Πρόσωπα

Αλεξάντερ Λακαζέτ: Η Μπράιτον του αποδεικνύει πόσο άλλαξε από τον Δεκέμβριο του 2020…

Αλεξάντερ Λακαζέτ: Η Μπράιτον του αποδεικνύει πόσο άλλαξε από τον Δεκέμβριο του 2020…
Δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της καριέρας του ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, ο οποίος στο περσινό ματς με την Μπράιτον είχε «χαρίσει» τη νίκη στην Άρσεναλ, προερχόμενος από τον πάγκο, και πλέον, στην επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων στο Άμεξ, πιθανότατα δεν θα λάβει καθόλου χρόνο συμμετοχής

Ήταν μέσα Δεκεμβρίου του 2020, όταν η Άρσεναλ ταξίδευε στο Μπράιτον για να συναντήσει την ομώνυμη ομάδα στο Άμεξ, και να προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Τσέλσι, «χτίζοντας» ένα θετικό μομέντουμ, το οποίο δεν είχε κάνει την εμφάνισή του μέχρι εκείνη την στιγμή, στο πρωτάθλημα της PremierLeague.

Απέναντι στην ομάδα του Γκρέιχαμ Πότερ οι «κανονιέρηδες» αναζητούσαν έναν πρωταγωνιστή. Και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Αλεξάντερ Λακαζέτ. Σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και καλές στιγμές, ο Γάλλος πέρασε στο «άδειο», λόγω του κορονοϊού, Άμεξ, στο 65ο λεπτό, και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα «άνοιξε» το σκορ!

Το 1-0 ήταν γεγονός, η Άρσεναλ επικράτησε, και έκτοτε ο Αλεξάντερ Λακαζέτ επανήλθε στα βασικά πλάνα του Μικέλ Αρτέτα, όντας μάλιστα σε καλύτερη κατάσταση από τον ασταθή Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Εννέα μήνες μετά όμως, η κατάσταση έχει αντιστραφεί ολοκληρωτικά. Ο Λακαζέτ δεν έχει λάβει χρόνο συμμετοχής στην PremierLeague, δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του, και φιγουράρει στα μεταγραφικά σενάρια της Άρσεναλ, ως ένα υποψήφιο αντάλλαγμα των «κανονιέρηδων» στην Σεβίλλη, για να κάνουν δικό τους τον Ελ Νεσίρι της Σεβίλλης!

Ο ίδιος έχει επιλέξει να μην σχολιάσει εκτενώς τα δημοσιεύματα. Συνεχίζει να δουλεύει, έχει βρει δίχτυα τρεις φορές σε επίσημες φετινές αναμετρήσεις, στα δύο ματς των Κυπέλλων που έχει πάρει μέρος, αλλά αναμένει ακόμη την ευκαιρία του σε ένα ματς της PremierLeague.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αναμέτρηση της Άρσεναλ απέναντι στην Μπράιτον, αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για τον Γάλλο, προκειμένου να αντιληφθεί… πόσο άλλαξε. Τι έκανε λάθος, γιατί δεν αγωνίζεται, και ενδεχομένως να το αντιμετωπίσει ως ένα κίνητρο, προκειμένου να βιώσει ένα dejavu, στο ίδιο γήπεδο, που θα αλλάξει και την αγωνιστική του εικόνα.

Arsenal-8.jpg

Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξακολουθήσει να αποτελεί την 3η επιλογή του Μικέλ Αρτέτα για την κορυφή της επίθεσης, και πιθανώς θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, αναζητώντας μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Σταθμός λοιπόν στην περσινή του σεζόν ήταν η Μπράιτον και το Άμεξ. Έναν χρόνο μετά ενδέχεται να μην αγωνιστεί καν απέναντί της. Είναι προφανές πως κάτι έχει κάνει λάθος… Μένει να δούμε αν είναι πρόθυμος να το διορθώσει!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0