Πρόσωπα

Ανσού Φάτι vs Βινίσιους Τζούνιορ: Η μάχη των «μικρών» που θέλουν να αναγεννήσουν το El Clasico

Ανσού Φάτι vs Βινίσιους Τζούνιορ: Η μάχη των «μικρών» που θέλουν να αναγεννήσουν το El Clasico

Η εποχή των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ανήκει στο παρελθόν, όμως το El Clasico, έχει έναν λόγο, να νιώθει ανανεωμένο και αυτός βρίσκεται στα πρόσωπα των δύο wonderkid.

Αριθμός 227. Τόσα είναι τα ντέρμπι που έχουν δώσει οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στην τεράστια ιστορία τους στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Πρωτάθλημα, κύπελλο, Σουπερ Καπ και Ευρώπη, είναι οι διοργανώσεις όπου έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και φυσικά, σε κάθε ματς υπήρχαν δύο πρόσωπα σε κάθε ομάδα, που έκαναν το παιχνίδι ιδιαίτερο.

Την τελευταία δεκαετία και συγκεκριμένα, μέχρι και το 2018, απολαμβάναμε την κόντρα του Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η αποχώρηση του Πορτογάλου, άφησε στις «πλάτες» του Αργεντινού αστέρα τη δουλειά του θεάματος και της προσέλευσης. Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι, ούτε ο 33χρονος επιθετικός παρέμεινε στην Ισπανία, με αποτέλεσμα το ερχόμενο El Clasico να είναι το πρώτο χωρίς κανέναν από τους δύο στα εκάστοτε ρόστερ.

Βέβαια, υπάρχει ένας σοβαρός λόγο που αμφότερες, θα παρουσιαστούν με… διαφορετικό «αέρα». Δεν είναι άλλος, από την ταυτόχρονη παρουσία των Ανσού Φάτι και Βινίσιους Τζούνιορ. Ο πρώτος έχει διαδεχθεί τον αριθμό «10» του Λιονέλ Μέσι και ο δεύτερος, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον με την απίστευτη συνεργασία που έχει με τον Καρίμ Μπενζεμά. Το ερώτημα είναι, αν θα καταφέρουν να διαδεχθούν τους δύο αστέρες.

Η χαμένη αίγλη που πρέπει να… επιστρέψει!

Στον 21ο αιώνα, το El Clasico ήταν από τα κορυφαία ντέρμπι της Ευρώπης. Στο ημερολόγιο, η μέρα που υπήρχε το συγκεκριμένο ντέρμπι ήταν πάντα κυκλωμένη. Μεγάλες προσωπικότητες, τεράστιες μάχες και θέαμα που σπάνια μπορεί κάποιος να βρει σε άλλο παιχνίδι. Ωστόσο, η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Ρεάλ Μαδρίτης σε πρώτη φάση και αυτή του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα σε δεύτερη, έφεραν απότομη κάθοδο στο ενδιαφέρον.

Ο κόσμος σταμάτησε να περιμένει πως και πως το συγκεκριμένο ματς. Όχι πως δεν τον νοιάζει καθόλου αλλά η αίγλη που υπήρχε, χάθηκε οριστικά. Όπως γίνεται πάντα σε αυτό το άθλημα, άπαντες ψάχνουν τους διαδόχους τους. Και φαίνεται πως δύο παιδιά, έχουν την ικανότητα και το ταλέντο, με μία πρώτη ματιά, να «γεννήσουν» την ελπίδα για ανοδική πορεία.

Ο Ανσού Φάτι από τη μία και ο Βινίσιους Τζούνιορ από την άλλη, καλούνται να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο, όσο ποιότητα διαθέτουν για να κάνουν την διαφορά. Σίγουρα, δεν είναι ούτε Μέσι, ούτε Ρονάλντο. Κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν κιόλας, όμως ποιος τους εμποδίζει από το να γράψουν ιστορία με τα… δικά τους ονόματα.

Ανσού Φάτι: Επέστρεψε και δείχνει έτοιμος να… ηγηθεί.

Είναι μόλις 18 ετών. Άλλα παιδιά στην ηλικία του, δίνουν τις εξετάσεις τους για το πανεπιστήμιο. Εκείνος όμως, είναι έτοιμος να… ηγηθεί μίας από τις πιο ιστορικές και βαριές φανέλες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Ανσού Φάτι έχει βγει από το καλούπι του «αγνού ταλέντου» και έχει πάρει τη μπαγκέτα του μαέστρο για να μεταμορφώσει την Μπαρτσελόνα σε μία καλοδουλεμένη ορχήστρα.

