Πρόσωπα

Η Ράγιο Βαγιεκάνο έκανε τον Ραδαμέλ Φαλκάο να βρει (ξανά) τον ρομαντισμό του ποδοσφαίρου

Η Ράγιο Βαγιεκάνο έκανε τον Ραδαμέλ Φαλκάο να βρει (ξανά) τον ρομαντισμό του ποδοσφαίρου

Άφησε την Πόρτο για να κάνει το άλμα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και από εκεί, στην Ευρώπη. Η λάθος επιλογή της Μονακό, οι επιπολαιότητες στο Νησί και η επιστροφή στη La Liga μέσω Ράγιο Βαγιεκάνο. Το BN Sports αναλύει την αναγέννηση του «El Tigre».

«Ήταν τόσο παθιασμένος με το ποδόσφαιρο ο πατέρας του, σε σημείο που θέλησε να δώσει στον γιο του το όνομα τού μεγάλου Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ, Πάουλο Ρομπέρτο Φαλκάο». Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους άσους της Βραζιλίας, ο οποίος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Ρόμα αλλά και της Ιντερνασιονάλ. Μπορεί ο συγκεκριμένος να όργωνε τη μεσαία γραμμή, όμως ο συνονόματός του, θα έκανε τη διαφορά στην επίθεση.

Ο Ραδαμέλ Φαλκάο μεγαλούργησε στην Πόρτο, είδε την Ατλέτικο Μαδρίτης να του απογειώνει την καριέρα, να τον κάνει έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη, αλλά η συνέχεια να μην είναι ανάλογη. Ο Κολομβιανός άσος δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμενε, επισκιάστηκε από τις κακές επιλογές αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ωστόσο, η Ράγιο Βαγιεκάνο εξελίσσεται σε… σωσίβιο και στα 35 του, δείχνει πιο… νέος από ποτέ στο αγαπημένο του πρωτάθλημα.

Η Πόρτο νιώθει ευλογημένη που έκανε λάθος ο… Άγιαξ!

Μπορεί να γεννήθηκε στην Κολομβία αλλά μεγαλούργησε στην Αργεντινή. Συγκεκριμένα, η Ρίβερ Πλέιτ τον είχε εντοπίσει όταν ήταν ακόμα επτά ετών στην τοπική ομάδα της πόλης του, με αποτέλεσμα να του δώσει την ευκαιρία να αναδειχθεί μέσα από μία εκ των κορυφαίων ομάδων της Αργεντινής. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε. Ούτε ο πατέρας του. Αμφότεροι αγαπούσαν το ποδόσφαιρο και ήταν αδύνατο να μην ακολουθήσουν το πεπρωμένο.

Στο Μπουένος Άιρες έδειξε κάθε σπίθα του ταλέντου του. Για αυτό ο Άγιαξ, σε ηλικία 13 ετών, τον κάλεσε για δοκιμαστικά στην Ολλανδία. Ένα βήμα που θα άλλαζε όλη την ποδοσφαιρική καριέρα του Κολομβιανού επιθετικού. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει, όταν ένας ποδοσφαιριστής των ακαδημιών του Αίαντα, πετυχαίνει, τότε η τιμή είναι ιδιαίτερα υψηλή. Ο ολλανδικός σύλλογος δεν αναγνώρισε ποτέ το ταλέντο του. Κάτι που ακόμα μπορεί να… ευλογεί η Πόρτο.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια στην πρώτη ομάδα της Ρίβερ και 45 γκολ σε 107 συμμετοχές, ο Φαλκάο παίρνει τον αεροπλάνο για την Ευρώπη. Το Οπόρτο είναι ο τελικός προορισμός του. Τα 5,5 εκατ. ευρώ ακούγονται λίγα. Για την ποιότητα του 21χρονου φορ ήταν και αποδείχτηκε δύο χρόνια μετά. Ο απολογισμός ήταν 72 τέρματα σε μόλις 87 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η… αγαπημένη του La Liga και η κάθοδος ελέω τραυματισμών–επιλογών!

