Πρόσωπα

Ζεράρ Πικέ: Γηραιότερος σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο Champions League και «συγκάτοικος» με τον Ρομπέρτο Κάρλος στα γκολ αμυντικών! (video)

Ζεράρ Πικέ: Γηραιότερος σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο Champions League και «συγκάτοικος» με τον Ρομπέρτο Κάρλος στα γκολ αμυντικών! (video)

Ο Ζεράρ Πικέ βρήκε δίχτυα απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου στο 36ο λεπτό και πλέον αποτελεί τον γηραιότερο σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο Champions League!

Μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, λίγες σημαίες έχουν παραμείνει στον ιστό των «μπλαουγκράνα». Μία από αυτές είναι ο Ζεράρ Πικέ και με τα κατορθώματά του, φροντίζει να το υπενθυμίζει.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, απέχοντας μόλις 105 μέρες από τα 35 του χρόνια, άνοιξε το σκορ απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου στο 36ο λεπτό και πλέον στέκει πρώτος στη λίστα των γηραιότερων σκόρερ στην ιστορία των «μπλαουγκράνα» στο Champions League, από όπου «εκθρόνισε» τον Σιλβίνιο!

Ο πρώην Βραζιλιάνος αριστερός μπακ είχε βρει δίχτυα απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ στις 9 Δεκεμβρίου του 2008, σε ηλικία 34 ετών και 241 ημερών.

Παράλληλα, αυτό το γκολ του ήταν το 16ο του στη διοργάνωση και ισοφάρισε το ρεκόρ ενός άλλου Βραζιλιάνου αριστερού μπακ, που αγωνίστηκε μόνο με τα χρώματα της μισητής αντιπάλου στην Ισπανία: τον Ρομπέρτο Κάρλος! Πλέον, αμφότεροι αποτελούν τους αμυντικούς με τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση!

 


Με βάση τα νυν δεδομένα, η πρωτιά που εξασφάλισε απόψε (20/10) ο Πικέ δεν θα κινδυνεύσει άμεσα, αφού είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ενώ ο μόνος που θα μπορούσε να απειλήσει το ρεκόρ σε έναν χρόνο -περίπου- από τώρα, είναι ο Σέρχιο Μπουσκέτς.

Εκτός κι αν οι δρόμοι των «μπλαουγκράνα» με τον Λιονέλ Μέσι, σμίξουν ξανά σύντομα.

 


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0