Πρόσωπα

Η δικαίωση του Σούντγκρεν στον Άρη, ήρθε δια χειρός Μάντζιου! (video)

Η δικαίωση του Σούντγκρεν στον Άρη, ήρθε δια χειρός Μάντζιου! (video)

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν διανύει την καλύτερη δυνατή περίοδο στον Άρη, με τον Άκη Μάντζιο να αποτελεί την «κρυφή δύναμη» του Σουηδού σε αυτή του την πορεία.

Στα Κινέζικα, η λέξη «κρίση» γράφεται με δύο γράμματα. Το ένα σημαίνει κίνδυνος και το άλλο σημαίνει ευκαιρία. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν φάνηκε αρχικά σαν «κίνδυνος» ωστόσο είδε εν τέλει την «ευκαιρία» και την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Η κόντρα με τον Ένινγκ

Ο 30χρονος κατά την αγωνιστική περίοδο του 2020 προκάλεσε μπελάδες και ερωτηματικά στον Άρη ενώ βρέθηκε με το ένα πόδι στην αποχώρησή του, θέτοντας εκτός ομάδας τον εαυτό του. Αιτία αυτού στάθηκε η κακή σχέση του με τον άλλοτε προπονητή της ομάδας, Μίκαελ Ένινγκ, από τον οποίο εξέλαβε – όπως είχε τονίσει ο ίδιος – μια συνεχή απαξίωση.

«Δεν τα πάμε καλά με τον προπονητή. Και δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τις εμφανίσεις μου ή με την προσωπικότητά του. Δεν μου μιλάει, νιώθω ότι με μισεί», ήταν οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη την άνοιξη του 2020 οι οποίες έβαλαν φωτιά στην όλη υπόθεση.

Πράγματι με την έλευση του Γερμανού τεχνικού και την αποχώρηση του Σάββα Παντελήδη, ο Σούντγκρεν μετατράπηκε σε κομπάρσος! Συγκεκριμένα ο απολογισμός του για τη σεζόν 2019-2020 ήταν 14 συμμετοχές, ενώ τα παιχνίδια από τα οποία απουσίαζε ανήλθαν στα 26 – σε όλες τις διοργανώσεις!

5416065.jpg

Ο Σούντγκρεν μάλιστα έκανε λόγο και για πιθανό δανεισμό σε ομάδες τη γενέτειράς του, ενώ πολλοί πίστευαν πως το «κόλλημα» βρισκόταν στο οικονομικό κομμάτι. Αυτό εν μέρει θα μπορούσε να θεωρηθεί αληθές αφού ο Άρης ακόμη τότε προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του, ωστόσο το συμβόλαιο του Σουηδού ήταν περίπου 6 φορές μεγαλύτερος από εκείνο στην ΑΙΚ – την προηγούμενή του ομάδα – ενώ οι «κίτρινοι» είχαν δώσει περίπου 100.000 ευρώ για την απόκτησή του!

Η έλευση του Μάντζιου στη Θεσσαλονίκη

Τα δεδομένα ωστόσο άλλαξαν. Άλλαξαν γιατί έπρεπε ή μάλλον κάποιος τα έκανε να «πρέπει». Η ευκαιρία που αναφέρθηκε νωρίτερα βρέθηκε και ήρθε παρέα με τον Άκη Μάντζιο τον Σεπτέμβρη του 2020 κι έπειτα από την απόλυση του Ένινγκ.

Ο 52χρονος εμπιστεύτηκε τον Σουηδό μπακ από τις πρώτες του εμφανίσεις στον πάγκο της ομάδας και σιγά σιγά αποτέλεσε μία εκ των βασικών του επιλογών στην ενδεκάδα. Έτσι λοιπόν ο 30χρονος ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά μετρώντας 34 συμμετοχές και 1 ασίστ.

Με αυτόν τον τρόπο μεταφερόμαστε στο σήμερα. Ο Σούντγκρεν φέτος δεν έχει απουσιάσει από κανένα παιχνίδι του Άρη – πλην του πρώτου με την Αστάνα –, στα οποία έχει αγωνιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια! Η δικαίωσή του ήρθε βέβαια με την κλήση του στην Εθνική ομάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Σεπτέμβρη, ενώ η λύτρωσή του στο ματς με τον Παναιτωλικό τον περασμένο μήνα (24/10) όπου σκόραρε έπειτα από 61 ματς και 4.892 αγωνιστικά λεπτά!

Το γεγονός λοιπόν πως ο Σουηδός κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη για τον Οκτώβριο στη Super League, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το λιγότερο! Το πρωτάθλημα έχει μέλλον μπροστά του, όμως για τον Ντάνιελ Σούντγκρεν μόνο λαμπρότερο μπορεί να είναι.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0