Πρόσωπα

Αντουάν Γκριεζμάν: Γίνεται 100άρης με τη Γαλλία και «απειλεί» το ρεκόρ του Πλατινί!

Αντουάν Γκριεζμάν: Γίνεται 100άρης με τη Γαλλία και «απειλεί» το ρεκόρ του Πλατινί!

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ετοιμάζεται να… εκατοστήσει τις συμμετοχές του με τη Γαλλία στον τελικό του Nations League απέναντι στην Ισπανία (10/10, 21:45)! Ιδανικό σενάριο; Να χαρίσει το τρόπαιο στους «τρικολόρ», με το 42ο γκολ του, που θα τον φέρει στην τρίτη θέση των σκόρερ, πάνω από τον Μισέλ Πλατινί!

Η 100η συμμετοχή με το εθνόσημο στο στήθος, αποτελεί πάντοτε μία ιδιαίτερη συνθήκη. Αν συνδυαστεί με ένα τρόπαιο, πόσο μοναδική γίνεται, άραγε;

Ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει απόψε (10/10, 21:45) την ευκαιρία να γράψει τη δική του ιστορία, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό της τροπαιοθήκης της Γαλλίας.

Την ώρα που θα πατήσει το χορτάρι του Τζιουζέπε Μεάτσα, θα καταγράψει την 100η του εμφάνιση με τους «τρικολόρ» και θα απέχει μόλις τρεις από την όγδοη θέση του σχετικού πίνακα, όπου βρίσκεται ο νυν προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν!
Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-10-10_194514.jpg

Με την αρχή της πορείας του να εντοπίζεται στο -όχι και τόσο μακρινό- 2014, έχει καταφέρει να σημειώσει μέχρι τώρα 99 συμμετοχές! Από τις 5 Μαρτίου εκείνου του έτους και τη φιλική νίκη απέναντι στην Ολλανδία με 2-0, άλλαξαν πολλά στην καριέρα του.

Αποχώρησε από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για την Ατλέτικο Μαδρίτης, από εκεί για την Μπαρτσελόνα και φέτος το καλοκαίρι, ξανά πίσω στους «ροχιμπλάνκος». Το μόνο που παρέμεινε σταθερό;

Η προσφορά στο εθνικό συγκρότημα της χώρας του! Τα 41 γκολ και οι 28 συμμετοχές με τους «τρικολόρ», αλλά και οι πορείες της ομάδας μέχρι τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2014, ως τον τελικό στο EURO 2016, η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και τα προημιτελικά στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το αποδεικνύουν!

Αν βρίσκει κανείς ελαφρυντικά στο γεγονός πως η Γαλλία πάντα διέθετε σπουδαίο υλικό και δεν ήταν ατομική η επιτυχία, ας αναλογιστεί πως πρόκειται για τον τέταρτο σκόρερ στην ιστορία των Γάλλων! Εκεί, όπου ισοβαθμεί με τον Μισέλ Πλατινί!
Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-10-10_194543.jpg

Πόσο ιδανικό ως σενάριο, να χαρίσει ένα τρόπαιο στην ομάδα της χώρας του στην 100η του συμμετοχή με αυτήν, την ώρα που θα περνά ως τρίτος σκόρερ στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας;

Οψόμεθα. Άλλωστε, πάντα άρεσε στο ποδόσφαιρο να δίνει αίσιο τέλος, σε τέτοιες παραμυθένιες ιστορίες!

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0