Έκανε πράγματα και θαύματα, όμως ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός για σχεδόν ένα χρόνο. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει πως χάθηκε το… ταλέντο του. Στην επιστροφή του, τον περίμενε κάτι διαφορετικό. Εκτός από την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι και την καθοδική πορεία της Μπαρτσελόνα, ανέλαβε να σηκώσει το «βάρος» του αριθμού 10. Ένα νούμερο που εκτός από τον Μέσι, το είχε και ο Ροναλντίνιο.

Βινίσιους Τζούνιορ: Ωρίμασε, έβαλε «μυαλό» και το 7 τον περιμένει…

Τη στιγμή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης, το καλοκαίρι του 2018, ο Βινίσιους Τζούνιορ εκτελούσε αντίθετο δρομολόγιο από την Φλαμένγκο. Το κόστος έφτανε τα 45 εκατ. ευρώ και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν μόλις… 18 ετών.  Η αποχώρηση του Πορτογάλου αστέρα επισκίασε εν μέρη την μεταγραφή του, όμως το κόστος ήταν τόσο μεγάλο που προκάλεσε έναν μικρό ντόρο.

Τρία χρόνια μετά, η αποζημίωση βγαίνει στο χορτάρι. Ο 20χρονος εξτρέμ έχει ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό. Τέλος στις περιττές ντρίμπλες, στον ατομισμό και την κακή διαχείριση των επιλογών του. Ταυτόχρονα, έχει «δέσει» με τους συμπαίκτες του και δη, με τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πριν ένα με δύο χρόνια, έλεγε να μην του δίνουν… μπάλα.

Φέτος είναι μπροστάρης και ο βασικός λόγος που η Ρεάλ διατηρείται σε καλά επίπεδα. Συνολικά επτά γκολ και πέντε ασίστ σε 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τις επιδόσεις του να τον φέρνουν όλο και πιο κοντά στο… «7» του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το «κερασάκι» για να θεωρείται και επίσημα ο αντικαταστάτης του.

Θα μπορούσαν να φοράνε αντίθετα… χρώματα!

Τα χρήματα δεν είναι το παν. Αυτό αποδεικνύεται στην περίπτωση των δύο ποδοσφαιριστών. Μία τρομερή ιστορία συνοδεύει τα δύο ονόματα αλλά και τις ομάδες του σε ένα τρομερό ντόμινο εξελίξεων στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Αρχικά, ο Ανσού Φάτι, πριν υπογράψει με την Μπαρτσελόνα, είχε δεχθεί κρούση από την Ρεάλ Μαδρίτης. Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος ο πατέρας του Φάτι, Μπόρις.

Όπως δήλωσε, ο γιος του και εκείνος, επέλεξαν την αγάπη τους για την Μπαρτσελόνα και όχι τα παραπάνω χρήματα που έδιναν οι «μερένχες». Συγκεκριμένα, όταν ήταν 10 ετών, πριν ενσωματωθεί στις ακαδημίες της Μασία, η Ρεάλ Μαδρίτης τον είχε δοκιμάσει με τους μικρούς της και ο ίδιος είχε φωτογραφηθεί με τη φανέλα της. Τελικά επέλεξε τους «μπλαουγκράνα».

1566815759_753258_1566815836_noticia_normal_1.jpg

Βέβαια, το αντίθετο είχε συμβεί στην περίπτωση του Βινίσιους Τζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είδε τον συμπατριώτη του, Νεϊμάρ να μαγεύει με την Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα ο ισπανικός σύλλογος να μπει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησής του

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε σφήνα και παρότι του έδινε λιγότερα χρήματα, ο 18χρονος άσος επέλεξε την Μαδρίτη για τον παρθενικό του προορισμό στην Ευρώπη. Κάτι σαν «κλοπή» από την ομάδα της Βαρκελώνης, το οποίο βγαίνει τώρα μπροστά. Ο ίδιος ο Βινίσιους είχε αναφέρει: «Δεν θα πήγαινα στην Μπαρτσελόνα. Σαφώς και πάντα σκεφτόμουν τον Μέσι που ήταν ο καλύτερος για μένα. Αλλά η οικογένειά μου και εγώ θέλαμε να παίξω στη Ρεάλ και να ζήσω στη Μαδρίτη. Έτσι ήταν από το ξεκίνημα. Νομίζω πως η Μπάρτσα πλήρωνε περισσότερα, αλλά διαλέξαμε όχι με βάση τα λεφτά που έδιναν, αλλά με βάση το ποιο πρότζεκτ ήταν καλύτερο. Και επιλέξαμε τη Ρεάλ. Μίλησε μαζί μου ο Μαρσέλο, ο Καζεμίρο και με βοήθησαν πολύ».

Το αυριανό παιχνίδι είναι το πρώτο μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών χωρίς του Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ των ομάδων τους. Είναι η ελπίδα των ρομαντικών του αθλήματος, να δουν το El Clasico να αναγεννιέται.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0