Πρόσωπα

Ιωαννίδης - Κότσαρης: Τα αδικημένα ταλέντα των «αιωνίων» που… ωριμάζουν στον Απόλλωνα Σμύρνης (video)

Ιωαννίδης - Κότσαρης: Τα αδικημένα ταλέντα των «αιωνίων» που… ωριμάζουν στον Απόλλωνα Σμύρνης (video)

Αναδείχθηκαν ως το μέλλον του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Έκαναν το «αγροτικό» τους ως δανεικοί αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν μία θέση στην πρώτη ομάδα. Η απάντηση των Κωνσταντίνο Κότσαρη και Νίκο Ιωαννίδη, ήρθε με τα χρώματα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Σχετικά Άρθρα

«Είναι δύσκολο ένας παίκτης να κουβαλήσει το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες». Αυτό είχε παραδεχθεί ο Κωνσταντίνος Κότσαρης όταν αποχώρησε ως ελεύθερος από τους Πράσινους για να συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ένα από τα «αδικημένα» παιδιά των ακαδημιών, που μέσα από την απάντησή του, έδειξε την πραγματικότητα πίσω από τα ελληνικά ταλέντα.

Κάτι τέτοιο, γνωρίζει και σκέφτεται βαθιά μέσα του και ο Νίκος Ιωαννίδης. Ο 27χρονος φορ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που βρήκε την Ιθάκη του στην ομάδα του Απόλλωνα, αφού πρώτα είδε τον Ολυμπιακό να τον αφήνει… ανεκμετάλλευτο. Η εικόνα αυτών των δύο ποδοσφαιριστών, είναι η πραγματικότητα του ελληνικού ποδόσφαιρου, όμως οι ίδιοι, προτίμησαν να δώσουν… απαντήσεις.

Μέσα από τον Απόλλων Σμύρνης, αμφότεροι έχουν κάνει τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Ολυμπιακό να μπαίνουν σε δεύτερες… σκέψεις για το γεγονός πως τους άφησαν να φύγουν έτσι απλά.

Νίκος Ιωαννίδης: Το «πολυβόλο» της Κ21 που μετατράπηκε σε… ποδοσφαιρικό μετανάστη δίχως τελικό προορισμό!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει αναδείξει αρκετά ταλέντα την τελευταία 5ετία, όμως δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα. Οι ακαδημίες των «ερυθρολεύκων» δεν αποτελούσαν την κύρια πηγή της πρώτης ομάδας και δύσκολα κάποιος ποδοσφαιριστής έπαιρνε κάποιο ρόλο. Ο Νίκος Ιωαννίδης ήταν μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Έλληνας φορ ήταν ένα πραγματικό «πολυβόλο» τόσο με τα μικρά κλιμάκια του Ολυμπιακού, όσο και με την Εθνική Ελλάδας Κ18 και Κ21. Συγκεκριμένα, σε 21 διεθνή συμμετοχές, είχε συνολικά 10 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις ενώ ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Το 2012 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και το καλοκαίρι του 2013, πήρε μέρος στην προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Μίτσελ.

Μαζί του, βρισκόταν ακόμα ένας ελπιδοφόρος επιθετικός που κάνει το δικό του «μπαμ» με τη φανέλα του Παναιτωλικού, ο Νίκος Βέργος. Ο Ιωαννίδης θεωρούταν ο «νέος Μήτρογλου», όμως ο συνωστισμός στην επιθετική λειτουργία του ρόστερ, δεν του άφησε περιθώρια και αποχώρησε ως δανεικός στην Χάνσα Ροστόκ. Η συνέχεια είναι γνωστή. Παραχωρήθηκε σε Τσβόλε και δεύτερη ομάδα Ντόρτμουντ πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος σε Αστέρα Τρίπολης.

Γέμισε με εμπειρίες σε Ουγγαρία και Πορτογαλία, πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα και την Δόξα Δράμας. Οι καλές εμφανίσεις, τον έφεραν στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» έμοιαζε σαν μία ακόμα επιλογή για να αναγέννηση. Τελικά, έκρινε σωστά. Σε 1,5 χρόνο, έχει καταφέρει να κάνει ρεκόρ καριέρας σε όλα τα επίπεδα. Μετράει 52 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με εννέα γκολ και τέσσερις ασίστ απολογισμό. Φέτος έχει ήδη τρία τέρματα σε εννιά συμμετοχές.

Κωνσταντίνος Κότσαρης: Ένα «αδικημένο» αστέρι…

Ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, έδινε ανέκαθεν βαρύτητα στις ακαδημίες του. Η αποχώρηση του Στέφανου Καπίνο, έφερε αλλαγές στον άσο, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να παίρνει μεταγραφή από την Στουτγκάρδη. Την ίδια στιγμή, για μπακ-απ αποκτήθηκε ο Νίκος Γιαννακόπουλος, με τον Κωνσταντίνο Κότσαρη να έχει τον ρόλο του τρίτου πορτιέρο. Ο Αντρέα Στραματσιόνι τον πίστευε πολύ, όμως το νεαρό της ηλικίας του, δεν του έδινε προτεραιότητα.

Τελικά, ο νεαρός άσος έπρεπε να κάνει υπομονή μέχρι το 2018/19 για να έχει έναν ρόλο στην ομάδα. Μεσολάβησε ένας δανεισμός στην Ομόνοια, όπου ο ταλαντούχος τερματοφύλακας δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής (!). Ο Γιώργος Δώνης είχε δώσει τα γάντια του βασικού στον Σωκράτη Διούδη αλλά ο Κότσαρης ήταν το νούμερο δύο στους πορτιέρο. Η ευκαιρία του ήρθε, σε μία άτυχη στιγμή για τον διεθνή τερματοφύλακα.

Στο ντέρμπι των «αιωνίων» κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Διούδης τραυματίζεται στο κεφάλι και μένει αναίσθητος στο χορτάρι. Επικρατεί παγωμάρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», μέχρι που ο Έλληνας τερματοφύλακας δείχνει καλά αλλά χωρίς να μπορεί να συνεχίσει. Ο 22χρονος τερματοφύλακας πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, με το «τριφύλλι» να προηγείται με 1-0. Τελικά, ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει αλλά η εμφάνιση του νεαρού, ήταν παραπάνω από πειστική.

Έπαιξε σε συνολικά πέντε ματς, διατηρώντας δύο φορές ανέπαφη την εστία του. Τελικά, η αποχώρηση του Δώνη και η πρόσληψη του Πογιάτος με τις ευλογίες Ρόκα, έφεραν τον Έλληνα άσο στην έξοδο. Με ελεύθερη μεταγραφή, ο Απόλλων Σμύρνης τον κάνει δικό του και θωρακίζει τα καρέ με έναν ταλαντούχο και ποιοτικό τερματοφύλακα. Στην πρώτη σεζόν δεν πήρε πολλές ευκαιρίες λόγω του εξαιρετικού Νταβίνο Βέρχουλστ. Φέτος, όμως, έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ξεκίνησε από τον πάγκο, όμως από την 3η αγωνιστική, δεν έχει αφήσει τη φανέλα του βασικού. Μετράει ήδη επτά συμμετοχές με έντεκα γκολ παθητικό και τρεις ανέπαφες εστίες, ενώ το αποκορύφωμα των εμφανίσεών του, είναι κόντρα στην ΑΕΚ, κρατώντας το τελικό 2-2.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0