Πρόσωπα

Νίκος Βέργος: Ο δεινός σκόρερ του Παναιτωλικού που δικαιώνεται, χωρίς όμως να κερδίζει… (video)

Νίκος Βέργος: Ο δεινός σκόρερ του Παναιτωλικού που δικαιώνεται, χωρίς όμως να κερδίζει… (video)

Ο Παναιτωλικός βρήκε τον δάσκαλό του στο πρόσωπο του Νίκου Βέργου ο οποίος αν και σκοράρει ασταμάτητα, δεν φέρνει πάντα τη νίκη στην ομάδα του.

Σχετικά Άρθρα

Αν και πάλεψε με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, εν τέλει ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο καθώς ο Ελ Αραμπί λύτρωσε τους «ερυθρόλευκους» για ακόμη μία φορά. Το κέρδος για τα «καναρίνια» είναι περισσότερο από ένα πιθανό τρίποντο που θα μπορούσε να διεκδικήσει από την αναμέτρηση.

Ο λόγος φυσικά για τον υπερπολύτιμο Νίκο Βέργο. Ο φορ του Παναιτωλικού έξι λεπτά από το γκολ που σημείωσε ο Τικίνιο στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της Super League, κατάφερε με εξαιρετική του ενέργεια να φέρει προσωρινά το ματς στα ίσα.

Αυτό ήταν και το τέταρτο γκολ του 25χρονου στη φετινή σεζόν του ελληνικού πρωταθλήματος και πέμπτο συνολικά, στατιστικά που τον φέρνουν πρώτο στη λίστα των σκόρερ της ομάδας.  Παράλληλα είναι και ο μόνος παίκτης του συλλόγου που έχει καταφέρει να σκοράρει πάνω από μία φορά σε όλες τις διοργανώσεις για το 2021/2022.

Με τον τρόπο αυτό σημείωσε και το προσωπικό καλύτερό του ξεκίνημα σε ολόκληρη την καριέρα του! Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί πως την προηγούμενη σεζόν και σε 32 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναιτωλικού είχε βρει δίχτυα 7 φορές, ενώ φέτος χρειάστηκε μόλις 9 συμμετοχές για να φτάσει τον αριθμό των τερμάτων που κατέχει έως τώρα.

Βέβαια ένα γκολ του Βέργου δεν ισοδυναμεί με νίκη για τον Παναιτωλικό. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ίσως σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Άξιο σημασίας είναι το γεγονός ότι από τα ματς στα οποία ο Έλληνας φορ έχει σκοράρει, η ομάδα του Αγρινίου έχει καταφέρει να αποδράσει με τη νίκη μόλις σε δύο αναμετρήσεις και, μάλιστα, με το ίδιο σκορ (!): στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο (2-1), όπως και στην πρόκρισή του επί της Παναχαϊκής στο Κύπελλο Ελλάδας (2-1).

Όπως και να ‘χει ο Βέργος αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό και – κατά πάσα πιθανότητα – παίκτη ολόκληρης της ομάδας αυτή τη στιγμή! Με αυτόν τον ρυθμό και με τη σημαντική βοήθεια της μεσαίας γραμμής, ο 25χρονος δεν θα δυσκολευτεί να ανεβεί στα ψηλά σκαλιά της λίστας των πρώτων σκόρερ της φετινής Super League.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0