Πρόσωπα

Αντρέι Σεβτσένκο: Ξανά στη δική του «Γη της Επαγγελίας», με το βλέμμα στραμμένο -πάντα- στη Μίλαν! (video)

Αντρέι Σεβτσένκο: Ξανά στη δική του «Γη της Επαγγελίας», με το βλέμμα στραμμένο -πάντα- στη Μίλαν! (video)
Ο Αντρέι Σεβτσένκο επιστρέφει στην ποδοσφαιρική του «Γη της επαγγελίας», την Ιταλία, μετά από δώδεκα χρόνια μακριά από αυτήν. Η Τζένοα γίνεται ο πρώτος σύλλογος που του δίνει τα... κλειδιά, αλλά όλοι ξέρουν πως μία καλή πορεία σε αυτήν, θα «στρώσει» τον δρόμο για τη μεγάλη του αγάπη: τη Μίλαν!
Παρότι έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τις τελευταίες ημέρες του Αντρέι Σεβτσένκο στην Ιταλία, το όνομά του συνεχίζει να προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού. Έστω κι αν αυτήν τη φορά, επιστρέφει 151 χιλιόμετρα μακριά από το αγαπημένο του Σαν Σίρο
 
Η Τζένοα ανακοίνωσε πως ο 45χρονος Ουκρανός προπονητής, πλέον, αναλαμβάνει τα «ηνία» της, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί ό,τι σώζεται σε μία πολύ κακή σεζόν για τους Γενοβέζους, αποδεικνύοντας πως η πορεία της χώρας του έως τα προημιτελικά του φετινού EURO, με τον ίδιο στην τεχνική ηγεσία, δεν πέρασε στα... ψιλά! 
Η επιβλητική του προσωπικότητα ίσως φανεί αρκετή για να δοθεί νέος «αέρας» στο Luigis Ferraris, κι αν αυτό συμβεί, οι δύο ώρες -περίπου- που τον χωρίζουν από το στάδιο που μεγαλούργησε, ίσως αποδειχθούν δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στο Μιλάνο.
 

Τα μεγάλα ραντεβού συνεχίζουν να ανοίγουν μεγάλες πόρτες!

Στο πέρασμα των χρόνων έχει αποδειχθεί περίτρανα πως μία εντυπωσιακή πορεία σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ή σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αρκεί για να ανοίξει νέους ορίζοντες σε μία καριέρα. Είτε ποδοσφαιριστή, είτε προπονητή. 
 
Η Ουκρανία του Αντρέι Σεβτσένκο «έσπασε» τα όρια που της είχαν θέσει πριν την έναρξη του φετινού EURO και έφτασε έως τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το εμπόδιο της Αγγλίας, που εν τέλει έφτασε έως τον τελικό, μπορεί να φάνηκε ανυπέρβλητο -ήττα με 4-0 (03/07)- αλλά η πρόκριση από έναν όμιλο λεπτών ισορροπιών, όπως ήταν αυτός με την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Βόρεια Μακεδονία, δεν πέρασε απαρατήρητη. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που συνοδεύτηκε από μία μεγάλη νίκη επί της πάντα υπολογίσιμης Σουηδίας (29/06, 2-1) στη φάση των «16»!
 
Για μία χώρα που λίγοι θα την περίμεναν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, το επίτευγμα ήταν τεράστιο και αποτέλεσε ουσιαστικά το «εισιτήριο» για την Ιταλία. 
 
Δεδομένα το έργο στην Τζένοα θα είναι πολύ δύσκολο. Τόσο φέτος, όσο και σε βάθος τριετίας -σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε- ωστόσο, μία μίξη ταλέντου και εμπειρίας, σαν αυτή που μπορούν να του προσφέρουν παίκτες όπως ο Σιρίγου και ο Ροβέλα, ίσως φανεί αρκετή για να δώσει τη λύση, σε συνδυασμό με μερικές προσθήκες τον Ιανουάριο. 
 
Ακόμα κι αν οι Γενοβέζοι βρίσκονται στη 17η θέση με 9 βαθμούς, μόλις τρεις μακριά από την ουραγό, Κάλιαρι.

Ζέεντορφ και Ιντζάγκι, απέδειξαν πως η αύρα του παρελθόντος δεν αρκεί!

Η πρόκληση στην Τζένοα είναι μεγάλη, αλλά μπορεί να αποτελέσει μία «χρυσή» ευκαιρία για επιστροφή σε γνώριμα και αγαπημένα μέρη. Προφανώς, αναφερόμαστε στο Σαν Σίρο, όπου ο Σεβτσένκο πέρασε οκτώ χρόνια συνολικά ως παίκτης, καταγράφοντας 322 συμμετοχές και 175 γκολ!
 
Στη νέα πορεία της καριέρας του, αν μία άνετη παραμονή επιτευχθεί, ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον;
 
Άλλωστε, αν το σύνολο του Στέφανο Πιόλι δεν βάλει τον επιθυμητό «επίλογο» στη σεζόν, ίσως οι «ροσονέρι» αναζητήσουν νέο τεχνικό και η Τζένοα αποδειχθεί το... σκαλοπάτι για να επιστρέψει ο Αντρέι Σεβτσένκο στην αγαπημένη του Μίλαν.
 
Οφείλει να γνωρίζει, ωστόσο, πως η «αύρα» του παρελθόντος δεν θα δώσει μόνη της τη λύση. Αν αναπαυτεί σε αυτήν, πιθανότατα θα ακολουθήσει το αποτυχημένο μονοπάτι των Κλάρενς ΖέεντορφΦιλίπο Ιντζάγκι ή Αντρέα Πίρλο.
Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0