Πρόσωπα

Μέικον εσύ σούπερ σταρ! Η ιστορική βραδιά του πράσινου βομβαρδιστή!

Μέικον εσύ σούπερ σταρ! Η ιστορική βραδιά του πράσινου βομβαρδιστή!
Μόλις έκτος του ευρωπαϊκός αγώνας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο ρούκι στην Ευρωλίγκα, Ντάριλ Μέικον, αλλά άφησε το στίγμα του στην ιστορία των πράσινων και τη διοργάνωση…
Σχετικά Άρθρα
Εννέα μήνες πριν ο Μέικον έπαιζε στην τουρκική Γαλατασαράι απ’ όπου τον πήρε η ΑΕΚ και το καλοκαίρι παρέμεινε στο ΟΑΚΑ αλλάζοντας όμως φανέλα. Και φαίνεται πως ήρθε για να… μείνει στο υψηλότερο επίπεδο. Πάμε όμως κατευθείαν στην ιστορική βραδιά του και τα ρεκόρ που πέτυχε.

* Κατ’ αρχήν τα 9 εύστοχα τρίποντα είναι ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού ξεπερνώντας τα 8 του Ταϊρίς Ράις από τις 6 Δεκεμβρίου 2019 εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ μετά από παράταση. Επτά σε ένα ματς Ευρωλίγκα για τους πράσινους είχαν βάλει οι Μπράμος (3 φορές), Νέντοβιτς (2 φορές) και από μία Διαμαντίδης, Σλότερ και Ντένμον.

* Εννέα εύστοχα τρίποντα ή περισσότερα συνολικά στη διοργάνωση από όλες τις ομάδες και παίκτες έχουν πετύχει στο παρελθόν οι Σέιν Λάρκιν (10, δύο φορές), Μάρκους Έρικσον, Άντριου Γκάουντλοκ (10) και από εννέα εκτός του Μέικον οι Λάρκιν, Τόμας Κελάτι, Μίρζα Τελέτοβιτς και Σαούλιους Στομπέργκας άρα ο Μέικον έγινε ο έβδομος παίκτης στην ιστορία με 9 ή περισσότερα εύστοχα τρίποντα.

* Οι 34 πόντοι που πέτυχε είναι 5ο ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα με κορυφαίο τους 41 του Ράις ενώ από 39 έχουν πετύχει οι Νέντοβιτς (2020 με τη Μακάμπι), Παπαπέτρου (2019 με την Άλμπα) και 36 ο Λάκοβιτς (2004 με τη Μπένετον).

* Τα 11/14 εντός πεδιάς σουτ που αντιστοιχούν σε ποσοστό ευστοχίας 78,5% είναι το κορυφαίο στην ιστορία από παίκτη του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα (11/16, 68,5% είχε ο Ντίνος Μήτογλου το 2020) ενώ ακόμη…

* Το 75% στα τρίποντα (9/12) είναι το 4ο καλύτερο από παίκτη του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση και τα 11 εύστοχα εντός πεδιάς σουτ είναι η 6η καλύτερη επίδοση παίκτη Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.


Γιάννης Ψαράκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0