Πρόσωπα

Ντιβόκ Οριγκί: Ψάχνει το πρώτο του γκολ στην Premier League από το 2019, και παίρνει πάντα ψυχολογία μέσω του… Carabao Cup! (video)

Ντιβόκ Οριγκί: Ψάχνει το πρώτο του γκολ στην Premier League από το 2019, και παίρνει πάντα ψυχολογία μέσω του… Carabao Cup! (video)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της καριέρας του, κατάφερε να πετύχει ο Ντιβόκ Οριγκί στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ απέναντι στην Πρέστον για τους «16» του Carabao Cup, με τον Βέλγο να «κλειδώνει» την πρόκριση (2-0), να ανακτά την χαμένη ψυχολογία του, και να αναζητά το πρώτο του γκολ μετά από μία διετία στην Premier League!

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεδομένα έχει κατακριθεί πολύ. Πιθανώς, έχει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης. Δεν εξελίχθηκε όπως πολλοί θα περίμεναν, έμεινε στάσιμος ενώ πήρε τις ευκαιρίες του από τον Γιούργκεν Κλοπ, και πλέον αποτελεί την τρίτη επιλογή του Γερμανού για την κορυφή της επίθεσης της Λίβερπουλ.

Ο λόγος βεβαίως για τον Ντιβόκ Οριγκί. Τον Βέλγο 26άχρονο επιθετικό που αισίως μπαίνει στον πέμπτο του χρόνο στο Άνφιλντ, αλλά έχει να θυμάται κατά βάση, το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο εντυπωσιακό 4-0 της Λίβερπουλ απέναντι στους «μπλαουγκράνα», στον δρόμο για την κατάκτηση του Champions League.

Έκτοτε, έμεινε στάσιμος και έχασε την εμπιστοσύνη τόσο του φίλαθλου κοινού των «κόκκινων», όσο και του club. Το καλοκαίρι φημολογήθηκε έντονα πως θα αποχωρήσει με την μορφή δανεισμού. Ωστόσο παρέμεινε, «παλεύοντας» επί της ουσίας με τον Μιναμίνο, για το ποιος αποτελεί την… τρίτη επιλογή στο rotation του Γιούργκεν Κλοπ.

Εν τέλει, στο ματς του Carabao Cup σκόραραν και οι δύο, αποτελώντας τον βασικό λόγο που η αναμέτρηση δεν οδηγήθηκε στα πέναλτι, μιας και οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα μαχητικοί.

Ο Μιναμίνο άνοιξε το σκορ και εν συνεχεία ο Οριγκί ήρθε να δώσει συνέχεια στην… παράδοση που τον ακολουθεί, όταν αγωνίζεται στον εν λόγω θεσμό. Έπειτα από τη σέντρα του Κώστα Τσιμίκα που κατέληξε στο δοκάρι, η μπάλα θα φτάσει μετά από κόντρες στον Βέλγο επιθετικό και εκείνος με ένα τρομερό τακουνάκι θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και την πρόκριση της Λίβερπουλ στα προημιτελικά.

Αυτό ήταν το 15ο παιχνίδι του στο Λιγκ Καπ, με τον επιθετικό να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα για 10η  φορά. Αυτό δεν τον έχει εμποδίσει από το να καταγράψει 11 γκολ και δύο ασίστ στο συγκεκριμένο θεσμό, όντας ιδιαίτερα παραγωγικός κόντρα στους σκληροτράχηλους αντιπάλους μικρότερων κατηγοριών.

Πλέον, οφείλει να κάνει το βήμα παραπάνω, και να δηλώσει το παρών όταν η ομάδα του τον χρειαστεί. Σε αντίθεση δηλαδή, με ό,τι ο Βέλγος έκανε πέρυσι, όπου δεν σκόραρε σε εννέα ματς! Αναζητά το πρώτο του γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά τον Σεπτέμβριο του 2020, απέναντι στη Νιούκαστλ.

Επόμενος αντίπαλος των «κόκκινων» η Μπράιτον. Ο Οριγκί κόντρα στους «γλάρους» έχει αγωνιστεί συνολικά 15 λεπτά στην καριέρα του…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0