Πρόσωπα

Μπρινιόλι: Ο MVP της Έμπολι που παίρνει φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό μετά τα… ρολά στο «Γ.Καραϊσκάκης»

Μπρινιόλι: Ο MVP της Έμπολι που παίρνει φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό μετά τα… ρολά στο «Γ.Καραϊσκάκης»
Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι αποτέλεσε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού στο «Γ.Καραϊσκάκης», αφού συνέβαλε τα μέγιστα για να μείνουν όρθιοι οι «πράσινοι» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το «BN Sports» σταχυολογεί τα σημαντικότερα σημεία της καριέρας του 30χρονου τερματοφύλακα.
Σχετικά Άρθρα
Ο Παναθηναϊκός πήρε έναν βαθμό, «χρυσάφι» μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρώτο φετινό ντέρμπι «αιωνίων».
 
Οι «πράσινοι» δεν είναι μόνο το ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα που διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα είχαν να διαχειριστούν και τις πολλές και σημαντικές απουσίες τεσσάρων ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών τους (Διούδης, Βέλεθ, Κώτσιρας και Ιωαννίδης).
 
Ωστόσο είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και φάνηκε ακόμη μια φορά στο ντέρμπι της Κυριακής (3/10) πως ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δεν έχει φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά κρίνεται από τη φανέλα, τη ψυχή και... αστάθμητους παράγοντες.
 
Ένας από αυτούς ήταν στο Φάληρο ο Αντρέα Μπρινιόλι, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός με το «τριφύλλι» σε ματς επίσημης διοργάνωσης και... σάρωσε.
 

E-IbKduWQAIgxJA.jpg

Η Γιουβέντους, το γκολ κόντρα στη Μίλαν και το βραβείο του MVP

 
Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1991 στην πόλη Τρεσκόρ Μπαλνεάριο της Ιταλίας. Από μικρή ηλικία δούλεψε σκληρά όταν και εντάχθηκε στην ακαδημία της Ουέσε Σάρνικο, ενώ στα 18 του πήγε στη Μοντικιάρι, ομάδα τέταρτης κατηγορίας της Ιταλίας, και έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο. Ο δανεισμός του στην Τερνάνα, ομάδα της Serie B, έμελλε να του ανοίξει την πόρτα για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αφού η Γιουβέντους δαπάνησε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Η «Μεγάλη Κυρία» τον παραχώρησε άμεσα δανεικό στη Σαμπντόρια, όπου πρόλαβε να καταγράψει την πρώτη συμμετοχή του στη Serie A
 
Ωστόσο, τα πράγματα για εκείνον δεν πήγαν όπως έπρεπε και το καλοκαίρι του 2016 δόθηκε δανεικός στην ισπανική Λεγανιές, έμεινε έξι μήνες και επέστρεψε στην Ιταλία ως δανεικός στην Περούτζια. Το 2017 πήγε και πάλι ως δανεικός, αλλά αυτή τη φορά στη Μπενεβέντο, ομάδα της Serie A. Εκεί αγωνίστηκε σε 13 αγώνες, γράφοντας ιστορία με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις σε αγώνα με τη Μίλαν!
 
Το 2018 ο Μπρινιόλι αποκτήθηκε από την Παλέρμο και έπαιξε βασικός στην ομάδα της Serie B, ενώ ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Έμπολι. Σε αυτή, έμελλε να πραγματοποιήσει γεμάτες εμφανίσεις, που τον οδήγησαν στο να αναδειχτεί τη σεζόν 2020-21 κορυφαίος τερματοφύλακας της Serie B, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία και την άνοδο στη Serie A και προσελκύοντας το «πράσινο» ενδιαφέρον.




 358a44b210770a219908784f95a479be_XL.jpg

Επιλογή Γιοβάνοβιτς, που αποδεικνύεται... λίρα εκατό

 
Ο Ιταλός γκολκίπερ... γυάλισε στον Παναθηναϊκό και αφού εξετάστηκε πολύ προσεκτικά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του, αποκτήθηκε τον Αύγουστο από τους «πράσινους», ώστε ο MVP των τερματοφυλάκων της Serie B να αποτελέσει τον παρτενέρ του Σωκράτη Διούδη.
 
Μέχρι στιγμής ο Μπρινιόλι δεν είχε φανεί, δεν είχε πάρει παιχνίδια στα πόδια του, όμως, η συγκυρία με την ίωση του Έλληνα κίπερ του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τα προσόντα του σε ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της σεζόν. Και εκείνος απλά έκανε... θραύση.
 
Ο 30χρονος ύψους 1.97 τερματοφύλακας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία του και όρθιο τον Παναθηναϊκό, χαρίζοντας του τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Μπρινιόλι κατέβασε ρολλά απέναντι στους Αγκιμπού Καμάρα (77'), Ελ Αραμπί (78') και Κουντέ (90+12'), ενώ γενικότερα είχε άψογες τοποθετήσεις και εξόδους, εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας με τα πόδια και πάνω απ' όλα έδειχνε να έχει αυτοπεποίθηση, να βγάζει μια σιγουριά, που μετέδιδε και στους συμπαίκτες του.
 
Τους καθοδηγούσε σωστά, τους ηρεμούσε όταν έπρεπε και γενικά φάνηκε σαν να έπαιζε... χρόνια μαζί τους στο βασικό σχήμα, με τον Γιοβάνοβιτς δεδομένα να χαμογελά, μετά από μια τέτοια εμφάνιση.


 5391319.jpg

Παίρνει στο σπίτι τη φανέλα βασικού και «χτίζει» πάνω του η ομάδα

 
Με εμφανίσεις όπως αυτή μέσα στο Φάληρο, ο Μπρινιόλι φαίνεται πως θα αναγκάσει τον Γιοβάνοβιτς να τον προτιμήσει για το υπόλοιπο της σεζόν, με τον Σωκράτη Διούδη μετά από πολλά χρόνια να μένει ως δεύτερη επιλογή.
 
Κάνεις δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον του Μπρινιόλι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Ιταλός έχει ήδη πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι και δείχνει ότι ο σύλλογος μπορεί πραγματικά να τον εμπιστευτεί ώστε να «χτίσει» πάνω του τα επόμενα χρόνια.
 
Οι «πράσινοι» έχουν ανάγκη τον υγιή ανταγωνισμό και την σταθερότητα κάτω από τα γκολπόστ, μια θέση που υπερασπίστηκε επάξια ο Διούδης τα τελευταία χρόνια, αλλά έμοιαζε απελπιστικά μόνος, μαζί και με τα προβλήματα στη μέση που αντιμετώπιζε.
 
Υ.Γ.1 Εξαιρετικό ματς και από τον Σάρλια, που έκλεισε στόματα με την εμφάνιση του και ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού στην ισοπαλία του «Γ.Καραϊσκάκης».
 
Υ.Γ.2 Το κέντρο του Παναθηναϊκού έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς μπλόκαρε σε αρκετές στιγμές τους «ερυθρόλευκους» μεσοεπιθετικούς, με τους Αλεξανδρόπουλο και Πέρεθ να... καταπίνουν πολλά χιλιόμετρα.
 
Υ.Γ.3 Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τον Παλάσιος στο βασικό σχήμα, ωστόσο ο Αργεντινός απογοήτευσε. Δεν μπόρεσε ποτέ να βοηθήσει ουσιαστικά τον δραστήριο Καρλίτος και δεδομένα θέλει ακόμα... χρόνο.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0