Το καλοκαίρι του 2011 η Ατλέτικο Μαδρίτης πυροδοτεί «βόμβα» και κάνει δικό της τον Ραδαμέλ Φαλκάο. Τα 40 εκατ. ευρώ ακούστηκαν υπερβολικά στην αρχή, όμως αυτά που πρόσφερε ο Κολομβιανός, ήταν παραπάνω από σημαντικά. Η Ατλέτικο δεν έχασε λεφτά. Το ίδιο ακριβώς ποσό, χρειάστηκε να της καταβάλλει η Μάντσεστερ Σίτι για να αποκτήσει τον Κουν Αγουέρο. Ο Κολομβιανός φορ, είχε τον ρόλο του διαδόχου του και οι αριθμοί, δείχνουν πως τα κατάφερε.

Μάτωσε 70 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 91 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να μπει στα ραντάρ των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Άπαντες τον ήθελαν και έστρωναν εκατομμύρια στα πόδια, όμως, όπως και με τον Αγουέρο, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήρθε σε συμφωνία με την Μονακό. Ο γαλλικός σύλλογος είχε επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια και είχε αρκετά φουσκωμένα τα ταμεία της για να βγάλει 43 εκατ. ευρώ. Ο Κολομβιανός φορ άφησε την Μαδρίτη και μετακόμισε στο Πριγκιπάτο με στόχο να οδηγήσει τη Μονακό στην κορυφή.

Ωστόσο, η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια. Ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο μέσα στη σεζόν 2013/14, ήταν η αρχή του εφιάλτη. Έχασε αρχικά το Μουντιάλ του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας, έμεινε πίσω σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει κίνηση να τον αποκτήσει. Ο ίδιος το αποδέχτηκε, παρότι είχε μόλις επιστρέψει από έναν σοβαρό τραυματισμό.

Τόσο εκεί, όσο και στην Τσέλσι έπαιξε ελάχιστα. Δεν έκανε πολλά πράγματα και κυρίως, τραυματίστηκε αρκετές φορές. Η κακή διαχείρισή του, έφερνε την μία τρικλοποδιά μετά την άλλη, με αποτέλεσμα οι μετοχές αλλά και η προσφορά του, να πέσει αρκετά, Το 2016 επέστρεψε στη Μονακό και έμεινε για τρία χρόνια, με στόχο να επιστρέψει στις γνωστές του εμφανίσεις. Έκανε το κάτι διαφορετικό αλλά μέχρι εκεί. Το αποτέλεσμα, ήταν να αποχωρήσει ως ελεύθερος για την Γαλατασαράι.

Βρίσκει ξανά τον ρομαντισμό του στη Ράγιο…

Μετά από 20 τραυματισμούς σε επτά χρόνια (!), ο Ραδαμέλ Φαλκάο επέστρεψε στο πρωτάθλημα που αγάπησε και αγαπήθηκε. Η Ράγιο Βαγιεκάνο ανέβηκε κατηγορία, επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια και επέλεξε να ταράξει τα μεταγραφικά νερά. Ο καλύτερος τρόπος ήταν η απόκτηση του 35χρονου φορ. Η Γαλατασαράι τον άφησε ελεύθερο και ο ισπανικός σύλλογος του πρόσφερε την ευκαιρία να γυρίσει στην Ισπανία.

Το πόσο ήθελε να επιστρέψει φαίνεται από τις επιδόσεις του. Σε έξι ματς, μετράει συνολικά τέσσερα τέρματα, με την συχνότητα του σκοραρίσματος να είναι εντυπωσιακή. Το αποκορύφωμα ήταν κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο οποίο ήταν το πρώτο ματς που σκόραρε και… την κέρδισε. Η Ράγιο το κατάφερε μετά από 19 χρόνια και ο Φαλκάο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πλέον όλα είναι στα πόδια του. Η επόμενη μέρα είναι για εκείνον. Ανήκει σε εκείνον. Ο Ραδαμέλ Φαλκάο θέλει να κλείσει την καριέρα του, με τον ίδιο τρόπο που άνοιξε. Διαλύοντας τα αντίπαλα δίχτυα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0