Πρόσωπα

Ο Μιλόγεβιτς, ο Φερέιρα, ο Χάαν και οι άλλοι που έφυγαν νωρίς και μόνοι τους!

Ο Μιλόγεβιτς, ο Φερέιρα, ο Χάαν και οι άλλοι που έφυγαν νωρίς και μόνοι τους!

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έφερε τα πάνω-κάτω σε ένα… βράδυ και το BN Sports σας θυμίζει τις περιπτώσεις των προπονητών που άφησαν κενή τη θέση τους στον πάγκο για χάρη άλλης ομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Κάθε αρχή της σεζόν, συνοδεύεται με το ερώτημα «Ποιος θα βγάλει παρέλαση;». Μία φράση που ακούμε κάθε φορά και περισσότερο, στις αρχές του Αυγούστου ή του Σεπτεμβρίου και αφορά τους προπονητές των ελληνικών ομάδων. Άσχημα αποτελέσματα, κακό θέαμα, προβλήματα στα αποδυτήρια, ακόμα και διαφορά φιλοσοφίας, είναι μερικοί από τους λόγους που ένας κόουτς μπορεί να απολυθεί πριν καν ολοκληρωθεί το 1/3 της σεζόν.

Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις που είδαμε να αποχωρούν για χάρη άλλης… ομάδας. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που ακολουθούν πιστά, αυτό που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (08/10) με τον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς και την ΑΕΚ. Ο Σέρβος τεχνικός μέσα σε λίγες ώρες, μπήκε στα ραντάρ της Νταμάκ από την Σαουδική Αραβία και ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Ένωσης.

Το BN Sports παίρνει την ασίστ και σας θυμίζει παρόμοιες ιστορίες προπονητών, που άφησαν νωρίς την ομάδα τους για τα «μάτια» κάποιας… άλλης.

Μπομπ Χάουτον – Εθνικός

Έχει μείνει στην ιστορία ως ο προπονητής που οδήγησε τη Μάλμε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1978/79, επί της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Μπομπ Χάουτον προκάλεσε την έκπληξη σε όλη την Ευρώπη, όταν ανακοινώθηκε από τον Εθνικό Πειραιώς το καλοκαίρι του 1980 για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδα. Ήταν μία πρόσληψη που είχε φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας του Πειραιά. Παρόλο που κράτησε… λίγο.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μία νύχτα, ο Βρετανός προπονητής, από την προπόνηση του Εθνικού, βρέθηκε στα γραφεία της Μπρίστολ Σίτι για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Σε εκείνη την εποχή, τα συμβόλαια δεν είχαν καμία σχέση με τα τωρινά δεδομένα, και οι προπονητές μπορούσαν να αλλάξουν τόσο… εύκολα ομάδα. Έτσι, ο Χάουτον έπειτα από 91 μέρες, αποτέλεσε παρελθόν από τον ελληνικό σύλλογο.

Bob_Houghton.png

Άρι Χάαν – ΠΑΟΚ

Παρόμοια περίπτωση με τον Μπομπ Χάουτον αλλά με μία μικρή αλλαγή. Ο Άρι Χάαν ξεκίνησε τη θητεία του στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1994 και έπειτα από μία σεζόν, αντέγραψε τον άλλοτε τεχνικό του Εθνικού. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβρη του 1995, με το πρωτάθλημα να είναι σε εξέλιξη, ο Ολλανδός προπονητής ανακοινώνει (!) στον Δικέφαλο πως τα έχει βρει σε όλα με την Φέγενοορντ.

Ουσιαστικά, απλά ενημέρωσε τον ελληνικό σύλλογο πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ολλανδία και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ταξιδέψει για την χώρα του. Παρά τον τρόπο που οι σχέσεις των δύο πλευρών «ψυχράθηκαν», ο Δικέφαλος τον επανάφερε στην θέση του προπονητή, τον Φλεβάρη του 1999 και τον διατήρησε μέχρι τον ίδιο Νοέμβρη, όταν και απολύθηκε.

2672949_1.jpg

Ραζβάν Λουτσέσκου – ΠΑΟΚ

Ο «αρχιτέκτονας» που πρόσφερε στον ΠΑΟΚ το πρώτο του πρωτάθλημα έπειτα από 34 χρόνια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του Δικεφάλου, όμως το τέλος της πρώτης του θητείας δεν είχε το ανάλογο τέλος. Συγκεκριμένα, έπειτα από δύο επιτυχημένες σεζόν, ο Ρουμάνος προπονητής αποχώρησε ξαφνικά τον Ιούνιο του 2019.

Ο ελληνικός σύλλογος είχε ξεκινήσει τόσο την προετοιμασία, όσο και τα φιλικά ματς ενόψει της νέας σεζόν, όμως ο Ρουμάνος προπονητής είχε διαφορετικά σχέδια. Για την ακρίβεια η Αλ Χιλάλ. Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας κατάφερε μέσα σε λίγα 24ωρα να πείσει κάθε πλευρά για αυτή τη μετακίνηση και ο Ρουμάνος κόουτς άφησε ορφανή τη θέση του στον Δικέφαλο. Βέβαια, όπως και ο Χαν, επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι και είναι ο νυν τεχνικός της ελληνικής ομάδας.

5384811.jpg

Αμπέλ Φερέιρα – ΠΑΟΚ

Η κατάλληλη αντικατάσταση του Λουτσέσκου, καθρεφτίστηκε στο πρόσωπο του Αμπέλ Φερέιρα. Μάλιστα, για να τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να κάνει ότι του έκαναν για τον Λουτσέσκου. Να τον «κλέψει» από την Μπράγκα. Πληρώνοντας την ρήτρα αποδέσμευσης, κατάφερε να φέρει στον πάγκο του τον ταλαντούχο Πορτογάλο κόουτς, ώστε να συνεχιστεί ο έργο του Ρουμάνου συναδέλφου του.

Τελικά, και εκείνος εξελίχθηκε σε μία ακόμα περίπτωση που κάποια ομάδα αφήνει από το πουθενά, κενή τη θέση στον πάγκο. Στα τέλη του Οκτωβρίου του 2020, ο Πορτογάλος τεχνικός αποδέχεται την προσφορά της Παλμέιρας, η οποία πληρώνει και το ανάλογο ποσό στον ΠΑΟΚ για να τον κάνει δικό της.

5173097.jpg

Βλάνταν Μιλόγεβιτς – ΑΕΚ

Και φτάνουμε στη τωρινή περίπτωση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο 51χρονος προπονητής προσλήφθηκε το καλοκαίρι από την Ένωση με στόχο να επαναφέρει την ομάδα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος ενώ παράλληλα, είχε σημαντική ενίσχυση στο μεταγραφικό παζάρι. Βέβαια, δεν κατάφερε να βάλει την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa Conference League και οι εμφανίσεις στα τελευταία ματς, ήταν προβληματικές.

Από την πλευρά της η διοίκηση ήταν αποφασισμένη να τον στηρίξει, όμως μέσα σε λίγες ώρες, άλλαξαν όλα. Αρχικά, μονοπώλησε το ενδιαφέρον ένα δημοσίευμα από την Σερβία που έκανε λόγο για κρούση της Νταμάκ στον Σέρβο κόουτς. Τελικά, η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους και την αποχώρησή του από την Ένωση, με επόμενο προορισμό την Σαουδική Αραβία.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0