Πρόσωπα

Ντίνος Μαυροπάνος: Ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στα προκριματικά του Μουντιάλ, έχασε ένα ταξίδι στο Κατάρ αλλά γυρνά στην Γερμανία και τον «κοιτά» το… Έμιρεϊτς! (video)

Ντίνος Μαυροπάνος: Ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στα προκριματικά του Μουντιάλ, έχασε ένα ταξίδι στο Κατάρ αλλά γυρνά στην Γερμανία και τον «κοιτά» το… Έμιρεϊτς! (video)

Μπορεί ο Ντίνος Μαυροπάνος να πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική μας ομάδα, μετρώντας μόλις ένα λάθος που εν τέλει οδήγησε σε γκολ, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει ένα εισιτήριο για το… Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Προς το παρόν, παραμένει στην Γερμανία, με το όνομά του να έχει γίνει σύνθημα στους φίλους της Στουτγκάρδη, και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την Premier League.

Αποτέλεσε μαζί με τους Γιώργο Τζαβέλλα και Παντελή Χατζηδιάκο, τον βασικό κεντρικό αμυντικό της Εθνικής μας ομάδας. Προσαρμόστηκε στην τριάδα των στόπερ, πράγμα που κάνει με χαρακτηριστική επιτυχία και στην Γερμανία, με ειδοποιό διαφορά πως για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο… μεσαίος, και διακρίθηκε με τις εμφανίσεις του.

Επί της ουσίας μάλιστα, αποτέλεσε τον κορυφαίο, βάση αριθμών, κεντρικό αμυντικό των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν θα πάει στο Κατάρ, και τον δεύτερο καλύτερο ποδοσφαιριστή των αγώνων που διαδραματίστηκαν, ανεξαρτήτως θέσης, με μέσο όρο βαθμολόγησης το 7.48, πίσω μόνο από τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Έκανε μόνο ένα λάθος, το οποίο κόστισε στην Εθνική ομάδα. Εκείνο τον κακό υπολογισμό στην Σουηδία, όπου δεν εκτίμησε σωστά την ταχυδυναμικότητα του Ισάκ, τον ανέτρεψε και έδωσε το προβάδισμα στους Σκανδιναβούς, σε ένα ματς-τελικό για την Ελλάδα.

Μία πρόκριση όμως ποτέ δεν κρίνεται σε μία στιγμή. Υπήρχαν ματς που η Ελλάδα έπρεπε να κερδίσει και δεν το έκανε, και αναμετρήσεις που επικράτησε, όπως αυτή με την Σουηδία στην Αθήνα, και είδε τον Μαυροπάνο να είναι εντυπωσιακός σε κάθε του μονομαχία!

Ωστόσο, τα επιτεύγματά του δεν περιορίζονται στην Εθνική ομάδα και στην ατυχή κατάληξη της προσπάθειας της χώρας μας, ως προς την παρουσία σε μία κορυφαία διοργάνωση. Απαραίτητο κρίνεται να αναλύσουμε τις εμφανίσεις του Μαυροπάνου και με την Στουτγκάρδη, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός από την Άρσεναλ, και διακρίνεται τόσο για τις προσπάθειές του ανασταλτικά, όσο και για τα γκολ του…

mavropanos_2.jpg

Έχει αγωνιστεί σε εννέα ματς, ως ο δεξιός στόπερ στην τριάδα των Γερμανών, έχει βρει δίχτυα στο 1/3 των αναμετρήσεων, έχει δώσει μία ασίστ, και φιγουράρει στην κορυφή της κατηγορίας με τις περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες. Είναι πρώτος, και ακολουθούν οι υπόλοιποι κεντρικοί αμυντικοί της Bundesliga.
mavropanos-stat_164503_1.jpg

Το ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών του Μαυροπάνου αγγίζει το 74% και είναι με διαφορά ο καλύτερος στον συγκεκριμένο τομέα. Ακολουθεί με 72.9% ο Άμος Πίπερ της Μπίλεφελντ, με τους Νίκλας Ζούλε (71.2%), Μοχάμεντ Σιμακάν (70.8%) και Νίκο Ελβέντι (69%) να συμπληρώνουν την πεντάδα. Παρακάτω υπάρχουν αρκετά ακόμη «βαριά» ονόματα όπως ο Ματς Χούμελς, Μάρτιν Χιντερέγκερ, ο Μαξένς Λακρουά και ο Ντεντρίκ Μπογιατά!

mavropanos_1_1.jpg

Δεν χρειάζονται λοιπόν δάκρυα για τον Ντίνο Μαυροπάνο. Για τον πιο σταθερό κεντρικό αμυντικό στην Γερμανία, και για έναν ποδοσφαιριστή που ανήκει στην Άρσεναλ και παρακολουθείται από τον Μικέλ Αρτέτα. Το όνειρο με την Ελλάδα συνεχίζεται και ο προορισμός του Κατάρ, θα αναπληρωθεί με μία άλλη επιτυχία σε διεθνές επίπεδο.

Μέχρι τότε, σε συλλογικό επίπεδο, μπορεί να ονειρεύεται την Premier League και το Έμιρεϊτς

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0