Πρόσωπα

Ζοσέ Μουρίνιο: Η πρώτη «εξάρα» ανάμεσα σε ήττες… χάδι, θύμισε το El Classico του 2010! (video)

Ζοσέ Μουρίνιο: Η πρώτη «εξάρα» ανάμεσα σε ήττες… χάδι, θύμισε το El Classico του 2010! (video)

Ακόμα και ο Ζοσέ Μουρίνιο χάνει, αλλά έχοντας δεχθεί έξι γκολ; Ποτέ ξανά, ενώ και οι υπόλοιπες φορές που γνώρισε βαριές ήττες στους συλλόγους που «έγραψε» ιστορία, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο ηττήθηκε με 6-1 από την Μπόντο Γκλιμτ στη Νορβηγία, στα πλαίσια των ομίλων του Europa Conference League, και τα πέντε γκολ διαφορά έδειξαν πως ακόμα και προπονητές οι οποίοι απέδειξαν με την πορεία τους πως έχουν το «άγγιγμα του Μίδα», στην κακή τους βραδιά, γίνονται κοινοί θνητοί!

Στην περίπτωση του Πορτογάλου προπονητή, σε κάθε μία από τις έξι ομάδες που πέρασε και άφησε το στίγμα του, υπάρχει μια βραδιά που θα ήθελε να ξεχάσει!

Ρεάλ Μαδρίτης

Αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο βράδυ του Μουρίνιο σε έναν πάγκο, ήταν αυτό της 29ης Νοεμβρίου του 2010, απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Ναι, η Μπόντο Γκλιμτ μοιάζει άσημη μπροστά στη Ρόμα, αλλά να δέχεσαι πέντε γκολ σε ντέρμπι μίσους, μέσα στην έδρα του αντιπάλου; Αδιανόητα σκληρό!

Το πρώτο El Classico του Special One είχε απίστευτα άσχημη κατάληξη, αλλά του αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό, πως εκείνη η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ήταν πράγματι από άλλον πλανήτη.



Τσέλσι

Τόσο σκληρή ήττα -ως προς το σκορ- όσο η προαναφερθείσα, δεν ξαναγνώρισε ο Πορτογάλος, ενώ αυτές που γνώρισε στους «μπλε» του Λονδίνου, υπήρξαν οιωνός… τίτλου!

Στην πρώτη του θητεία στην Τσέλσι (2004-07), η πιο βαριά ήττα ήρθε στις 11 Φεβρουαρίου του 2006, από τη Μίντλεσμπρο με 3-0. Στο τέλος της σεζόν, όμως, ήρθε και ο τίτλος της Premier League!



Κάτι ανάλογο συνέβη και εννέα χρόνια αργότερα, όταν στο δεύτερο πέρασμά του από τον πάγκο των Λονδρέζων, ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τη Γουέστ Μπρομ, στις 18 Μαΐου του 2015.

Μικρό το κακό, όμως, αφού ο τίτλος είχε κριθεί ήδη και της άνηκε.



Τότεναμ

Στην Τότεναμ η πιο βαριά ήττα ήρθε από τη συμπολίτισσα της πρώην ομάδας του στο «Νησί», αφού με τα «σπιρούνια» έχασε με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στις 13 Φεβρουαρίου του 2021.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Mε τους «κόκκινους διαβόλους» η πιο βαριά ήττα ήρθε από την ομάδα της οποίας είχε αφήσει -προσφάτως- τα ηνία: της Τσέλσι!

Στις 23 Οκτωβρίου του 2016, οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν με 4-0 έχοντας στο «τιμόνι» τους τον Αντόνιο Κόντε, που τους οδήγησε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου εκείνη τη σεζόν.



Ίντερ

Στο πέρασμα του από την Ιταλία και την Ίντερ συγκεκριμένα, χρειάζεται… μικροσκόπιο για να εντοπίσει κανείς «βαριά» ήττα.

Η μόνη που μπορεί να λογιστεί ως τέτοια, είναι από τη Σαμπντόρια στον ημιτελικό του Κυπέλλου στις 4 Μαρτίου 2009, όταν δέχθηκε τρία τέρματα, χωρίς να πετύχει κανένα.



Πόρτο

Τέλος, τα δύσκολα βράδια δεν έλειψαν και στην ομάδα που «έχτισε» το όνομά του, την Πόρτο.

Στις 8 Μαρτίου του 2002, έχασε με 3-0 από την Μπελενένσες, ένα από τα ελάχιστα μελανά σημεία μίας πορείας που έφτασε έως την κατάκτηση δύο σερί ευρωπαϊκών τροπαίων: του Κυπέλλου UEFA (2003) και του Champions League (2004).



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0