Πρόσωπα

Μοχάμεντ Σαλάχ: Χατ-τρικ, γκολ σε 10 συνεχόμενα ματς, «διέλυσε» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «έγραψε» ιστορία!

Μοχάμεντ Σαλάχ: Χατ-τρικ, γκολ σε 10 συνεχόμενα ματς, «διέλυσε» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «έγραψε» ιστορία!

Ποιος είδε τον Μοχάμεντ Σαλάχ και δεν τον φοβήθηκε, σε μία ακόμη εμφάνιση που επιβεβαιώνει πως βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του; Ο Αιγύπτιος πέτυχε χατ-τρικ, σκόραρε για 10ο συνεχόμενο παιχνίδι και «έγραψε» ιστορία, σκορπώντας στους… πέντε ανέμους την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα ντέρμπι που είχε διάρκεια… 38 λεπτών!

Όταν το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ είναι προ των πυλών, ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης το αναμένει. Κάτι ανάλογο προφανώς συνέβαινε και σήμερα. Τουλάχιστον μέχρι την συμπλήρωση 38 αγωνιστικών λεπτών, καθώς τότε οι «κόκκινοι» έγραφαν το 3-0 και έθεταν τις βάσεις για μία ευρεία επικράτηση στο Όλντ Τράφορντ, με την αντίπαλό τους να βλέπει… εφιάλτες!

Μπορεί το τελικό 5-0 να αποτελεί από μόνο του μία…  ιστορία, ωστόσο αυτός που την «υπέγραψε» δεν ήταν άλλος από τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Τον Αιγύπτιο επιθετικό της Λίβερπουλ που αρχικά σκόραρε στο 38΄και εν συνεχεία με το γκολ του στο 44’, έκανε το 4-0 και έστειλε τους «κόκκινους διαβόλους» στα αποδυτήρια με το βαρύτερο σκορ στην ιστορία τους, σε εντός έδρας αναμέτρηση.

Η ασύλληπτη εμφάνιση του Σαλάχ όμως δεν σταμάτησε εκεί, αλλά σφραγίστηκε και με το χατ-τρικ του 49ου λεπτού, σε ένα κλασσικό γκολ του Αιγύπτιου! Βρήκε χώρο, πρόλαβε τον Ντε Χέα, τον «έσκαψε», και έκανε το 5-0.

Πόσα ρεκόρ μπορεί να καταρρίψει ένας ποδοσφαιριστής με μία τέτοια εμφάνιση; Αναρίθμητα… Έγινε ο πρώτος που βρίσκει γκολ σε τρεις διαδοχικές επισκέψεις του στο Όλντ Τράφορντ, ο πρώτος που σκοράρει στα πέντε πρώτα εκτός έδρας ματς στην σεζόν για την Λίβερπουλ από το 1901-02, ο πρώτος που βρίσκει τρεις φορές δίχτυα στο εν λόγω γήπεδο σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη τα τελευταία 18 χρόνια, μετά τον Ρονάλντο Ναζάριο και ο… πρώτος που φορά την φανέλα της Λίβερπουλ και το πετυχαίνει, μετά το 1936!

Παράλληλα, σκόραρε, όπως προ αναφέρθηκε για 10ο σερί ματς. Ένα ρεκόρ που δεν έχει πλησιάσει κάποιος άλλος, ουδέποτε! Αυτός είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός του πλανήτη, και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο την δεδομένη χρονική στιγμή, σύμφωνα με τον προπονητή του Γιούργκεν Κλοπ.

Κάποια στιγμή, το σερί τερμάτων θα σταματήσει. Ο Σαλάχ δεν θα βρει γκολ σε ένα ενενηντάλεπτο. Η κομβική του συμμετοχή όμως στην μεγαλύτερη νίκη της Λίβερπουλ στην ιστορία της Premier League απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα παραμείνει αλησμόνητη για πάντα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0