Πρόσωπα

Τα 16χρονα «διαμάντια» της Λεβερκούζεν άρχισαν να… γυαλίζουν!

Τα 16χρονα «διαμάντια» της Λεβερκούζεν άρχισαν να… γυαλίζουν!

Μπορεί η Λεβερκούζεν να άφησε βαθμούς στην έδρα της Χέρτα, όμως γυρίζει στη πόλη με δύο αποκαλύψεις. Το BN Sports σας παρουσιάζει την ιδιαίτερη ιστορία των δύο 16χρονων αστεριών του γερμανικού συλλόγου.

Η Λεβερκούζεν απογοήτευσε στην έδρα της Χέρτα τη περασμένη Κυριακή, καθώς όχι απλά άφησε βαθμούς αλλά παραλίγο και να χάσει αν δεν υπήρχε το γκολ του Αντρίχ στο 91’ για να χαρίσει την ισοπαλία στο σύνολο του Σεοάνε. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη τη γερμανική ομάδα, είναι το ντεμπούτο δύο αγοριών, τα οποία θεωρούνται το μέλλον της αλλά και του ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τους Ίκερ Μπράβο και Ζιντάν Σερτντεμίρ. Η αιτία που «μονοπώλησαν» το ενδιαφέρον είναι επειδή είναι μόλις… 16 ετών. Αμφότεροι είναι γεννημένοι το 2005 και αποτελούν τα wonderkid της Λεβερκούζεν, η οποία εκτός από το γεγονός πως καμαρώνει για την εξέλιξή του, νιώθει ευλογημένη που τα «έκλεψε» από τις Μπαρτσελόνα και Νόρτζελαντ.

Ίκερ Μπράβο: Το «πολυβόλο» της Λα Μασία που δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο…

Η Λα Μασία έχει χάσει την αίγλη της. Όλο και περισσότερα ταλέντα αποχωρούν για να βρουν κάτι «διαφορετικό» και ίσως, κάτι πιο αξιόπιστο από τη Μπαρτσελόνα. Η κακή κατάσταση της πρώτης ομάδας, φέρνει αρκετούς νέους στην έξοδο για να εξελιχθούν σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Ένα από τα μεγάλα ταλέντα που έχασε ήταν ο Ιλάι Μορίμπα.

Ο 18χρονος χαφ είχε ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον πείσει να παραμείνει στον σύλλογο. Η Λειψία τον έπεισε και τον πήρε μαζί της στη Γερμανία. Αυτό το παράδειγμα, ακολούθησε πιστά ο Ίκερ Μπράβο. Ο Ισπανός επιθετικός θεωρούταν από τα κορυφαία ταλέντα της ακαδημίας και μετρούσε αντίστροφα για την πρώτη ομάδα, μαζί με Γκάβι και Ανσού Φάτι. Όμως, ο μικρός είχε διαφορετικά σχέδια.

Αρνήθηκε το συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι «μπλαουγκράνα» και το περασμένο καλοκαίρι, υπέγραψε στη Μπάγερ Λεβερκούζεν ως ελεύθερος. Μία πραγματική «κλοπή» για έναν ποδοσφαιριστή που δεν ήθελε να παίξει… ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, ο Μπράβο σε ηλικία πέντε ετών έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Espluguenc, όμως ντρεπόταν να τον… βλέπουν να παίζει.

Ο ίδιος ήθελε να τα παρατήσει μέχρι που οι γονείς του, τον έπεισαν να πάρει μέρος σε ένα τουρνουά. Εκεί, τον είδε η Μπαρτσελόνα και τον έπεισε για το ταλέντο του, με αποτέλεσμα να τον κρατήσει στο άθλημα. Ο μικρός όσο μεγάλωνε, έδειχνε την άκρως ερωτική επαφή που είχε με τα αντίπαλα δίχτυα. Η Λεβερκούζεν τον έχει τοποθετήσει στην Κ19, όμως το επίσημο ντεμπούτο του, ήταν απλά η αρχή για το μέλλον του γερμανικού συλλόγου.

Ζιντάν Σερτντεμίρ: Ο… «Ζιζού» της Δανίας

Η Νόρτζελαντ είναι γνωστή για τα ταλέντα που βγάζει τα τελευταία χρόνια. Ο Ζιντάν Σερτντεμίρ είναι ένα ακόμα παράδειγμα σε αυτόν τον συνωστισμό, όμως η Λεβερκούζεν πρόλαβε να τον κάνει δικό της. Μπορεί Γιουβέντους και Άγιαξ να κινήθηκαν δυναμικά όμως οι «ασπιρίνες» πρόσφεραν συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Πρόκειται για ένα από τα μελλοντικά αστέρα της Δανίας και η συνέχεια της εξέλιξης του δανέζικου ποδοσφαίρου.

Ο Σερτντεμίρ έκανε τα πρώτα του βήματα με την Μπρόντμπι, με τους προπονητές της να τον ξεχωρίζουν από το… όνομα. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του ήταν λάτρης του Ζινεντίν Ζιντάν και αποφάσισε να δώσει το όνομά του στον γιο του. Εκείνος, δεν το είχε απλά αλλά έκανε τους πάντες να τον παρομοιάσουν με τον Γάλλο αστέρα. Το παρατσούκλι του μέχρι να φύγει από την χώρα, ήταν ο «Ζιντάν της Δανίας».

Όχι άδικα. Ο μικρός παρότι έπαιζε στο κέντρο είχε «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα και είχε άψογες εκτελέσεις φάουλ. Η Λεβερκούζεν τον παρακολουθούσε για τρία χρόνια (!) πριν κάνει τη μεγάλη επένδυση και τον αποκτήσει. Μπορεί ο Ίκερ Μπράβο να σύλλεξε όλα τα βλέμματα λόγω Λα Μασία αλλά ο Σερτντεμίρ έχει κλέψει την παράσταση. Έξι γκολ και δύο ασίστ σε εννιά παιχνίδια με την Κ19. Απολογισμός που δύσκολα δεν μπορεί να τον βάλει στην πρώτη ομάδα.


Νότης Χάλαρης

www.bnsport.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0