Πρόσωπα

Χάρι Κέιν: Απέδειξε τον λόγο που ήθελε να ξεκινήσει βασικός, «έγραψε» ιστορία και βλέπει την… κορυφή στον πίνακα των σκόρερ της Εθνικής Αγγλίας!

Χάρι Κέιν: Απέδειξε τον λόγο που ήθελε να ξεκινήσει βασικός, «έγραψε» ιστορία και βλέπει την… κορυφή στον πίνακα των σκόρερ της Εθνικής Αγγλίας!

Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χάρι Κέιν με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας απέναντι στο Σαν Μαρίνο, με τον επιθετικό της Τότεναμ να σκοράρει τέσσερις φορές, να «σπάει» κάθε ρεκόρ, και να πλησιάζει ακόμη περισσότερο την κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της χώρας του!

Πρόκειται σαφώς για μία ιδιαίτερη περίπτωση, αν αναλογιστεί κανείς πως το αγωνιστικό του προφίλ διαφοροποιείται ανάλογα με την φανέλα της ομάδας που φορά. Έχει γίνει αντιληπτό στην Premier League, το γνωρίζουν άπαντες στην Τότεναμ, και το αντιλαμβάνονται και όσοι δεν ήθελαν να το αποδεχθούν, βλέποντας τον τρόπο παιχνιδιού του όταν έχει στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο της Εθνικής Αγγλίας.

Ο λόγος φυσικά για τον Χάρι Κέιν. Τον Άγγλο επιθετικό της Τότεναμ που παύει να γίνεται περιπατητής όταν αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πράγμα αντιστρόφως ανάλογο με τις εμφανίσεις του στο Βόρειο Λονδίνο, είτε του απευθύνεται ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, όπως μέχρι πρότινος γινόταν, είτε ο νέος προπονητής των «spurs» Αντόνιο Κόντε.

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε και σηματοδότησε την πρόκριση της Εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ του 2022, αποτελεί χαρακτηριστικό τεκμήριο. Πως άλλωστε μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός πως ο Κέιν μετρά 7 γκολ σε λιγότερο από 180 αγωνιστικά λεπτά, και φιγουράρει πλέον στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για την χώρα του;

Ισοφάρισε τον Γκάρι Λίνεκερ στα 48 γκολ, θέλει άλλο ένα για να φτάσει τον Μπόμπι Τσάρλτον, αλλά πλέον είναι μαθηματικά βέβαιο, πως στόχος του είναι η κορυφή και ο Γουέιν Ρούνεϊ των 53 γκολ!

Βρήκε δίχτυα τρεις φορές στο πρώτο μέρος του ματς με την Αλβανία στο Wembley, πραγματοποιώντας το «τέλειο» χατ-τρικ, μιας και σκόραρε με όλους τους τρόπους, σκόραρε τέσσερις φορές, και πάλι σε ένα ημίχρονο, απέναντι στο Σαν Μαρίνο, και συνέχισε και μία άτυπη παράδοση για τα «τρία Λιοντάρια» που τον θέλει να αναδεικνύεται πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής, και στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς που η Αγγλία σκοράρει τουλάχιστον πέντε φορές στο πρώτο ημίχρονο.

Η ανάγκη του να επαναλάβει μία ανάλογη εμφάνιση με αυτήν απέναντι στην Αλβανία, έγινε αντιληπτή και κόντρα στο Σαν Μαρίνο. Έπαιξε βασικός, ζήτησε να αγωνιστεί και ανέλαβε αμφότερες εκτελέσεις πέναλτι, προκειμένου να αντλήσει την χαμένη του ψυχολογία.

Κάθε στόχος επετεύχθη. Ήταν εύστοχοςσκόραρε, πλησιάζει την κορυφή, και η κακή παρένθεση της φετινής χρονιάς  σε συλλογικό επίπεδο, δεν θα αργήσει να τελειώσει. Όλοι φιλοδοξούν να αλλάξει φανέλα. Να πάψει να αγωνίζεται με την Τότεναμ, για το καλό τόσο του ίδιου, όσο και του ποδοσφαίρου, και να μεταβεί κάπου που και αυτός επιθυμεί.

Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να πιστοποιήσει στο έπακρο πως η ανάδειξή του σε κορυφαίο σκόρερ και κορυφαίο ασίστερ πέρυσι, μόνο τυχαία δεν ήταν…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0