Πρόσωπα

Ανδρέας Πετρόπουλος: Σταρ για ένα βράδυ ο ήρωας του νικητήριου καλαθιού της ΑΕΚ

Ανδρέας Πετρόπουλος: Σταρ για ένα βράδυ ο ήρωας του νικητήριου καλαθιού της ΑΕΚ

Το είχε ξανακάνει. Και όταν χρειάστηκε το έκανε ξανά. Ο Ανδρέας Πετρόπουλος είναι το πρόσωπο της βραδιάς στη Basket League...

Από την Α2 στην Α1 η απόσταση μπορεί να μην είναι απλά μεγάλη αλλά τεράστια, όμως ο Ανδρέας Πετρόπουλος που έγινε το πρόσωπο της ημέρας για το νικητήριο καλάθι που πέτυχε 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με τον Άρη είναι κάτι απλό.

Ο 27χρονος γκαρντ δεν ήταν ποτέ «πρώτο όνομα» στη μαρκίζα. Το καλοκαίρι όταν τον απέκτησε η ΑΕΚ από τον Ιωνικό Νίκαιας στον οποίο έπαιζε πέρυσι ελάχιστοι ασχολήθηκαν αφού τα φώτα της δημοσιότητας τα είχαν τραβήξει οι… φίρμες που είχε βάλει στο ρόστερ της η «βασίλισσα». Να όμως που ο Πετρόπουλος έγινε ο ήρωας του αγώνα με τον Άρη και το όνομά του έγινε πλέον γνωστό σε όλους τους φίλους της Ένωσης. Νικητήριο καλάθι, δε, είχε πετύχει ξανά. Και μάλιστα πολύ σημαντικό. Ήταν η (ανολοκλήρωτη) σεζόν 2019-20 στην Α2 όταν ο Πετρόπουλος φορούσε τα ερυθρόλευκα της «αναπτυξιακής» ομάδας του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν στο βοηθητικό του ΣΕΦ κόντρα στον μετέπειτα πρωταθλητή Χαρίλαο Τρικούπη που μετρούσε 16 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Και ο «Πετρό» με βόμβα τριών πόντων έγραψε το τελικό 72-71 σταματώντας το αήττητο της ομάδας του Μεσολογγίου.

Το παράδοξο της ιστορίας; Το καλοκαίρι του 2019 ο Πετρόπουλος είχε συμφωνήσει αρχικά με τον Χαρίλαο Τρικούπη όπου προπονητής ήταν ο Ντίνος Καλαμπάκος με τον οποίο είχε συνεργαστεί παλαιότερα και στο Παγκράτι αλλά η πρόταση του Ολυμπιακού Β του άλλαξε τα πλάνα. Ο Πετρόπουλος ουδέποτε ήταν «σταρ». Ούτε καν σκόρερ. Ένας φιλότιμος εργάτης που γύρισε όλη την Ελλάδα. Από τη Λευκάδα και τη Δόξα, μέχρι την Καστοριά τη σεζόν 2018-19 και ενδιάμεσα Πανιώνιος και Ιωνικός Νίκαιας.

Όσο για την Α1; Το 2014-15 έπαιξε σε 10 ματς με τον Πανιώνιο και έβαλε όλους κι όλους 20 πόντους. Πέρυσι με τον Ιωνικό στη 2η του σεζόν στην κατηγορία σε 23 ματς έβαλε συνολικά 87. Αλλά προφανώς το… λέει η καρδούλα του, πήρε το βάρος της πιο κρίσιμης επίθεσης της ΑΕΚ και έγινε σταρ για ένα βράδυ!

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0