Πρόσωπα

Χάρι Κέιν: Η πρώτη «κανονική» εμφάνιση της σεζόν, συνοδεύτηκε από το… τέλειο χατ-τρικ και τα 44 γκολ του Τζίμι Γκριβς! (video)

Χάρι Κέιν: Η πρώτη «κανονική» εμφάνιση της σεζόν, συνοδεύτηκε από το… τέλειο χατ-τρικ και τα 44 γκολ του Τζίμι Γκριβς! (video)

Η καλύτερη έκδοση του Χάρι Κέιν στην φετινή σεζόν είναι γεγονός… Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε τρεις φορές με την φανέλα της Αγγλίας απέναντι στην Αλβανία, κατέγραψε μία ασίστ και μπόρεσε σε ένα ημίχρονο να πετύχει το «τέλειο» χατ-τρικ, μιας και βρήκε δίχτυα με κάθε τρόπο. «Έπιασε» τον Τζίμι Γκριβς στην θέση του 4ου σκόρερ όλων των εποχών για τα «τρία Λιοντάρια» και… μόνο ψηλότερα μπορεί να κοιτά!

Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, ανεξαρτήτως ομάδας ή διοργάνωσης, πραγματοποίησε ο Χάρι Κέιν απέναντι στην Αλβανία, στην 9η αγωνιστική του 9ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Άγγλο να πετυχαίνει τρία γκολ σε 45 λεπτά, να μετρά μία ασίστ, και να συμβάλλει για 3η συνεχόμενη φορά σε μία «πεντάρα» της Αγγλίας, τα τρία τελευταία χρόνια, όπως άλλωστε είχε συμβεί και το 2018 και το 2019, απέναντι στον Παναμά και το Κόσοβο αντίστοιχα.

Με το «τέλειο» χατ-τρικ μάλιστα που σημείωσε, «έπιασε» τον Τζίμι Γκριβς στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ με την Εθνική Αγγλίας, έχοντας πλέον πετύχει 44 γκολ, και κυνηγά τα 48 γκολ του Γκάρι Λίνεκερ και το κατά ένα περισσότερο του Μπόμπι Τσάρλτον, την στιγμή που ο αριθμός… 53 του Γουέιν Ρούνεϊ, δεν μπαίνει ακόμη στην συζήτηση.

Όσο αφορά τον τρόπο και το ρεκόρ που διέπει τον Χάρι Κέιν, μετά την επίτευξη του τέλειου χατ-τρικ, για ακόμη μία φορά κρίνεται εντυπωσιακό. Ο Άγγλος σκόραρε με το κεφάλι, με το αριστερό και με το δεξί, σημείωσε το «τέλειο» χατ-τρικ, και αποτελεί τον πρώτο Άγγλο ποδοσφαιριστή που καταφέρνει κάτι τέτοιο στον 21ο αιώνα. Για την ιστορία, ο τελευταίος ήταν ο Ντέιβιντ Πλατ, το 1993, απέναντι στο Σαν Μαρίνο!

Επρόκειτο για μία… κανονική εμφάνιση του περσινού Χάρι Κέιν! Θύμισε κάτι από τον… πρώτο σκόρερ και τον πρώτο σε ασίστ, ποδοσφαιριστή της Τότεναμ, «έγραψε» ιστορία, και με αυτόν ως πρωταγωνιστή, η Αγγλία οδηγείται στο Κατάρ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0