Πρόσωπα

Καρίμ Μπενζεμά: Ποιος μπορεί να τον σταματήσει, άραγε; (video)

Καρίμ Μπενζεμά: Ποιος μπορεί να τον σταματήσει, άραγε; (video)

Θα ήταν εύκολο να πει κανείς πως ο Καρίμ Μπενζεμά βιώνει μία δεύτερη «νιότη», αλλά ούτε στα πιο παραγωγικά -θεωρητικά- χρόνια της καριέρας του, ήταν τόσο επιδραστικός! Τουλάχιστον στο ξεκίνημα μιας σεζόν!

Όσα κάνει εντός αγωνιστικού χώρου φέτος ο Καρίμ Μπενζεμά, είναι πράγματι εξωφρενικά!

Με το ημερολόγιο να δείχνει ακόμη Οκτώβριο, μετρά δέκα γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει μοιράσει και επτά ασίστ!

Με λίγα λόγια, αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη των «Μερένχες», ωστόσο, ένα πολύτιμο κομμάτι της λάμψης του, το κράτησε για την εθνική του ομάδα, όπως φάνηκε απέναντι στο Βέλγιο, αποδεικνύοντας πως η απουσία του από αυτήν, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν από εξωαγωνιστικά κριτήρια, κόστισε αρκετά αγωνιστικά!

Άλλωστε, η αήττητη πορεία της Γαλλίας στα 24 ματς (22 νίκες, 2 ισοπαλίες) που έχει αγωνιστεί ο Καρίμ Μπενζεμά, είναι αρκετή για να το αποδείξει!


Άφησε πίσω του τον Ζιντάν και «ρίχνει» κλεφτές ματιές στην… κορυφή!

Από τη στιγμή που το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Βέλγιο να βρίσκεται με 2-0 μπροστά στο σκορ, οι μεγάλες προσωπικότητες όφειλαν να σηκώσουν την ομάδα στις «πλάτες» τους.

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν αυτός που έδωσε το «έναυσμα» της αντεπίθεσης! Σε μία φάση που μόνο ένας σέντερ φορ της δικής του κλάσης θα μπορούσε να βρει δίχτυα, έγραψε το 2-1! Ωστόσο, η μαγεία κρύβεται σε κάθε κίνησή του πριν σκοράρει.

Η πρώτη του επαφή είναι ιδανική. Έπειτα, κάνει όσες επαφές χρειάζεται με την μπάλα για να τη διατηρήσει υπό την κατοχή του σε έναν πολύ μικρό χώρο και δίχως να έχει οπτική επαφή με την εστία, την στέλνει στο πλαϊνό δίχτυ του Τιμπό Κουρτουά! Όλα αυτά, έχοντας τον Ντεναγέρ κολλημένο πάνω του!


Το συγκεκριμένο γκολ, όμως, ήταν κάτι περισσότερο από την αφορμή για μία επική ανατροπή. Ήταν το 32ο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, που μέχρι πρότινος συγκατοικούσε στην έκτη θέση των πρώτων σκόρερ των «τρικολόρ»,  με τον Ζιντεντίν Ζιντάν!

Πλέον, ο Γάλλος φορ βρίσκεται μόνος έκτος στη σχετική λίστα, με τον Ζιζού να υποχωρεί στην έβδομη θέση. Επόμενος στόχος; Μα φυσικά η «εκθρόνιση» του Τιερί Ανρί που βρίσκεται στην κορυφή με 51 γκολ!

Προφανώς, δεν έχει τις πιθανότητες υπέρ του, τόσο λόγω της απόστασης των 19 γκολ, όσο και λόγω της ηλικίας του Μπενζεμά, αφού διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του.

Αν, εν τέλει, δεν καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή της λίστας, ίσως μείνει να αναπολεί τον χαμένο χρόνο και να μετανιώνει τις πράξεις του, που τον απομάκρυναν από την Εθνική Γαλλίας για έξι ολόκληρα χρόνια.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0