Πρόσωπα

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο περισσότερα γκολ στην 100η τους συμμετοχή στο Champions League!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο περισσότερα γκολ στην 100η τους συμμετοχή στο Champions League!
Ένας «εξωγήινος» Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε την εμφάνισή του για ακόμη μία φορά στην φετινή σεζόν για την Μπάγερν Μονάχου, «σπάζοντας» και ένα ρεκόρ που ποτέ κανένας δεν… πλησίασε! Οι 100 συμμετοχές του Πολωνού συνδυάστηκαν με χατ-τρικ και το 81o του γκολ, γεγονός που τον εδραιώνει -με διαφορά- στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Τι και αν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρίσκεται πλέον στα 33 του χρόνια, έχοντας κατακτήσει κάθε λογής τίτλο με την Μπάγερν Μονάχου; Διόλου τον επηρεάζει, αφού η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητά του γίνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο αισθητή.

Το «κάθε πέρυσι και χειρότερα» δεν ισχύει στην περίπτωσή του! Αυτό άλλωστε αναδεικνύουν και οι αριθμοί του, και το ενενηντάλεπτο που παρήλθε απέναντι στην Μπενφίκα (02/11, 4-2) του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ο οποίος έγινε και ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του Champions League που σταματά τον Πολωνό από τα «11» βήματα, ύστερα από 14 εύστοχες εκτελέσεις.

Ούτε το χαμένο πέναλτι, όμως, δεν μπόρεσε να στερήσει από τον Λεβαντόφσκι ακόμη ένα ρεκόρ. Σκόραρε τρεις φορές σε λιγότερο από μία ώρα αγώνα, και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη που φτάνει σε 100 συμμετοχές τα 81 γκολ, έχοντας μάλιστα και διαφορά… ασφαλείας από τον δεύτερο.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι με έξι γκολ λιγότερα (75), ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο εντυπωσιακός Κριστιάνο Ρονάλντο με 64 γκολ, και τρία πολύ κρίσιμα στην φετινή διοργάνωση, μετά το 80ο λεπτό της εκάστοτε αναμέτρησης.

Το εν λόγω ρεκόρ ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Είτε αγωνίζεται ακόμη, είτε έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ένα ακόμη ρεκόρ «σφραγίστηκε» με την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0