Πρόσωπα

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Παρών και πιο φορμαρισμένος από ποτέ! (video)

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Παρών και πιο φορμαρισμένος από ποτέ! (video)

Ο Έλληνας γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έχει αποτυπώσει σε διάστημα έξι αγώνων στατιστικά επί χρονιάς «Double» και το σίγουρο είναι πως πλέον, δύσκολα μπορεί να αποχωριστεί τη θέση βασικού.

Σχετικά Άρθρα

Το στραβοπάτημα της πρώτης αγωνιστικής στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει λειτουργήσει περισσότερο θετικά παρά αρνητικά για τον ΠΑΟΚ. Μια ήττα στην πρεμιέρα της Super League συνήθως δημιουργεί πολλά παράπονα και ερωτηματικά για το μέλλον, όμως στην προκειμένη περίπτωση ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έδωσε τη λύση!

Ο «δικέφαλος του βορρά» στερήθηκε ουσιαστικά το τρίποντο απέναντι στα Γιάννενα εξ αιτίας ενός τραγικού λάθους λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου. Ο Βαρέλα δεν διώχνει σωστά, ο Κρέσπο προσπαθεί να γυρίσει στον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος κάνει το «τσαφ», με τον Κόντε να κλέβει τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα.

Το σφάλμα αυτό άνοιξε τον δρόμο για τον Πασχαλάκη. Του έδωσε με λίγα λόγια την ευκαιρία να ξανακερδίσει τη θέση του κάτω από τα ασπρόμαυρα γκολπόστ και να καθιερωθεί στις επιλογές του Λουτσέσκου.

Το ματς με τη Λίνκολν στην πρεμιέρα των ομίλων του Conference League (16/9, 0-2) ήταν ονειρικό για τον Έλληνα τερματοφύλακα. Ο ίδιος είχε καίριες επεμβάσεις, με highlight την απόκρουση σε τετ α τετ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, κερδίζοντας αντάξια τον τίτλο του MVP.

Λίγες ημέρες αργότερα (19/9) ο 32χρονος ήταν για ακόμη μία φορά ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας στο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (0-1), για τη 2η αγωνιστική. Πραγματοποιώντας τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το «μηδέν» στην εστία του και οδήγησε την ομάδα του πίσω στη Θεσσαλονίκη με το +3!

Ανάλογη εμφάνιση παρουσίασε και στην εκτός έδρας νίκη με τον Παναιτωλικό (22/9, 1-2), δηλώνοντας παρών σε κάθε επικίνδυνη φάση που χρειάστηκε. Με τη Σλόβαν (30/9, 1-1) δε από τη στιγμή της ισοφάρισης των Σλοβάκων κι έπειτα, γκολκίπερ και αμυντικοί έπιασαν δουλειά!

Με τη σωστή καθοδήγηση του Πασχαλάκη οι νεαροί Μιχαηλίδης και Μιχάι «καθάρισαν» όλες τι φάσεις, ενώ ο ίδιος πραγματοποίησε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις και έβγαλε προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ήταν η επιλογή των φιλάθλων της ομάδας για τον τίτλο του Man of the Match.  

pasx.jpg

Το comeback στις καλές και – κυρίως – σταθερές εμφανίσεις για τον Πασχαλάκη έχει γίνει, με τον ίδιο να είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος στον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας κίπερ επέστρεψε στατιστικά της χρονιάς του «Double» έχοντας 25 αποκρούσεις σε έξι παιχνίδια και αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων παικτών του περασμένου μήνα.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0