Πρόσωπα

Έρνι Τζόνσον: Η τρυφερή πλευρά του τηλεπαρουσιαστή και το πρόωρο αντίο στον 33χρονο γιο του από τη Ρουμανία (video)

Έρνι Τζόνσον: Η τρυφερή πλευρά του τηλεπαρουσιαστή και το πρόωρο αντίο στον 33χρονο γιο του από τη Ρουμανία (video)

Η οικογένεια Τζόνσον έχει έξι τέκνα εκ των οποίων τα τέσσερα είναι υιοθετημένα, η απώλεια του 33χρονου Μάικλ στοίχισε στον Έρνι αλλά είναι… υποχρεωμένος να μείνει δυνατός για τα υπόλοιπα παιδιά του!

Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Έρνι Τζόνσον, συμπαρουστιατής με τον Σακίλ Ονίλ και τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ στην πιο δημοφιλή αθλητική εκπομπή στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ, προ ημερών έχασε τον θετό γιό του σε ηλικία 33 ετών!

Ο Έρνι Τζόνσον είναι πατέρας 6 παιδιών εκ των οποίων τα δύο είναι βιολογικά και τα υπόλοιπα τέσσερα υιοθετημένα! Ο Μάικλ Τζόνσον, ήταν ένα από τα υιοθετημένα παιδιά του, ο οποίος έπασχε από μυϊκή δυστροφία και ζούσε στο σπίτι με τραχειοτομία! Η ιστορία και η διαδικασία της υιοθεσίας του Μάικλ είχε γίνει γνωστή καθώς ο Έρνι την είχε αφηγηθεί πριν από κάποια χρόνια δημόσια.

Όταν εκείνος και η γυναίκα του, Σέριλ, αποφάσισαν το 1991 να γίνουν θετοί γονείς η Σέριλ ταξίδεψε στη Ρουμανία χωρίς να έχει ιδέα για το πού επρόκειτο να πάει, τι επρόκειτο να συμβεί και τον αν επρόκειτο να επιστρέψει με κάποιο παιδί πίσω στις ΗΠΑ. «Θέλαμε να δώσουμε σε κάποιο παιδί μια ευκαιρία που δεν είχε», ανέφερε ο Τζόνσον.

Η Σέριλ επισκέφτηκε ένα ορφανοτροφείο της Ρουμανίας, εκεί το πρώτο παιδί που αντίκρισε ήταν ο Μάικλ. Σε ηλικία 3 ετών τότε, ο Μάικλ, ήταν ένα παιδί το οποίο η νοσοκόμα προέτρεψε την Σέριλ να μην επιλέξει το συγκεκριμένο αγόρι, καθώς οι γονείς του το είχαν παρατήσει σε ένα πάρκο διότι είχαν ενημερωθεί πως έχει κάποια πολύ σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα. Το 3χρονο αγοράκι, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει, ούτε να περπατήσει, λόγω της μυϊκής δυστροφίας!

«Θυμάμαι αυτό που μου είχε πει η γυναίκα μου στο τηλέφωνο εκείνη την ημέρα χαρακτηριστικά. “Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα καταφέρουμε με αυτό το παιδί”, μου είπε αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα πέρναγα την υπόλοιπη ζωή μου να αναρωτιέμαι το τι απέγινε αυτό το ξανθό αγόρι στο ορφανοτροφείο», είχε πει σε μια συνέντευξη του ο Έρνι Τζόνσον.

Η οικογένεια Τζόνσον ανέλαβε την υιοθεσία και δεν έλειψε από το πλευρό του 30 ολόκληρα χρόνια. Ο Μάικλ όμως υπέκυψε στο νόσημα του και έφυγε πρόωρα από την ζωή!

Το συγκινητικό αντίο του Έρνι για τον θετό γιο του: «Αυτό το παιδί το υιοθετήσαμε από τη Ρουμανία το 1991 και διαγνώστηκε με μυϊκή δυστροφία Duchenne έζησε 33 θαυματουργά χρόνια. Χάσαμε τον Μάικλ σήμερα και είμαστε τσακισμένοι. Ξέρουμε όμως πως θα τον ξαναδούμε και αυτό μας συντηρεί».

Πέραν του Μάικλ, η οικογένεια Τζόνσον έχει υιοθετήσει την Κάρμεν ένα κορίτσι από ορφανοτροφείο της Παραγουάης, όπως επίσης τις Άσλεϊ και Άλισον τις οποίες έχουν υιοθετήσει από ορφανοτροφεία των ΗΠΑ.  

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0