Πρόσωπα

Καγκλάρ Σογιουντσού: Ανέβασε την αξία του, έγινε απαραίτητος για την Λέστερ, αλλά οι αριθμοί του δεν την… δικαιώνουν!

Καγκλάρ Σογιουντσού: Ανέβασε την αξία του, έγινε απαραίτητος για την Λέστερ, αλλά οι αριθμοί του δεν την… δικαιώνουν!

Όταν ο Καγκλάρ Σογιουντσού αποκτήθηκε από την Λέστερ, με ιδιαίτερες παραστάσεις από την Γερμανία και την Φράιμπουργκ, άπαντες πίστευαν πως οι «αλεπούδες» έκαναν μία εξαιρετική κίνηση, που θα τις επωφελήσει σημαντικά στο μέλλον. Εν μέρει έγινε. Ο Τούρκος ανέβασε τις μετοχές του, αλλά η αδυναμία του να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, προβληματίζει πολύ στην μετά… Μόργκαν εποχή!

Ήταν καλοκαίρι του 2018, όταν η Λέστερ έβλεπε πως το τέλος μίας τεράστιας εποχής για αυτήν ήταν προ των πυλών. Όταν ο Γουές Μόργκαν φαινόταν πως πλέον δεν έχει τις ίδιες δυνάμεις για να σηκώσει το βάρος της αμυντικής λειτουργίας, και έπρεπε δειλά- δειλά να κάνει χώρο για τον κεντρικό αμυντικό που θα τον διαδεχόταν.

Οι συζητήσεις ήταν πολλές, αλλά το όνομα του 22άχρονου τότε Καγκλάρ Σογιουντσού ήταν το επικρατέστερο. Ο Τούρκος αγωνιζόταν στην Φράιμπουργκ, οι Γερμανοί θεώρησαν σημαντικό κέρδος για αυτούς τα 18 εκατομμύρια των «αλεπούδων» και αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν.

Έκτοτε ο Σογιουντσού μετακόμισε στην Αγγλία και την Premier League υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με την Λέστερ. Πλέον έχει φτάσει τα 95 ματς στην καριέρα του επί αγγλικού εδάφους, με τις απόψεις των φίλων της ομάδας να είναι διαιρεμένες στα δύο.
https___foxesofleicester.com_wp-content_uploads_getty-images_2017_07_1231022505.jpg

Άλλοι τον στηρίζουν, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του, τις καλές του τοποθετήσεις και την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια, και άλλοι τον κατηγορούν για την αφέλεια που τον χαρακτηρίζει, παίρνοντας ως παράδειγμα, την πρόσφατη «γκάφα» του Τούρκου, στο νικηφόρο εν τέλει ματς της Λέστερ απέναντι στην Σλάβια Πράγας με 4-3.

Στο διάστημα παρουσίας του στην Αγγλία, ο Σογιουντσού έχει διακριθεί σε μεγάλα ματς, ενώ αποτέλεσε και σημαντικό κομμάτι της Λέστερ στην περσινή σεζόν, και στην κατάκτηση του πρώτου FA Cup της ιστορίας της, ύστερα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες.

Ωστόσο, η αμφισβήτηση δεν κόπασε, καθώς οι απαιτήσεις αυξήθηκαν. Παρτενέρ του έχουν υπάρξει πολλοί, ακόμα και αν δεν βρέθηκε ποτέ στην ίδια ενδεκάδα με τον Γουές Μόργκαν. Ο Έβανς τον πλαισιώνει συνήθως, ενώ και ο Γιανίκ Βέστεργκααρντ, ο οποίος αποτελεί κίνηση του καλοκαιριού για τις «αλεπούδες» έχει βρεθεί στο πλευρό του.

Και πάλι όμως, η συνταγή δεν κρίθηκε επιτυχημένη, με τους αριθμούς να το επιβεβαιώνουν. Η Λέστερ δέχθηκε γκολ για 9ο σερί ματς, ο Τούρκος είχε μερίδιο ευθύνης, και η κακή ανασταλτική της επίδοση έχει επαναληφθεί προ διετίας, και πάλι με τον Σογιουντσού σε ρόλο βασικού, σε διψήφιο αριθμό αγώνων (10).
GettyImages-1228623825-e1603067912732.jpg

Μιλάμε λοιπόν για μία τοξική κατάσταση και τον… Τούρκο στη μέση! Μπορεί ο Σογιουντσού να αντικαταστήσει τον Γουές Μόργκαν επάξια, ή η αύξηση της αξίας του κατά 3 εκατομμύρια είναι συγκυριακή, και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την πτωτική περίοδο που διανύει;

Η απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη! Αναμένουμε να δούμε αν η Λέστερ ισοφαρίσει και το χειρότερο ρεκόρ απαραβίαστης εστίας ξανά, από το 2019 και μετά. Αν συμβεί, απλώς ο Σογιουντσού θα βιώνει εντονότερα, και από μεγαλύτερο πλήθος κόσμου, όσα αισθάνεται το τελευταίο διάστημα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0