Πρόσωπα

Τα ανεκμετάλλευτα ταλέντα του Ολυμπιακού που «σαρώνουν» στην Super League 1

Τα ανεκμετάλλευτα ταλέντα του Ολυμπιακού που «σαρώνουν» στην Super League 1

Η Super League 1 είναι έτοιμη να ανοίξει την αυλαία της 6ης αγωνιστικής και ο Ολυμπιακός, θα παρακολουθήσει δέκα «δικά» του παιδιά, να πρωταγωνιστούν με τις ομάδες τους.

Η πώληση του Παναγιώτη Ρέτσου ή του Κώστα Τσιμίκα, είναι μερικά από τα «παράσημα» της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Δύο ταλέντα που ξεπετάχτηκαν από τα προπονητικά του Ρέντη και τώρα βρίσκονται σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Η «ερυθρόλευκη» έχει φτιάξει αρκετούς ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια.

Όσοι δεν κατάφεραν να… καθιερωθούν, έχουν βρει την «Ιθάκη» τους σε ομάδες της Super League 1 και το BN Sports σας κάνει μία μικρή απογραφή για όσα έχουν καταφέρει.

Πραξιτέλης Βούρος (ΟΦΗ)

Είχε φτάσει σε σημείο να παίζει επίπεδο Champions League με τον Ολυμπιακό. Ο Πραξιτέλης Βούρος ήταν από τα μεγάλα ταλέντα των «ερυθρολεύκων», όμως ο συνωστισμός στην θέση των στόπερ, τον έφερε εκτός ομάδας. Το καλοκαίρι του 2017, το συμβόλαιό δεν ανανεώθηκε και έτσι, αποχώρησε ως ελεύθερος στον ΑΠΟΕΛ. Έμεινε για τρία χρόνια προτού επιστρέψει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΟΦΗ. Φέτος, έχει ήδη τέσσερις συμμετοχές με ένα τέρμα (αυτό που έδωσε την ισοπαλία με 3-3 κόντρα στην ΑΕΚ).

large_1484038255_vouros-1-768x449.png

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ατρόμητος)

Μπορεί ο Ολυμπιακός να τον ανέδειξε σαν ποδοσφαιριστή, όμως οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι παραπάνω από… ψυχρές. Ειδικά, όταν ο διεθνής στόπερ έδειξε την αδυναμία του προς την ομάδα του ΠΑΟΚ. Πουλήθηκε έναντι δύο εκατ. ευρώ στην Σάλκε το καλοκαίρι του 2012 και έμεινε για εννιά χρόνια στο εξωτερικό, μέχρι να επαναπατριστεί το περασμένο καλοκαίρι από τον Ατρόμητο. Παρότι αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, έχει βασικό και αναντικατάστατο ρόλο στο «αστέρι» και έχει πέντε ματς στα πόδια του.

pap3.jpg

Λευτέρης Χουτετσιώτης (Ιωνικός)

Ένας από τους τερματοφύλακες που δεν πήραν ποτέ τις ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Ο Λευτέρης Χουτετσιώτης, από την πρώτη στιγμή που βγήκε από τις ακαδημίες, μπορεί να είχε ταλέντο αλλά ήταν μόνιμα τρίτος ή… δεύτερος στην ιεραρχία των πορτιέρο. Μετά από πέντε χρόνια υπομονής, ο ΠΑΣ Γιάννενα τον έκανε δικό του ως ελεύθερος ενώ φέτος, φοράει τη φανέλα του νεοφώτιστου Ιωνικού. Αποτελεί τον βασικό του τερματοφύλακα και σε πέντε ματς έχει δεχθεί ισάριθμα γκολ αλλά έχει και τρεις ανέπαφες εστίες.

1440786.jpg

Λευτέρης Ματσούκας (Ιωνικός)

Με μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα στα χρώματα του Ολυμπιακού, ο Λευτέρης Ματσούκας γύρισε «όλη» την Ελλάδα, έπαιξε σε πολλές ομάδες ενώ ταξίδεψε και στο εξωτερικό (Γερμανία, Σερβία). Ο Έλληνας εξτρέμ, από τον Γενάρη του 2020, παίζει με τη φανέλα του Ιωνικού, με τον οποίο προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία. Αυτή τη στιγμή έχει τέσσερις συμμετοχές και φοράει το περιβραχιόνιο της ομάδας της Νίκαιας.

426520.jpg

Γιώργος Βαλεριάνος (Ιωνικός)

Ακόμα μία περίπτωση που αποφοίτησε από την «ερυθρόλευκη» ακαδημία με αρκετό ταλέντο αλλά δεν έκανε κάτι αξιόλογο. Ο Γιώργος Βαλεριάνος έπαιξε σε λίγα ματς με τον Ολυμπιακό αλλά στη συνέχεια «αντέγραψε» τον Ματσούκα. Πολλές αλλαγές ομάδων, σε υψηλότερο επίπεδο από τον τωρινό συμπαίκτη του αλλά και παρουσίες στο εξωτερικό (Κύπρο και Λετονία). Από το καλοκαίρι, ανήκει στον Ιωνικό και ήδη φέτος, έχει πέντε παρουσίες στο δεξί άκρο της άμυνας.

