Πρόσωπα

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Το πρώτο «πιστόλι» της Ευρώπης για τον Ολυμπιακό (video)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Το πρώτο «πιστόλι» της Ευρώπης για τον Ολυμπιακό (video)

Πριν από δύο εβδομάδες, έπιασε τους Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστα Μήτρογλου στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού στους σκόρερ. Απόψε (04/11), τους προσπέρασε…

Σχετικά Άρθρα

Ήθελε ένα γκολ. Κάτι που για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν ήταν… δύσκολο. Ο έμπειρος φορ έκανε το καθήκον του και έγραψε ιστορία κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Ελ Αραμπί ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ στον αγώνα του Ολυμπιακού και έφτασε τα 16 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μία επίδοση που του δίνει την πρωτιά στην λίστα των σκόρερ των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τους Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστα Μήτρογλου. Ο πολύπειρος επιθετικός, μάλιστα, σε αντίθεση τους δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πέτυχε αυτά τα τέρματα σε μόλις 34 αγώνες.

Ήταν 27 Αυγούστου του 2019, όταν ο Ελ Αραμπί μάτωνε δύο φορές τα δίχτυα της Κρασνοντάρ, στο πλαίσιο των play off του Champions League. Αυτά ήταν και τα δύο πρώτα γκολ του Μαροκινού με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη, ξεκινώντας ένα απίστευτο σερί που του έδωσε και μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ομάδας.

Ακολούθησαν Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ, Ερυθρός Αστέρας για το Champions League, Άρσεναλ (Χ3), Γουλβς, Αϊντχόφεν, Αντβέρπ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης για το Europa League αλλά και Σλόβαν Μπρατισλάβας, Ομόνοια και Λουντογκόρετς για τα ευρωπαϊκά προκριματικά.

Φυσικά, αποκορύφωμα σε αυτόν τον συνωστισμό τερμάτων, δεν είναι άλλο από το γκολ στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, τη σεζόν 2020/21. Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς πριν την πανδημία του κορωνοϊού και το πρώτο lockdown, όπου ο Μαροκινός με δικό του τέρμα, χάρισε μία επική πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, το σκορ ήταν 1-1, με το πρώτο ματς να έχει λήξει 1-0 υπέρ της Άρσεναλ στον Πειραιά. Στο 120’, ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύεται την σέντρα του Γιώργου Μασούρα και με κοντινή προβολή κάνει το 2-1 και υπογράφει μία «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Μόνο ο Αναστόπουλος καλύτερο ποσοστό!

Από εκεί και πέρα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν είναι πρώτος στα ποσοστά σκοραρίσματος, καθώς εκεί, τον κέρδισε ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού μπορεί να είναι τρίτος στην σχετική κατηγορία με 14 γκολ, όμως τα έχει πετύχει σε λιγότερα ματς από όλους στην 5άδα. Συγκεκριμένα, κατάφερε να πετύχει αυτή την επίδοση σε μόλις 29 παιχνίδια (!).

Δηλαδή, 0,48 γκολ ανά ματς. Ένα στατιστικό που ακόμα και ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Συγκεκριμένα, ο Μαροκινός φορ έχει 0,46% ανά παιχνίδι ενώ οι δεύτεροι της λίστας, Μήτρογλου και Τζόρτζεβιτς, έχουν 0,34% και 0,18% αντίστοιχα.

2678540.jpg

Τελικά, το γκολ του έμπειρου άσου δεν πρόσφερε τη νίκη στον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1 από τον γερμανικό σύλλογο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0