Πρόσωπα

Μπεν Τσίλγουελ: Ο αμυντικός της Τσέλσι που μάλλον… δεν είναι αριστερό μπακ! (video)

Μπεν Τσίλγουελ: Ο αμυντικός της Τσέλσι που μάλλον… δεν είναι αριστερό μπακ! (video)

Τι και αν αγωνίζεται ως αριστερός μπακ; Τι και αν σε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, οφείλει να ανταπεξέλθει σε μία ολόκληρη πλευρά; Πιθανώς αυτό τον «βολεύει». Του δίνει περισσότερες ευθύνες και αυτός πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του. Ο Μπεν Τσίλγουελ σκοράρει όσο σκόραρε σε… ολόκληρη την καριέρα του με την Τσέλσι, και οι «μπλε» βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Την καλύτερη ποδοσφαιρική περίοδο της καριέρας του διανύει αναμφίβολα ο Μπεν Τσίλγουελ, ο οποίος αν και αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας, εντούτοις σκοράρει διαρκώς, και δίνει σημαντικούς βαθμούς στην Τσέλσι και τον Τόμας Τούχελ!

Η αναμέτρηση απέναντι στην Μπρέντφορντ και το γκολ που παίρνουν οι Λονδρέζοι από τον Άγγλο μπακ, είναι ενδεικτικό της παραγωγικότητας του Τσίλγουελ το τελευταίο διάστημα. Ο 24άχρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε στην περιοχή, πήρε το «ριμπάουντ», έπειτα από την διεκδίκηση του Ρομέλου Λουκάκου με τους κεντρικούς αμυντικούς της Μπρέντφορντ, και ολοκλήρωσε ιδανικά την φάση.

Ένα τελείωμα που πιθανώς θα ζήλευε και ο Βέλγος επιθετικός των «μπλε» και ένας… πανηγυρισμός, που δείχνει πως ο Τσίλγουελ πιστεύει στον εαυτό του. Μιλάμε άλλωστε για το τρίτο του γκολ σε ισάριθμα ενενηντάλεπτα, είτε σε συλλογικό, είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων!

Αρχικά «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην Σαουθάμπτον στο Στάμφορντ Μπριτζ, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά εντός έδρας στην Premier League, μετά την περσινή 8η αγωνιστική, εν συνεχεία αναχώρησε για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Αγγλίας και πέτυχε το εναρκτήριο γκολ της αναμέτρησης απέναντι στην Ανδόρα με ωραίο αριστερό σουτ, και στην συνέχεια επέστρεψε για να συνεχίσει το σερί του, σε έναν φανταστικό για τον ίδιο μήνα.

Τρία γκολ, ισάριθμες νίκες, ένα γκολ παθητικό και… κανένα που να προέρχεται από τον χώρο ευθύνης του, αν αναρωτιέται κανείς τις ικανότητές του στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Η εξέλιξη μάλιστα που έχει πραγματοποιήσει ο Μπεν Τσίλγουελ, αναφορικά με τον τρόπο που «πατά» περιοχή, γίνεται αντιληπτή, αν συγκρίνει κάποιος τους αριθμούς του στην πρώην ομάδα του, Λέστερ, με τις επιδόσεις του στην Τσέλσι.

Μετρούσε τέσσερα γκολ σε 123 ματς. Ένα λιγότερο δηλαδή από όσα έχει πετύχει, με την ομάδα και την χώρα που εκπροσωπεί, σε 17 ημέρες! Να προσθέσουμε σε αυτό και ότι έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές στην καριέρα του σε εντός έδρας ματς που βρίσκει δίχτυα, με πιο πρόσφατη το 2018;

Οι αριθμοί πολλές φορές μπορούν να αναδείξουν την αγωνιστική κατάσταση ενός ποδοσφαιριστή. Στην περίπτωση του Μπεν Τσίλγουελ, απλώς την επιβεβαιώνουν. Είναι καλά, αναπτύσσει διαρκώς τις ικανότητες που τον διακρίνουν, σκοράρει και γίνεται επιδραστικόw για την Τσέλσι, σε όλους τους χώρους του γηπέδου!

Δεν είναι τυχαίο που αρκετά σχόλια Άγγλων οπαδών, επισημαίνουν πως αν ο αριστερός μπακ της Τσέλσι αγωνιζόταν στον τελικό του EURO, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και ας ήταν στην βασική ενδεκάδα ο εξαιρετικός σε όλο το τουρνουά, Λουκ Σο…

Δημήτρης Μανάκος


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0