VALERI111ANOS.jpg

Νίκος Βέργος (Παναιτωλικός)

Άλλοι τον λένε αδικημένος. Άλλοι, ως ένα ταλέντο που ποτέ δεν άνοιξε τα φτερά του. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Νίκος Βέργος βγήκε με μεγάλες προοπτικές από τα προπονητικά του Ρέντη και κατάφερε να κερδίσει μέχρι και την μεταγραφή του στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης (Καστίγια). Παρά την καλή παρουσία του εκεί, δεν αξιοποιήθηκε στον Ολυμπιακό και έπαιξε στην Ουγγαρία μέχρι τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός. Ούτε το «τριφύλλι» τον εκμεταλλεύτηκε όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020 να τον πάρει ο Παναιτωλικός. Φέτος, έχει ξεκινήσει τέλεια τη σεζόν, με δύο γκολ και μία ασίστ σε πέντε ματς.

4445052.jpg

Γιώργος Μανθάτης (Παναιτωλικός)

Ήταν μέλος της «φουρνιάς» με τον Παναγιώτη Ρέτσο, τον Θανάση Ανδρούτσο κλπ. Ο Γιώργος Μανθάτης είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία με την δυναμική τεχνική του και έπαιξε σε αρκετά ματς με την πρώτη ομάδα. Τελικά, η κατάληξή του με τους υπόλοιπους, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που περίμεναν. Ο Έλληνας εξτρέμ παραχωρήθηκε δανεικός σε Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννενα και Ανόρθωση πριν μείνει ελεύθερος και τον Γενάρη του 2021, αποκτηθεί από τον Παναιτωλικό. Πέρσι είχε 12 συμμετοχές σε έξι μήνες αλλά φέτος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα.

Μανθατης.jpg

Νίκος Παπαδόπουλος (Αστέρας Τρίπολης)

Όπως και στην περίπτωση του Λευτέρη Χουτετσιώτη, έτσι και ο Νίκος Παπαδόπουλος περιορίστηκε στη θέση του τρίτου τερματοφύλακα. Ο Έλληνας πορτιέρο είχε το ύψος και τις ικανότητες αλλά όχι τον… χώρο να αναδειχθεί. Το 2012, αποκτήθηκε από την Φορτούνα Ντίσελντορφ και επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Πανιωνίου ενώ φόρεσε τα χρώματα των Ατρόμητο και Λαμία. Το 2018, ο Αστέρας Τρίπολης τον απέκτησε ως ελεύθερο και από τότε, δεν έχασε τη θέση του κάτω από τα καρέ των Αρκάδων. Φέτος, ο απολογισμός του είναι πέντε συμμετοχές με πέντε γκολ παθητικό και δύο καθαρές εστίες.

NikPap.jpg

Νίκος Ιωαννίδης (Απόλλων Σμύρνης)

Με τη φανέλα των ακαδημιών είχε σαρώσει και ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Νίκος Ιωαννίδης έμοιαζε το κατάλληλο next big thing όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν ποτέ το αναμενόμενο. Παραχωρήθηκε δανεικός σε Χάνσα Ρόστοκ, Τσβόλε και δεύτερη ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά και σε Πορτογαλία, Ουγγαρία. Στην Ελλάδα, επέστρεψε αρχικά για τον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια στη Δόξα Δράμας. Τον Γενάρη του 2020 υπέγραψε στον Απόλλωνα Σμύρνης και φέτος έχει ένα τέρμα σε πέντε συμμετοχές.

986361.jpg

Μανώλης Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννενα)

Ακόμα ένα μέλος της «χρυσής φουρνιάς». Ο Μανώλης Σάλιακας ήταν ένα από τα παιδιά που υπέγραψαν μαζί με τον Ρέτσο και τον Ανδρούτσο. Ο Ολυμπιακός του έδωσε λίγες ευκαιρίες και ο ίδιος προτίμησε να αποχωρήσει ως δανεικός σε Κύπρο και Χανιά. Οι καλές εμφανίσεις του τον έφεραν στη Λαμία και από εκεί, στον ΠΑΣ Γιάννενα. Στα Ιωάννινα, εκτός από το γεγονός πως έγινε διεθνής με την Ελλάδα, έχει γίνει βασικό και αναντικατάστατο μέλος της δεξιάς πλευράς ενώ ήδη έχει παίξει σε πέντε αγώνες φέτος.

Σάλιακας.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0