Πρόσωπα

Το άστρο του Αγκιμπού Καμαρά φωτίζει τον Ολυμπιακό (video)

Το άστρο του Αγκιμπού Καμαρά φωτίζει τον Ολυμπιακό (video)

Μετέτρεψε τη ταμπέλα του «πουλέν» σε έναν πραγματικό ηγέτη για τον Ολυμπιακό. Ο Αγκιμπού Καμαρά συστήθηκε με τις καλύτερες προδιαγραφές και όμως, δίνει παραπάνω από όσα θα περίμενε ακόμη και ο Μοδέστο.

Σχετικά Άρθρα

«Το πλάνο μου είναι συμβουλές. Τον συμβουλεύω να συνεχίσει να δουλεύει. Του έχω εξηγήσει σε τι θέλω να εξελιχθεί και να βελτιωθεί ακόμα. Θα πρέπει να είναι ταπεινός και συνεχίσει να μαθαίνει από τους διπλανούς του που είναι πιο μεγάλοι και πιο έμπειροι.

Τα πράγματα πρέπει να εξελιχθούν με έναν φυσιολογικό τρόπο. Πολλή δουλειά, ποιοτική δουλειά, ταπεινότητα και συνεργασία με όλους. Είναι νεαρός αλλά είναι ώριμο παιδί. Έχει την αντίληψη για να κατανοήσει πως στην καριέρα του θα συμβούν πολλά πράγματα αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Με μία μόλις συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Λιλ, ο Αγκιμπού Καμαρά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να δώσει ακόμα ένα λόγο στον Φρανσουά Μοδέστο να καμαρώνει για τις ανακαλύψεις του. Ο Πέδρο Μαρτίνς, με τα παραπάνω λόγια, επιβεβαίωσε πως ο 20χρονος μεσοεπιθετικός δεν είναι σαν τα παιδιά της ηλικίας του.

Είναι από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε έναν τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή, να αφήνει ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα για να επιλέξει το δικό μας. Μέχρι τώρα, αυτή η επιλογή, έχει αποφέρει μόνο θετικούς καρπούς στον Αφρικανό άσο. Ο τρόπος που αποκτήθηκε, η εξέλιξή του μέσα από την προετοιμασία και ο τίτλος του «αντί-Φορτούνη».

Τον «έκλεψε» από τη Λιλ…

Όταν πρωτοακούστηκε το όνομά του στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, άπαντες καταλάβαν πως πρόκειται για ένα νέο αστέρι αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να γίνει άμεσα βασικός. Σε ηλικία 20 ετών, με μόλις μία παρουσία στην πρώτη ομάδα, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να πληρώσει μόλις 120 χιλιάδες ευρώ για τα τροφεία, φάνηκε πως είναι περισσότερο επένδυση παρά κάτι για το κοντινό μέλλον.

Παράλληλα, τα «βαριά» ονόματα των Ονιεκούρου και Ρόνι Λόπες αλλά και η τρομερή κατάσταση των Μασούρα, Βρουσάι και Βαλμπουενά, δεν άφηναν χώρο για έναν άπειρο και νεαρό άσο. Να θυμίσουμε εδώ, πως ο γαλλικός σύλλογος τον είχε αγοράσει έναντι ενός εκατ. ευρώ από την Έλεφαντ Κολέα της Γουινέας. Ο Κρίστοφερ Γκαλτιέ, προπονητής της Λιλ όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρσι, υπολόγιζε αρκετά στις υπηρεσίες του.

Μάλιστα, είχε σχεδιάσει να τον εγκαταστήσει στην πρώτη ομάδα τη φετινή σεζόν, όμως η αποχώρησή του για τη Νις, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Ο Φρανσουά Μοδέστο μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ, αιφνιδίασαν την γαλλική αγορά και πρόλαβαν τον νεαρό άσο.

Έκπληξη στην προετοιμασία και ευκαιρίες από τον «δίκαιο» Μαρτίνς

Η είδηση πως ο Κώστας Φορτούνης θα χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω της ρήξη χιαστού, έκανε τα μεταγραφικά σενάρια να μιλούν για πιθανό αντικαταστάτη. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν η μία επιλογή, με τον Αγκιμπού Καμαρά να είναι ο αμέσως επόμενος μεσοεπιθετικός. Στην προετοιμασία, απέδειξε πως όχι απλά έχει θέση στο ρόστερ αλλά μπορεί να καθιερωθεί ως βασικός.

Μπορεί στο σύνολό του, ο Ολυμπιακός να προβλημάτισε αλλά ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έκανε τον Πέδρο Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του για το ταλέντο που είχε στην φαρέτρα του. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αποδώσει τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως «10άρι». ‘Ένας ιδανικός αντί-Φορτούνης και η επιστροφή του 4-2-3-1 . Το αγαπημένο του Πορτογάλου τεχνικού.

Ποιος να τον βγάλει από την εντεκάδα;

Δαπανήθηκαν σχεδόν πέντε εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί ο Χένρι Ονιεκούρου. Δανεισμός με οψιόν αγοράς στα 10 με 12 εκατ. ευρώ για τον Ρόνι Λόπες. Και όμως, ο Αγκιμπού Καμαρά, έχει προσφέρει περισσότερα από όσα αυτοί οι δύο μαζί (!). Μέχρι τώρα, σε 13 συμμετοχές, μετράει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ οι συμπαίκτες του έχουν μόλις ένα τέρμα μαζί (!!).

Οπότε, υπάρχει το εξής ερώτημα. Ποιος μπορεί να βγάλει τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό από την εντεκάδα. Ακόμα και στο 4-3-3, όπου υπάρχουν τρία χαφ στον άξονα, ο Καμαρά μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ με την ίδια ευκολία. Βέβαια, η θέση του είναι το «10άρι», εκεί όπου μπορεί να μην έχει τις ίδιες ιδιότητες με τον Φορτούνη, αλλά το στυλ του είναι εξίσου το ιδανικό για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν όλο δικό του. Από ένα γκολ και μία ασίστ αλλά και ένα δοκάρι ήταν ο απολογισμός του. Όταν ένα παιδί 20 χρονών τα κάνει όλα αυτά σε παιχνίδι που κρίνει την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, μόνο ηγετικά χαρακτηριστικά μπορείς να πεις ότι έχει. Ο Αγκιμπού Καμαρά, είναι ακόμα ένα «διαμάντι» του Μοδέστο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0