Πρόσωπα

Καρίμ Μπενζεμά: Έξι χρόνια απουσίας μεν, πέμπτος σκόρερ της Γαλλίας δε, ενώ στο Κατάρ έπεται συνέχεια!

Καρίμ Μπενζεμά: Έξι χρόνια απουσίας μεν, πέμπτος σκόρερ της Γαλλίας δε, ενώ στο Κατάρ έπεται συνέχεια!
Το τέλος των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, βρίσκει τον Καρίμ Μπενζεμά πέμπτο στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της Εθνικής Γαλλίας με 36 γκολ, κι αν δώσει... παράταση στη δεύτερη νιότη που περνά, η «εισαγωγή» στο Top-3 δεν πρέπει να θεωρείται ανέφικτη!
Τι κι αν απουσίαζε έξι ολόκληρα χρόνια από την Εθνική Γαλλίας; Ο Καρίμ Μπενζεμά επέστρεψε και δείχνει έτοιμος να καλύψει τον χαμένο χρόνο.
 
Με δύο γκολ στο επιβλητικό 8-0 επί του Καζακστάν (13/11) και άλλο ένα απέναντι στη Φινλανδία (16/11, 2-0) έθεσε εαυτόν στην πέμπτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Γαλλίας, «εκθρονίζοντας» τον Νταβίντ Τρεζεγκέ από το Top-5. 
 
Το έρωτημα που γεννιέται εύλογα είναι το εξής: Αν από το 2015 έως σήμερα, δεν είχε απουσιάσει λεπτό από την Εθνική Γαλλίας, μήπως τα 51 γκολ που κρατούν τον Τιερί Ανρί στην κορυφή, δεν έμοιαζαν αρκετά;
 
Διόλου απίθανο. Αλλά για αυτήν την «άνεση» του Καρίμ Μπενζεμά, παρά τα έξι χρόνια απουσίας του, υπάρχει εξήγηση!
 

Το «ελιξίριο» της δεύτερης νιότης, ακούει στο όνομα Κιλιάν Εμπαπέ!

Το δίδυμο «Μπάτμαν & Ρόμπιν» που έχουν σχηματίσει οι Εμπαπέ-Μπενζεμά, δίνει την εντύπωση πως έχει μέλλον. Έστω κι αν υπάρχει μεταξύ τους ένα ηλικιακό χάσμα έντεκα ετών. 
 
Αμφότεροι απολαμβάνουν τη συνύπαρξή τους στον αγωνιστικό χώρο, φέρνοντας παράλληλα, αποτελέσματα. Ο Μπενζεμά αναζητά στον αγωνιστικό χώρο τον Εμπαπέ και ο Εμπαπέ τον Μπενζεμά, πιο πολύ από κάθε άλλον. Εφόσον αυτό το «μυστικό» τους έκανε να σκοράρουν και οι δύο επί τέσσερα σερί ματς, ποιος προτίθεται να αλλάξει κάτι;
Στόχος παραμένει, προφανώς, η συνύπαρξη των δύο στο Κατάρ. Εκεί, που θα δοθεί η ευκαιρία στον Καρίμ Μπενζεμά να βρει τα έξι γκολ που θα τον φέρουν μέχρι την τέταρτη θέση, την οποία κατέχει ο Μισέλ Πλατινί με 41 γκολ. 
 
Όσον αφορά τον... Ρόμπιν, Κιλιάν Εμπαπέ
 
Αν στα 22 του χρόνια μετρά ήδη 24 γκολ με την Εθνική Γαλλίας, ο Τιερί Ανρί θα πρέπει να «τρέμει» ήδη πως ένας νέος κάτοχος της σχετικής πρωτιάς, καταφθάνει!
 
Φάνης Τσοκανάς
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0