βλάχοβιτς στη Φιορεντίνα μπορεί να βρίσκεται στον «αέρα», αλλά στο παρόν, ο 21χρονος Σέρβος μέχρι να... φύγει, «σπάει» κάθε ρεκόρ που βρίσκει στο διάβα του!
Ντούσαν Βλάχοβιτς. Αλλιώς, ο δήμιος της Μίλαν. Ο άνθρωπος που σκόραρε δις στο 4-3 (20/11) εις βάρος της και συνέβαλε τα μέγιστα στο να «σπάσει» το αήττητο 12 αγωνιστικών που κρατούσαν οι «ροσονέρι». Ωστόσο, τα δύο γκολ που βρήκε εκτός από βαθμολογική και ψυχολογική σημασία για τη Φιορεντίνα, είχαν και ιστορική!
 
Με την doppietta του απέναντι στη Μίλαν (20/11, 4-3) έφτασε τα 27 γκολ μέσα στο 2021 στη Serie A και ισοφάρισε το στοιχειωμένο ρεκόρ του Κουρτ Χαμρίν, που το είχε πράξει το 1960! Μάλιστα, για να το κάνει χρειάστηκε μόλις 37 παιχνίδια!
Ο θρυλικός Σουηδός των «βιόλα», βέβαια, υπήρξε καταλύτης στο να έρθει ο πρώτος -και μόνος- ευρωπαϊκός τίτλος στα... χέρια της ομάδας της Φλωρεντίας το 1961, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Κάτι που ο Βλάχοβιτς δεν είχε καν το «δικαίωμα» να διεκδικήσει φέτος, μιας και η Φιορεντίνα δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη. 
 
Ίσως αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που βλέπει το μέλλον του μακριά από αυτή, μιας και στις συνεχείς προσπάθειες των διοικούντων να επεκτείνουν το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2023, αυτός απάντησε αρνητικά. 
 
Οι μνηστήρες παραμένουν πολλοί, με την Άρσεναλ να λέγεται πως τον έχει σε πρώτο πλάνο στα ραντάρ της. Ωστόσο, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, που μένει μέχρι να... φύγει στη Φλωρεντία δεν δείχνει να πτοείται από το που θα τον βρει το «άυριο» και μάλλον επικεντρώνεται στο σοφό λαϊκό γνωμικό: «τα ρεκόρ είναι για να σπάνε»!
 
Και όσο δεν μοιάζει διατεθειμένος να αλλάξει «συνήθειες», τα 70 εκατ. ευρώ που ζητά η Φιορεντίνα για να τον παραχωρήσει, μπορούν να αυξηθούν -δικαιολογημένα- ανά πάσα στιγμή!
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0