Πρόσωπα

Οι 5+1 ποδοσφαιριστές που «πλήγωσαν» αλλά… σεβάστηκαν τις πρώην ομάδες τους!

Οι 5+1 ποδοσφαιριστές που «πλήγωσαν» αλλά… σεβάστηκαν τις πρώην ομάδες τους!

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και στο ποδόσφαιρο, αυτά είναι που το κάνουν ιδιαίτερο. Το παράδειγμα του Λουίς Σουάρες, είναι το κατάλληλο για την επιτομή του… σεβασμού.

Βράδυ Σαββάτου. Η Ατλέτικο Μαδρίτης «καθαρίζει» μέσα σε ένα ημίχρονο την Μπαρτσελόνα και κερδίζει με 2-0 για το πρωτάθλημα της La Liga. Το δεύτερο τέρμα, το πετυχαίνει ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος «απαντάει» στον τρόπο που τον διαχειρίστηκαν οι «μπλαουγκράνα» το καλοκαίρι του 2020. Ο ίδιος, όμως, δεν διψάει για εκδίκηση.

Την ώρα που σκοράρει, δεν πανηγυρίζει. Απλώς ενώνει τα χέρια και ζητάει… συγνώμη. Μία κίνηση που δείχνει το μεγαλείο του σεβασμού και παράλληλα, την σημασία του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος. Το BN Sports σας παρουσιάζει πέντε συν μία περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που σεβάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις πρώην ομάδες του, όταν σκόραραν στα δικά τους δίχτυα.

FAuQkP8WEAMVdYU.png

Φερνάντο Τόρες vs Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Φερνάντο Τόρες είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους στράικερ στην ιστορία της Ισπανίας και του ποδοσφαίρου. Ο έμπειρος επιθετικός έκανε εκπληκτική καριέρα με τα χρώματα των Λίβερπουλ και Τσέλσι, όμως η αφετηρία του, ξεκινάει από την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου έφτιαξε και το όνομά του. Με τα χρώματα της δεύτερης, ο διεθνής φορ είχε καταφέρει να σκοράρει αλλά χωρίς να το πανηγυρίσει.

Συγκεκριμένα, στις 30 Απριλίου του 2014, στον δεύτερο αγώνα για τα ημιτελικά του Champions League, η Τσέλσι φιλοξενούσε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη ρεβάνς του 0-0 στην Ισπανία. Ο Τόρες κατάφερε να ανοίξει στο σκορ στο 36ο λεπτό, πριν έρθει η «καταιγίδα» από τον ισπανικό σύλλογο και εν τέλει κερδίσει με 3-1, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό. Η κίνηση του σκόρερ των «μπλε» ήταν απλά να σηκώσει τα χέρια και να μείνει ανέκφραστος.

Μοχάμεντ Σαλάχ vs Ρόμα

Πάλι σε ημιτελικά Champions League, είδαμε μία παρόμοια αντίδραση. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν σκόραρε μία φορά αλλά δύο, όπου σε αμφότερες περιπτώσεις, προτίμησε απλώς να κρατήσει χαμηλά το κεφάλι. Ήταν το παιχνίδι της Λίβερπουλ κόντρα στην Ρόμα για τους «4» της κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Αιγύπτιος είχε αποκτηθεί από τον ιταλικό σύλλογο, όπου και αναγέννησε την καριέρα μετά το κακό πέρασμα από την Τσέλσι. Ο ίδιος, με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, βοήθησε για το τελικό 5-2, το οποίο χάρισε εν τέλει και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης (στο δεύτερο ματς η Ρόμα κέρδισε με 4-2). Παρά το πάθος της στιγμής, ο Αιγύπτιος έδειξε τον τεράστιο σεβασμό του στην πρώην του ομάδα.

Πάουλο Ντιμπάλα vs Παλέρμο

Το καλοκαίρι του 2015, η Γιουβέντους βγάζει από τα ταμεία της 40 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το μεγάλο ταλέντο της Παλέρμο. Το όνομά του ήταν Πάουλο Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός εξελίχθηκε σε ένα βασικό γρανάζι των «μπιανκονέρο» και δύο χρόνια μετά, ήρθε η σειρά της πρώην του ομάδας για να πληγωθεί.

Σε αγώνα πρωταθλήματος, ο Αργεντινός έκανε μία εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ στο 40ο λεπτό, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0 για την Γιουβέντους. Μπορεί άπαντες να έπεσαν πάνω του να πανηγυρίσουν το γκολ έξαλλα, όμως ο ίδιος, βούρκωμα στα μάτια, απλώς κινήθηκε προς την σέντρα. Στο δεύτερο γκολ που έβαλε στο ίδιο ματς, προτίμησε να  αγκαλιάσει τον Ιγκουαϊν αλλά μέχρι εκεί.

Κριστιάνο Ρονάλντο vs Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Μία από τις πιο κλασσικές στιγμές στην καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος αστέρας, τη σεζόν 2007/08 κοντραρίστηκε για πρώτη φορά απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Με δικό του γκολ στο 62’, ο αγγλικός σύλλογος πανηγύρισε τη νίκη μέσα στην Πορτογαλία, αλλά ο Κριστιάνο προτίμησε να μείνει στο ότι σκόραρε.

Συγκεκριμένα, μόλις πέτυχε το γκολ, απλώς σηκώθηκε και κράτησε σηκωμένα τα χέρια, δείγμα του ότι δεν ήθελε να πανηγυρίσει όπως οι συμπαίκτες του αυτό το σημαντικό γκολ. Μάλιστα, ένωσε τα χέρια όπως ο Λουίς Σουάρες και ζήτησε… συγνώμη από τους οπαδούς.

Μάριο Γκέτσε vs Μπορούσια Ντόρτμουντ

Το wonderkid της Ντόρτμουντ που «χάθηκε» στο Μόναχο. Ο Μάριο Γκέτσε αποκτήθηκε «πακέτο» με τον Μάριο Λεβαντόφσκι από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, με την ταμπέλα του κορυφαίου ταλέντου της Γερμανίας. Στο πρώτο παιχνίδι που αντιμετώπισε τον γερμανικό σύλλογο, ο διεθνής μεσοεπιθετικός φρόντισε να το αποδείξει.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο μεταξύ τους ματς, ο νεαρός άσος άνοιξε το σκορ μέσα στην Βεστφαλία με ωραίο δεξί σουτ, όμως προτίμησε απλώς κινηθεί προς την σέντρα. Μέρος του κοινού της Ντόρτμουντ τον χειροκρότησε για αυτή την κίνηση και εκείνος το ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης vs ΠΑΟΚ και… Παναθηναϊκό

Φυσικά, και στην Ελλάδα έχουμε τέτοιο παράδειγμα, με μεγαλύτερο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ένας από τους δεκάδες ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, έδειξε το νόημα του ποδόσφαιρου. Συγκεκριμένα, όταν άφησε τον Δικέφαλο για τους Πράσινους, στο πρώτο παιχνίδι του απέναντι στην παλιά του ομάδα, βρήκε και δίχτυα. Η νίκη του Παναθηναϊκού με 2-1, σφραγίστηκε με το τέρμα του Έλληνα επιθετικού στο 89’, όμως ο ίδιος προτίμησε να το πανηγυρίσει.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και στην… αντίθετη περίπτωση. Συγκεκριμένα, στο ντέρμπι του 2011/12, ο διεθνής άσος σκόραρε κατά του Παναθηναϊκού με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Και πάλι, έβαλε το δεύτερο γκολ στο τελικό 0-2 όμως επανάλαβε τον σεβασμό που είχε την προηγούμενη φορά.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0