Πρόσωπα

Αλεξάνταρ Μίτροβιτς: Τρίτη και… φαρμακερή στην Premier League ή έχει βρει το ταβάνι του;

Αλεξάνταρ Μίτροβιτς: Τρίτη και… φαρμακερή στην Premier League ή έχει βρει το ταβάνι του;

Σκοράρει, σπάει τα ρεκόρ, ανεβάζει τη Φουλάμ και μετά; Το απόλυτο χάος. Κάπως έτσι είναι τα τελευταία χρόνια οι ζωές των Αλεξάνταρ Μίτροβιτς και του αγγλικού συλλόγου.

Ουκ ολίγες αντιδράσεις υπήρχαν στο στρατόπεδο της Φούλαμ, όταν τον Γενάρη του 2018, σε μία ανέλπιστη προσπάθεια για άνοδο, ο αγγλικός σύλλογος αποκτάει ως δανεικό με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς. Με μόλις ένα γκολ σε έξι συμμετοχές με τη Νιούκαστλ, ο Σέρβος φορ δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Μέσα σε έξι μήνες, άπαντες διαψεύσθηκαν. Οι Λονδρέζοι επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια χάρη στον διεθνή επιθετικό, ο οποίος μέτρησε 12 γκολ σε 17 ματς (!). Από τότε όμως, η συμβίωση των δύο, είναι σαν μία ταινία που έχει μπει στο… ριπλέι. Πολλά γκολ, άνοδος και μετά άμεσος υποβιβασμός δίχως την κατάλληλη βοήθεια. Φέτος, η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά κανείς δεν ξέρει το… φινάλε.

Η κόντρα με τον Ράφα Μπενίτεθ και το τέλος με την… αγαπημένη του ομάδα!

«Η Νιούκαστλ είναι η αγαπημένη μου ομάδα. Την υποστηρίζω από μικρό παιδί που ήμουν στη Σερβία και πάντα ονειρευόμουν να παίζω εκεί. Άλλα παιδιά υποστήριζαν Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εγώ αγαπούσα και αγαπάω τη Νιούκαστλ». Πόσο εύκολα το όνειρο ενός μικρού παιδιού, μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη. Το 2015, οι «καρακάξες» δαπάνησαν 18,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς από την Άντερλεχτ, όμως οι σχέσεις τους, τελείωσαν με τον χειρότερο τρόπο.

GettyImages-516677582-1.jpg

Η άφιξη του Ράφα Μπενίτεθ, τον Μάρτιο του 2016, ελαχιστοποίησε αρκετά τον χρόνο συμμετοχής του Σέρβου φορ. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2017/18, ο νεαρός ποδοσφαιριστής να μην έχει καθόλου λεπτά στα πόδια του, μετρώντας μόλις έξι αγώνες. Αυτό τον έφερε και την έξοδο από την αγαπημένη του ομάδα, με τη Φούλαμ να τον υποδέχεται στην Championship.

«Έπρεπε να φύγω. Ήμουν απελπισμένος και έπρεπε να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου», ήταν η εξήγηση του διεθνή άσου στην αποχώρησή του. Στους Λονδρέζους έψαχνε τον παλιό του εαυτό και κατάφερε να τον βρει. Ευτυχώς για τη Φούλαμ. Σε 17 παρουσίες, σκόραρε 12 τέρματα, βοηθώντας στην άνοδο του συλλόγου στην Premier League.

Ήθελε να αποδείξει αλλά δεν… και η ιστορία πάλι από την αρχή!

Η Φούλαμ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς ύψους 24,7 εκατ. ευρώ και τον έκανε δικό της για το ταξίδι στην μεγάλη κατηγορία. Όμως, ο Μίτροβιτς δεν ήταν ο ποδοσφαιριστής που απολαύσαμε στο εξάμηνο του 2018. Μακριά από τον καλό του εαυτό, δεν είχε καθόλου συμμετοχή στην επιθετική λειτουργία των Άγγλων. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 11 τέρματα, και παράλληλα, τον υποβιβασμό της Φούλαμ στην δεύτερη κατηγορία.

Άμεση και οδυνηρή κάθοδος για την ψυχολογία του Σέρβου στράικερ, ο οποίος είχε πίστη στην… επάνοδο. Έτσι και έγινε. Η παραμονή του στον σύλλογο παρά τις μεγάλες προσφορές, ήταν υπέρ της Φούλαμ. Ο Σέρβος άσος τίναξε τα αντίπαλα δίχτυα, σκοράροντας 26 φορές σε 40 παιχνίδια. Αυτό ήταν αρκετό για να πάρει την άνοδο για δεύτερη σερί φορά ο αγγλικός σύλλογος.

Μήπως τελικά είναι μόνο για… Championship;

Ερώτημα που ταλαντεύει τους πάντες μετά τη φετινή του πορεία. Συγκεκριμένα, η Φούλαμ γνώρισε για δεύτερη σερί φορά τον άμεσο υποβιβασμό από την Premier League τη περσινή σεζόν. Ο Μίτροβιτς πέτυχε μόλις τρία γκολ (!) σε ολόκληρη τη σεζόν και οι Λονδρέζοι έπεσαν ξανά στην Championship, από την οποία στοχεύουν να ξαναφύγουν.

Ο 27χρονος φορ, από τον μοιραίο του υποβιβασμού, έχει μετατραπεί στον ήρωα που θα επαναφέρει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Μάλιστα, φέτος, οι αριθμοί είναι ακόμα καλύτεροι από κάθε άλλη σεζόν. Συγκεκριμένα, έχει ματώσει 20 φορές τα αντίπαλα σε… 17 αγώνες. Δηλαδή έξι λιγότερα από την πιο παραγωγική του σεζόν και δεν είμαστε ούτε στα μισά (!). Βέβαια, αυτό μόνο καθησυχαστικό δεν είναι για την ομάδα.

Το γεγονός πως στην Championship ο Μίτροβιτς είναι kiler αλλά στην Premier League μετατρέπεται στο «μαύρο πρόβατο», φέρνει στο τραπέζι το παραπάνω ερώτημα. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερη επίπεδο ή εκεί είναι το ταβάνι του;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αν έχει αίσιο τέλος η φετινή σεζόν, ο Μίτροβιτς θα οδηγήσει τη Φούλαμ για τρίτη συνεχόμενη στη Premier League. Θα είναι και φαρμακερή ή έχει βρει το ταβάνι του;

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0