Πρόσωπα

Κάιρι Ίρβινγκ: Το ατίθασο παιδί, που δημιουργεί... πονοκέφαλο στο Μπρούκλιν

Κάιρι Ίρβινγκ: Το ατίθασο παιδί, που δημιουργεί... πονοκέφαλο στο Μπρούκλιν

Οι δηλώσεις του Σον Μαρκς που έθεσε εκτός ομάδας του Ίρβινγκ δεν φαίνεται να πτοούν τον ιδιόρυθμο Αμερικανό σταρ ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για… παραγκωνισμό των ανεμβολίαστων!  

O Κάιρι Ίρβινγκ βρίσκεται σίγουρα σε δύσκολη θέση σχετικά με την απόφαση του να μην εμβολιαστεί, πόσο μάλλον μετά τις δηλώσεις του GM των Μπρούκλιν Νετς, ο οποίος αναφέρει πως όποιος δεν είναι εμβολιασμένος θα τίθεται εκτός ομάδας, με τον Αμερικανό γκαρντ να είναι εμφανέστατα στόχος των δηλώσεων αυτών. Θα αποφασίσει να εμβολιαστεί ή θα επιμείνει στην αρχική του απόφαση με θυσία... ένα τσουβάλι λεφτά(;)

Στην Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, ειδικά στους κλειστούς χώρους, τα μέτρα είναι αυστηρά τόσο για τον κόσμο όσο και για τους εργαζόμενους. Οι μη εμβολιασμένοι δεν έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται σε κλειστούς χώρους. Ως Νεοϋορκέζος, ο Κάιρι Ίρβινγκ, αναγκάζεται, καθώς δεν έχει εμβολιαστεί, να μην αγωνιστεί στους αγώνες τους οποίους θα διαδραματίζονται σε έδρες που ισχύουν οι συγκεκριμένοι κανόνες.

Η αρχή έγινε με την απουσία του Αμερικανού στην πρώτη προπόνηση των Μπρούκλιν Νετς, όπου θεωρούνται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, με τον τεχνικό του Μπρούκλιν, Στιβ Νας, να σχολιάζει το γεγονός κρατώντας τις ισορροπίες λέγοντας: «Ο Κάιρι δεν είναι εδώ σήμερα. Χωρίς περαιτέρω ενημέρωση. Τον υποστηρίζουμε. Τον στηρίζουμε, είμαστε εδώ για αυτόν. Εάν τα πράγματα αλλάξουν κι αν υπάρξει λύση, είμαστε εδώ για αυτόν».

Ωστόσο, ο Ίρβινγκ έχει σχολιάσει και ο ίδιος την απόφαση του, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου περί του ζητήματος. «Κάποια πράγματα προτιμώ να μείνουν ιδιωτικά. Πρώτα από όλα είμαι άνθρωπός. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το «τι συμβαίνει στον κόσμο του Κάιρι;», αλλά επιμένω να το κρατήσω για εμένα! Θα το χειριστώ με την ομάδα μου, έτσι ώστε να δούμε πως θα ενταχθώ στο σύνολο», είχε δηλώσει ο Αμερικανός δείχνοντας τη θέληση του να αγωνιστεί.

O μισθός του προφανώς και δεν θα παρέμενε ανέγγιχτος. Ο Κάιρι, πρόκειται να έχει απώλεια 380.000 δολαρίων για κάθε παιχνίδι που δεν θα αγωνίζεται λόγω του μη-εμβολιασμού. Οι κανόνες θεσπίστηκαν από την Ομοσπονδία, αποφασίζοντας μείωση στις αμοιβές 1/91,6 του μισθού κάθε παίκτη για κάθε απουσία από αγώνα. Αν συνεχίσει την ίδια στάση ο, έμπειρος πλέι μέικερ, θα χάσει 41 εντός έδρα αγώνες, κάτι που σημαίνει πως θα έχει απώλεια 15,5 εκατ. δολαρίων, με το ετήσιο συμβόλαιο του να ακουμπάει τα 34,9 εκατ. δολάρια!

Να σημειωθεί πως παρόμοιο περιστατικό συνέβη και με τον Άντριου Γουίγκινς, που η ομάδα του (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς) εντάσσεται στο Σαν Φρανσίσκο και τους αντίστοιχους κανόνες. Ο Καναδός φαίνεται να έβαλε μπροστά το μπάσκετ και άφησε πίσω τις αναστολές του για το εμβόλιο και αποφάσισε να… εμπιστευτεί την επιστήμη.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0