Πρόσωπα

Ο «στρατηγός» Κόντε, όπου πήγε, κέρδισε, ακολουθώντας τα… χνάρια των Μουρίνιο, Αντσελότι και Νταλγκλίς! (video)

Ο «στρατηγός» Κόντε, όπου πήγε, κέρδισε, ακολουθώντας τα… χνάρια των Μουρίνιο, Αντσελότι και Νταλγκλίς! (video)

Ο Αντόνιο Κόντε ανακοινώθηκε ως ο νέος τεχνικός της Τότεναμ και τα «σπιρούνια» τοποθετούν στην άκρη του πάγκου τους έναν από τους τέσσερις προπονητές, που απέδειξαν από την πρώτη τους σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, πως δεν χάνουν χρόνο για να φέρουν τον τίτλο!

Σχετικά Άρθρα

Τρία χρόνια μακριά από το Νησί μάλλον φάνηκαν πολλά για τον Αντόνιο Κόντε και μετά από την «αναγέννηση» της Ίντερ, που κατέκτησε το Σκουντέτο μετά από 11 ολόκληρα χρόνια -παρά τα οικονομικά της προβλήματα- ο Ιταλός προπονητής αναλαμβάνει τα «ηνία» της Τότεναμ.

Το έργο του; Σαφώς δύσκολο.

Η Τότεναμ δεν διαθέτει την πλούσια τροπαιοθήκη της Τσέλσι, αλλά αν θέλει να ξεκινά να την γεμίζει, ο Αντόνιο Κόντε μοιάζει ο πλέον κατάλληλος για να γίνει η αρχή.

Άλλωστε, το απέδειξε μόλις τέσσερα χρόνια πριν κατακτώντας την Premier League στην πρώτη του σεζόν στους «μπλε» του Λονδίνου, πως δεν χρειάζεται χρόνο… προσαρμογής!

Ακριβώς όπως έπραξαν μόλις τρεις προπονητές ακόμα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!
Conte's masterclass


Σερ Κένι Νταλγκλίς – Λίβερπουλ – 1986

Πριν ακόμη αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους, ο Σερ Κένι Νταλγκλίς ανέλαβε τα «ηνία» της αγαπημένης του Λίβερπουλ, διατηρώντας έναν ρόλο παίκτη-προπονητή από το καλοκαίρι του 1985 έως το 1990.

Ωστόσο, από την πρώτη του σεζόν άφησε τα διαπιστευτήριά του.

Όχι μόνο επανέφερε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αγγλίας στη Λίβερπουλ, μετά από έναν χρόνο απουσίας, αλλά το έπραξε εμφατικά, αφού το συνδύασε με το FA Cup, ολοκληρώνοντας το νταμπλ!
The greatest player in our history' - Liverpool fans line up to wish Kenny  Dalglish a happy 66th birthday - Liverpool Echo

Μέχρι την απόσυρσή του από τους αγωνιστικούς χώρους, το καλοκαίρι του 1990, κατάφερε να φέρει άλλα δύο πρωταθλήματα (1988, 1990), αλλά και ένα Κύπελλο (1989).

Ζοσέ Μουρίνιο – Τσέλσι - 2005

Η Ευρώπη «χόρευε» στον ρυθμό της δικής του Πόρτο. Μίας ομάδας που κατέκτησε το 2003 το Κύπελλο UEFA και έναν χρόνο μετά το Champions League, αποτελώντας παράλληλα τη βάση για την Εθνική Πορτογαλίας που έφτασε ως τον τελικό του EURO του 2004!


Γίνεται ξεκάθαρο πως διέθετε όλα τα εχέγγυα για να το επόμενο μεγάλο βήμα και φάνηκε αντάξιος των προσδοκιών με το «καλημέρα», σπάζοντας μία -αρνητικό- σερί μισού αιώνα!

Μόλις στην πρώτη του σεζόν, κατακτά την Premier League με χαρακτηριστική άνεση, αφού η Τσέλσι τερμάτισε πρώτη, μετρώντας μόλις μία ήττα σε 38 αγωνιστικές, με 12 βαθμούς διαφορά από τους «Invicibles» κατά την περσινή σεζόν της Άρσεναλ.
Chelsea 2004/05: The defensive record that will never be broken


Κάρλο Αντσελότι – Τσέλσι – 2010

Το «κλειστό» κλαμπ των προπονητών που έκαναν μάγια από την πρώτη τους σεζόν ολοκληρώνεται με τον Κάρλο Αντσελότι.

Το καλοκαίρι του 2009, ο 50χρονος -τότε- Ιταλός προπονητής, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι και δεν άργησε να δικαιώσει την εμπιστοσύνη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Το τέλος της σεζόν τον βρήκε πρωταθλητή σε ένα από τα πιο συναρπαστικά «κυνηγητά» ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα, αφού Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελείωσαν την αγωνιστική περίοδο με 86 και 85 βαθμούς αντίστοιχα.
1f6376da195d49fcb24f6eb2bfc68f97500x5002x.jpg

Ο Κάρλο Αντσελότι φρόντισε να βάλει το κερασάκι στην «τούρτα» μόλις έξι ημέρες μετά, όταν επικράτησε της Πόρτσμουθ με 1-0 στο Wembley, κατακτώντας και το FA Cup, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να κρίνει την αναμέτρηση και να ολοκληρώνει ένα επικό νταμπλ!

Άλλωστε, υπήρξε ασταμάτητος καθ’ όλη τη σεζόν, αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Premier League, συμβάλλοντας τα μέγιστα, μαζί με τον Φρανκ Λάμπαρντ που είχε 22 γκολ, ώστε ο Αντσελότι να φέρει εις πέρας κάτι που το έχουν καταφέρει μόλις τέσσερις -πλέον- προπονητές.

Ο αριθμός και μόνο, αποδεικνύει τη δυσκολία του επιτεύγματος!

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0