Πρόσωπα

Τσετ Χόλμγκρεν: Το σίγουρο Νο1 του επόμενου ΝΒΑ Draft τον οποίο θαυμάζει ο Στεφ Κάρι! (video)

Τσετ Χόλμγκρεν: Το σίγουρο Νο1 του επόμενου ΝΒΑ Draft τον οποίο θαυμάζει ο Στεφ Κάρι! (video)

Ένα νεαρό ταλέντο που αγωνίζεται ως πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο του Γκονζάγκα, ο 19χρονος Αμερικανός Τσετ Χόλμγκρεν , ο οποίος τράβηξε το ενδιαφέρον ακόμη και του Στεφ Κάρι έχει όλα τα προσόντα για να αποτελέσει την πρώτη επιλογή του επόμενου draft.

Ο Τσετ Χόλμγκρεν, γεννηθείς του 2002 (19 ετών) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του στο μπάσκετ! Ένας… μικρός γίγαντας που αγωνίζεται στο Πανεπιστήμιο του Γκονζάγκα, ύψους 213 εκατοστών.

Το τρομακτικό του χαρακτηριστικό, είναι πως ένας τόσο ψηλός παίκτης μπορεί να ελίσσεται και να κινείται σαν περιφερειακός. Σίγουρα το κορμί του το οποίο είναι μακρύ και πολύ λεπτό, τον βοηθάει, αλλά δεν παύει να είναι ένα αξιοθαύμαστο… ταλέντο. Δυνατό χαρακτηριστικό του σίγουρα δεν είναι το παιχνίδι με το σώμα, καθώς μπορεί τα κιλά του και η σωματοδομή του να μην τον βοηθάνε, αλλά ο δυναμισμός του και το «νεύρο» του δεν του απαγορεύει την δυνατότητα να παίξει στην καρδιά της «ρακέτας». Το τρίποντο ,δε, είναι σημείο που του αρέσει να χρησιμοποιεί διαθέτοντας ανάλογο ταλέντο στην ευστοχία.

D135B1AF-E24C-49B0-9FD3-661B4F3113C3_large.jpg

Ένα ακόμα εκπληκτικό στοιχείο του νεαρού Αμερικανού είναι πως το άνοιγμα των χεριών του ξεπερνάει το ύψος του (213εκ.), αγγίζοντας τα 225 εκατοστά! Ικανό σχεδόν να "αγκαλιάσει" ένα αυτοκίνητο Smart!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Τσετ Χόλμγκρεν  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ U19 στη Λετονία και ανακηρύχθηκε MVPτης διοργάνωσης! Στον τελικό αναμετρήθηκε με ακόμη ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα, ο οποίος το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στη Γαλλική Βιλερμπάν και αναμένεται να είναι επίσης lottery pick στο draft!


Ο Τσετ μετά τον τελικό είχε αναφέρει για τον Γάλλο σέντερ: «Δεν δίνω τα εύσημα σε κάποιον εύκολα, πραγματικά. Αυτός ο τύπος τα αξίζει. Νόμιζα πως ήμουν ψηλός, νόμιζα πως έχω μακριά χέρια, αλλά αυτός είναι σε άλλο επίπεδο. Κινείται υπέροχα, έχει σουτ, έχει ικανότητες και μια μέρα θα ανταμειφθεί. Ελπίζω να βρεθούμε στο ΝΒΑ και να συνεχίζουμε να παίζουμε αντίπαλοι για πολύ καιρό».

Ο Χόλμγκρεν κίνησε πρόσφατα το ενδιαφέρον σε κάποιους από τους μεγάλους σταρ του ΝΒΑ. Ένας από αυτούς είναι ο Στεφ Κάρι, ο οποίος μετά από μια μαγική ντρίμπλα που πραγματοποίησε ο νεαρός -αντλώντας έμπνευση από τον ίδιο- του έδωσε δημόσια τα συγχαρητήρια του μέσω socialmedia και είπε στον Χόλμγκρεν: «Με έπιασες σε αυτό».



Με αυτό το ποστάρισμα του σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, το προφίλ του Αμερικανού πήρε… φωτιά και έλαβε τόσο ενδιαφέρον από τον κόσμο, σε σημείο που ο όγκος των μηνυμάτων που έλαβε ήταν αδύνατον να απαντηθούν!

O19χρονος Αμερικάνος, τη φετινή σεζόν έχει μετατρέψει το Πανεπιστήμιο Γκονζάγκα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο στο NCAA και τραβάει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον από τους ουδέτερους παρατηρητές.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0