Πρόσωπα

Χβίτσα Κβαρατσχέλια: Η «σπίθα» στην ποδοσφαιρική ελπίδα της Γεωργίας (video)

Χβίτσα Κβαρατσχέλια: Η «σπίθα» στην ποδοσφαιρική ελπίδα της Γεωργίας (video)

Έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για εκείνον, καθώς «έριξε» από την κορυφή του ομίλου την Σουηδία. Το BN Sports ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του δήμιου του… Ιμπραΐμοβιτς.

Σχετικά Άρθρα

«Το μήλο κάτω από τη μιλιά θα πέσει». Άλλες φορές ισχύει, άλλες όχι. Ειδικά στο ποδόσφαιρο. Όμως, στην περίπτωση ενός wonderkid από τη Γεωργία, φαίνεται πως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Μπορεί ο όμιλος της Ελλάδας να μονοπωλούταν από τις Ισπανία και Σουηδία, όμως ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια, άλλαξε τα δεδομένα.

Ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής της χώρας, έκανε την παρέα του Ιμπραΐμοβιτς να υποκλιθεί στο ταλέντο του και εκείνος πρόσφερε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές της. Το 2-0 έχει την υπογραφή του και το BN Sports κάνει μία αναδρομή στην πολυτάραχη καριέρα του, με τον τελικό προορισμό, να είναι ο δικός του «παράδεισος».

Η σωματοδομή του δεν του στέρησε το ποδόσφαιρο…

Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 2001 στη Τιφλίδα της Γεωργίας. Την περίοδο του γεννήθηκε ο πατέρας του, Μπάντρι βρισκόταν στο Αζερμπαϊτζάν καθώς αγωνιζόταν με τη φανέλα της Σαμκίρ. Μάλιστα, ο ερχομός του Κβίτσα ήταν αυτό που τον έκανε να σταματήσει και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το 2004. Από την άλλη, ο μικρός Κβαρατσκέλια ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα 10 του, παρότι έδειχνε να αγαπάει το άθλημα από ακόμα πιο μικρή ηλικία.

Ωστόσο, ο σκελετός και η σωματοδομή του, θεωρήθηκε ουκ ολίγες φορές ακατάλληλη για να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό δεν τον πήρε από κάτω και το 2011, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ντιναμό Τιφλίδας. Μία από τις ομάδες όπου πρωταγωνίστησε ο πατέρας του. Στα 16 του υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο, όμως δεν κατάφερε να πείσει για την αξία του, με αποτέλεσμα να μείνει στο περιθώριο.

Υπομονή και… τύχη!

Με πέντε συμμετοχές στην πρώτη ομάδα με την Ντιναμό Τιφλίδας και ένα γκολ, η Ρουστάβι τον πείθει με το project και τον κλείνει ως ελεύθερο. Βέβαια, εκείνη την περίοδο δεν είχε την αξία που έχει τώρα. Δεν ήταν τόσο οι συμμετοχές στο τοπικό πρωτάθλημα, όσο αυτά που έκανε με την Κ18 της Εθνικής Γεωργίας. Συγκεκριμένα, είχε πετύχει 15 γκολ σε 21 παιχνίδια, με αποτέλεσμα, άπαντες να μιλούν για το ταλέντο του. Ήδη μεγάλοι σύλλογοι είχαν κάνει την εμφάνισή τους και τον Φλεβάρη του 2019, η Λοκομοτίβ Μόσχας τον κάνει δικό της με δανεισμό έξι μηνών.

Η υπομονή και η δουλειά, ήταν κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τις ομάδες του ρωσικού πρωταθλήματος. Έτσι, μόλις τερματίστηκε ο δανεισμός του στην Λοκομοτίβ, η Ρουμπίν Καζάν προχώρησε στην απόκτησή του με ελεύθερη μεταγραφή. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν είχε κάνει και το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γεωργίας. Ο Γιούρι Σέμιν ήταν εκείνος που τον ανακάλυψε.

«Είναι ένας υπερταλαντούχος τύπος. Στους έξι μήνες που πέρασε μαζί μας, δουλέψαμε σκληρά και βάλαμε πολλή δουλειά στην εξέλιξή του. Η αποχώρησή του έφερε δάκρυα στα μάτια». Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η Ρουμπίν Καζάν επιβεβαιώθηκε για την επιλογή της και απέκτησε τον μόλις 18 ετών εξτρέμ. Το αποτέλεσμα, θα φαινόταν λίγους μήνες μετά.

Απότομη εξέλιξη και το «τσεκ» κόντρα στην Ελλάδα!

Μέσα σε δύο χρόνια, έχει χτίσει ένα εξαιρετικό όνομα μέσω του ρωσικού πρωταθλήματος. Έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του. Συνολικά έχει 15 ασίστ σε αυτή την διετία, ενώ αποτελεί από τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές της Ρουμπίν. Όσο για την Εθνική ομάδα, ήδη έχει πέντε γκολ με την φανέλα της πρώτης ομάδας, με αποτέλεσμα να κάνει τους συλλόγους να τον κοιτούν με ακόμα πιο καλό μάτι.

Ένα από τα τέρματα που θυμούνται οι περισσότεροι, είναι κόντρα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο 21χρονος εξτρέμ ήταν ο άνθρωπος που ισοφάρισε σε 1-1 στον αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.  Το θέμα είναι, ο τρόπος που το κατάφερε. Ο διεθνής άσος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ στην κλειστή γωνία, πέτυχε ένα υπέροχο γκολ.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της Σουηδίας να γίνει η δική του «διαφήμιση». Μπορεί η παρέα του Ιμπραΐμοβιτς να ήθελε μόνο τη νίκη για να κρατήσει το προβάδισμα στην κορυφή, όμως ο Κβαρατσκέλια ήταν εκεί. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής με δύο προσωπικά γκολ, ανάγκασε τους Σουηδός να πέσουν από την κορυφή, μετά τη νίκη της Ισπανίας μέσα στο ΟΑΚΑ επί της Ελλάδας.

Πλέον το μέλλον του ανήκει. Ήδη η Τότεναμ έχει μπει δυναμικά για την περίπτωσή του και δεν αποκλείεται τον Γενάρη, να κάνει κίνηση για την απόκτησή του. Δεν είναι τυχαίο που το αύριο της Γεωργίας στηρίζεται πάνω του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0