Πρόσωπα

Γιασμίν Κούρτιτς: Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον (ψυχρό) «εκτελεστή» του

Γιασμίν Κούρτιτς: Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον (ψυχρό) «εκτελεστή» του
Ο Σλοβένος χαφ έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει την ποιότητά του με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και εξελίσσεται στον καλύτερο… «εκτελεστή» που έχει στα χέρια του ο Λουτσέσκου
Σχετικά Άρθρα

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μία δύσκολη έδρα, όπου πίεσε και πιέστηκε, σκόραρε και δέχθηκε. Όμως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν γίνεται να μην κρατήσει με ένα πλατύ χαμόγελο, την εμφάνιση αλλά και την επίδραση του Γιασμίν Κούρτιτς.

Ενός ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ελλάδα ως μία από τις μεγάλες μεταγραφές, αμφισβητήθηκε αρκετά, όμως δείχνει πως σιγά-σιγά, γυρνάει τον μοχλό και τον φέρνει στα μέτρα του. Η «ψυχρότητα» στο πέναλτι αλλά και την εκτέλεση φάουλ, συνδυάστηκαν αρμονικά με την ήρεμη και «θορυβώδη» δουλειά που έκανε σε όλη την διάρκεια του ντέρμπι.

Ο Σλοβένος χαφ είναι έτοιμος να ηγηθεί τον ΠΑΟΚ στην μεσαία γραμμή και να κλείσει μία από τις σοβαρές εκκρεμότητες του συλλόγου.

Μέτρια προετοιμασία αλλά πίστη στο… βιογραφικό!

Ο υποβιβασμός της Πάρμα στην δεύτερη κατηγορία Ιταλίας, έφερε ανακατατάξεις στο ρόστερ του συλλόγου, με τον Γιασμίν Κούρτιτς να είναι μία από αυτές. Ο Σλοβένος χαφ ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη «διαφυγή» του. Ο δανεισμός που συμφωνήθηκε είναι για δύο χρόνια, όταν και τελειώνει το συμβόλαιό του με τον ιταλικό σύλλογο. Μετά το πέρας αυτού, ο Δικέφαλος μπορεί να τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή.

«Όσον αφορά στον Κούρτιτς είναι ένα πολύ δυνατός μέσος. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μας δίνει στοιχεία που έλειπαν, η παρουσία του είναι πολύ σημαντική στο κέντρο, θα γεμίσει με ποιότητα τον χώρο και θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά τον Ελ Καντουρί, που μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα στην επίθεση». Αυτή ήταν η πρώτη άποψη του Ραζβάν Λουτσέσκου όταν πληροφορήθηκε πως ο 32χρονος χαφ υπογράφει στον Δικέφαλο.

Βέβαια, στην προετοιμασία άργησε να μπει, καθώς ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση, ενώ ο ρόλος του ήταν περισσότερο συμπληρωματικός παρά βασικός. Η έλλειψη απόδοσης, έφερε τριγμούς και ο ποδοσφαιριστής αμφισβητήθηκε αρκετά, καθώς βάση του ιστορικού του, έπρεπε να δώσει παραπάνω πράγματα. Είναι σύνηθες άλλωστε στην Ελλάδα.

Ο Σλοβένος άσος έπαιξε στην Ιταλία για δέκα χρόνια, με τα χρώματα των Παλέρμο, Σασουόλο, Βαρέζε, Τορίνο, Φιορεντίνα, Αταλάντα, ΣΠΑΛ και Πάρμα. Ταυτόχρονα, έχει πείσει ομάδες να δαπανήσουν συνολικά 20 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν, με πιο πρόσφατα, τα πέντε εκατ. ευρώ των τελευταίων.

Πήρε ψυχολογία και δεν του την πήρε ο… κορωνοϊός!

Μπορεί να μην ξεκίνησε ως βασικός, όμως όσο έβρισκε ρυθμό, τόσο έπαιρνε θέση δίπλα στον Σβαμπ στη μεσαία γραμμή. Ένας «εγκέφαλος» του κέντρου που ρύθμιζε κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου και δεν άργησε να δείξει γιατί είναι κομβικός για την Εθνική Σλοβενίας. Κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την ασίστ στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και έδειξε πόσο… «ψυχρός» είναι από τα έντεκα βήματα.

Δεν είχε ξαναεκτελέσει ποτέ στην καριέρα του, όμως ο τρόπος που νίκησε τον Στάνκοβιτς όταν η μπάλα «έκαιγε» στο 79ο λεπτό, ήταν αυτό που ήθελε ο Λουτσέσκου. Στο αμέσως επόμενο ματς, απέναντι στον ΟΦΗ, βρήκε ξανά δίχτυα, αυτή τη φορά με εκτέλεση φάουλ. Ήταν μόλις το 4ο στην πορεία του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά αρκετό για να πείσει τον Ρουμάνο τεχνικό, να τον βάλει μόνιμα σε αυτή θέση.

Στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μία εξέλιξη που μόνο καλή δεν ήταν για τον έμπειρο άσο. Εκεί που είχε βρει τα πατήματά του, βρέθηκε να μένει εκτός για σχεδόν δέκα μέρες, χωρίς αυτό να σταματήσει την ορμή του. Τα 16 λεπτά με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ήταν αρκετά για να πάρει ξανά φανέλα βασικού με τον Παναθηναϊκό.

Με το σκορ στο 1-1, ο Σλοβένος χαφ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 85ο λεπτό. Ένα τέρμα που θα καθόριζε την έκβαση του ματς. Η ευστοχία ήταν απλώς ένα δείγμα σε αυτό που έκανε στο 97ο λεπτό. Φάουλ έξω από την περιοχή και από μακρινή απόσταση, το οποίο στα μάτια του Κούρτιτς φάνηκε σαν… πέναλτι. Έτσι το εκτέλεσε και πέτυχε ένα ακόμη εξαιρετικό γκολ, κάνοντας το 1-3.

Από εδώ και πέρα, ο Σλοβένος χαφ έχει λίγους μήνες μέχρι τη μεταγραφική περίοδο για να αποδείξει πως η θέση του κέντρου, δεν χρειάζεται ενίσχυση. Ο Γιασμίν Κούρτιτς βρίσκει τον παλιό του εαυτό και ο Λουτσέσκου αποκτάει τον χαφ που ήθελε.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0