Πρόσωπα

Άαρον Ράμσντειλ: Ο αήττητος τερματοφύλακας της Άρσεναλ που «πέταξε» στο Κινγκ Πάουερ και έκανε τον Πίτερ Σμάιχελ να τον… συγχαρεί! (video)

Άαρον Ράμσντειλ: Ο αήττητος τερματοφύλακας της Άρσεναλ που «πέταξε» στο Κινγκ Πάουερ και έκανε τον Πίτερ Σμάιχελ να τον… συγχαρεί! (video)

Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του πραγματοποίησε στο Κινγκ Πάουερ απέναντι στην Λέστερ ο Άαρον Ράμσντειλ, ο οποίος πραγματοποίησε ρεκόρ αποκρούσεων, διατήρησε ανέπαφη την εστία του, και οδήγησε την Άρσεναλ στο μεγαλύτερο «διπλό» της σε ολόκληρη την σεζόν. Η εμφάνισή του επαινέθηκε από όλους, αλλά το σχόλιο του Πίτερ Σμάιχελ σαφώς και… μετρά λίγο περισσότερο!

Όταν ο Άαρον Ράμσντειλ υπέγραφε στην Άρσεναλ το καλοκαίρι, αποτελώντας ακόμη μία μεταγραφική της προσθήκη που δεν χαρακτηριζόταν ως «έμπειρη λύση», άπαντες κατηγορούσαν τόσο τον Μικέλ Αρτέτα, όσο και την διοίκηση της ομάδας.

Ο Άγγλος γκολκίπερ άλλωστε, πέρυσι δεν είχε κάνει κάτι σπουδαίο. Ήταν διακριτό πως γνώριζε την θέση του, αλλά η κακή ανασταλτική λειτουργία της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, και το γεγονός πως με τις αποκρούσεις του βρισκόταν στην 16η θέση των γκολκίπερ που αποσοβούν ευκολότερα μία τελική εντός στόχου, έκαναν τους φίλους των «κανονιέρηδων» να αμφιβάλλουν.

Πόσο μάλλον όταν πληροφορήθηκαν πως η ομάδα τους δίνει 30 εκατομμύρια λίρες για χάρη του… Παρόλα αυτά, το project του Μικέλ Αρτέτα, και η μεταγραφική πολιτική της Άρσεναλ, πιθανώς αποδίδει μόλις για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, και… σίγουρα για πρώτη, μετά την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Ράμσντειλ αρχικά ξεκίνησε ως βασικός στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Γουέστ Μπρομ (6-0), και έκτοτε καθιερώθηκε. Διατήρησε την θέση του στο αρχικό σχήμα με την διακοπή της Premier League, για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, και από τις 28 Αυγούστου και έπειτα η Άρσεναλ είναι αήττητη.

Κοινό χαρακτηριστικό των εννέα αναμετρήσεων που έχει δώσει; Πως στις έξι εξ’ αυτών, όσες δηλαδή λογίζονται σε επίπεδο πρωταθλήματος, ο 23άχρονος Άγγλος βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα, έχοντας διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε τέσσερις περιπτώσεις.

Το πρώτο του γκολ μάλιστα το δέχθηκε από την Τότεναμ, στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, στο 80ο λεπτό, έπειτα από 260 αγωνιστικά λεπτά απαραβίαστης εστίας. Λίγα λεπτά αργότερα, το 3-1 όδευε στο… 3-2, αλλά ο Ράμσντειλ πραγματοποίησε πιθανώς την καλύτερη απόκρουση της σεζόν.

Τουλάχιστον έτσι λέγαμε, έως ότου η Άρσεναλ βρεθεί στο Κινγκ Πάουερ. Εκεί ο Άγγλος «έγραψε» ιστορία. Κράτησε το «μηδέν», οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν το δεύτερο «διπλό» τους στην σεζόν, και αδιαμφισβήτητα το βασικότερο ως στιγμής, και ο Ράμσντειλ έκανε ρεκόρ αποκρούσεων.

Κατέγραψε 8 επεμβάσεις, πράγμα που σαφώς και τον τοποθετεί στην κορυφή ανάμεσα σε όλους τους γκολκίπερ, που υπερασπίστηκαν την εστία της ομάδας τους, μακριά από την έδρα τους. Παρά ταύτα, το highlight της αναμέτρησης τοποθετείται στο 43’! Εκεί που ο Μάντισον εκτελεί, ο Μπρένταν Ρότζερς και ο Τζέιμι Βάρντι πανηγυρίζουν, και ο Ράμσντειλ «πετάει».


Αποκρούει, η Άρσεναλ δεν δέχεται γκολ στο ημίχρονο, και o Ράμσντειλ πανηγυρίζει, όπως άλλωστε κάνει σε κάθε αναμέτρηση. Στο τέλος δηλώνει πως «ήταν από τις ημέρες που δεν θα δεχόμουν γκολ».

Ο Πίτερ Σμάιχελ όμως, πηγαίνει την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω, χαρακτηρίζοντας την στιγμή του 43ου λεπτού, ως μία απόκρουση που έχει να δει εδώ και πολλές σεζόν. Ο νεαρός… μεγαλώνει, η αμφισβήτηση σταματά, και ο Μικέλ Αρτέτα, ακόμη και αν αποχωρήσει στο μέλλον, έφερε στην Άρσεναλ τον τερματοφύλακα που θα την «προστατεύει» για αρκετά χρόνια ακόμη.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0