Πρόσωπα

Ο Ευρωπαίος Κέιν έβαλε τη σφραγίδα του δίπλα στους Μίλερ και Χάινκες...

Ο Ευρωπαίος Κέιν έβαλε τη σφραγίδα του δίπλα στους Μίλερ και Χάινκες...

Συνηθισμένος στα ρεκόρ και στο να βλέπει το όνομά του ανάμεσα στις σελίδες της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Ο Χάρι Κέιν πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Μούρα και έγινε ο τρίτος που το καταφέρνει σε τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει περίεργα για τον Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός, μετά τα δημοσιεύματα για μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι αλλά και αποχή από τις προπονήσεις για αυτόν τον λόγο, δεν προσφέρει αυτά που μας έχει συνηθίσει από τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, η ερωτική σχέση που έχει με αντίπαλα δίχτυα και δη, στην Ευρώπη, μόνο επηρεασμένη δεν είναι.

Ο Άγγλος στράικερ κατάφερε να πετύχει χατ-τρικ μέσα σε… 29 λεπτά στον αγώνα κόντρα στην Μούρα για τους ομίλους του Europa Conference League. Αυτό ήταν τρίτο του χατ-τρικ στην Ευρώπη και το αξιοσημείωτο, είναι πως και τα τρία έχουν επιτευχθεί σε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα σκόραρε σε φάση ομίλων για 9η φορά στην καριέρα του, σε 10 σεζόν, με την αφετηρία να είναι τη σεζόν 2011/12.

Δίπλα στους Μίλερ και Χάινκες στο… τρεμπλ!

Ο Χάρι Κέιν είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας. Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ η σφραγίδα υπάρχει δίπλα σε δεκάδες νίκες της Τότεναμ. Ωστόσο, το χατ-τρικ κόντρα στην Μούρα, το βράδυ της Πέμπτης (30/09), ήταν από τα πιο ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος φορ έγινε ο τρίτος στην ιστορία που έχει σκοράρει τρεις φορές στις τρεις διοργανώσεις της UEFA. Συγκεκριμένα, είχε πετύχει χατ-τρικ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για τους ομίλους του Europa League, το 2014/15, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για τους ομίλους του Champions League, το 2017/18 και τώρα επί της Μούρα για το Europa Conference League.

Σε αυτό το ιδιαίτερο ρεκόρ, ο Κέιν βλέπει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Γιουπ Χάινκες και Γκερντ Μίλερ. Αμφότεροι, είχαν φτάσει στο χατ-τρικ όταν υπήρχε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Κύπελλο UEFA. Να θυμίσουμε εδώ, πως ο Λορέντσο Πελεγκρίνι της Ρόμα, ήταν ο πρώτος του Europa Conference League που είχε σκοράρει σε Champions League και Europa League, αντιγράφοντας τον Άλαν Γκιλζίν.

Ο ρόλος του στις ευρωπαϊκές μάχες!

Ο Χάρι Κέιν δεν συμμετέχει απλώς στις ευρωπαϊκές βραδιές της Τότεναμ αλλά κάνει την… διαφορά. Ο Βρετανός φορ έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές σε θέση να… «ξελασπώσει» τον αγγλικό σύλλογο. Αυτό που είναι που μετατρέπει τον ίδιο, σε πραγματικό ηγέτη των «σπιρουνιών», τα οποία κρέμονται από την αξιοζήλευτη ικανότητα στο σκοράρισμα που έχει, για να φέρει τη λύση.

Συνολικά, σε φάση ομίλων και νοκ-άουτ, ο Κέιν μετράει 37 γκολ σε 75 συμμετοχές σε κάθε διοργάνωση της UEFA. Μάλιστα, οι ελληνικές ομάδες φαίνεται πως είναι η… αδυναμία του. Σε συνολικά έξι ματς επί των Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, μετράει επτά τέρματα, με τον Δικέφαλο να είναι ο μόνος που την… γλύτωσε.

Και ο ΑΠΟΕΛ είναι ανάμεσα στα θύματά του, με την οποία, στο μοναδικό ματς που την αντιμετώπισε, σκόραρε τρεις φορές (το πρώτο και μοναδικό του στο Champions League). Τέλος, εκτός από τον Αστέρα Τρίπολης, και η Ντόρτμουντ είναι ο αγαπημένος στόχος του, καθώς έχει πετύχει τέσσερις φορές τέρμα.

Άρχοντας των προκριματικών!

Η Τότεναμ έχει παίξει ελάχιστα σε προκριματικούς γύρους, όμως όσες φορές το έχει κάνει, ο Χάρι Κέιν είναι… παρών. Τόσο στα προκριματικά του Europa League, όσο και του Europa Conference League, o έμπειρος επιθετικός οδήγησε την Τότεναμ σε άνετες προκρίσεις στους ομίλους. Ακόμη και φέτος, που η χρονιά έχει ξεκινήσει στραβά, ο Κέιν κατάφερε να δώσει τη λύση στα προκριματικά στη τρίτη σε δυναμικότητα διοργάνωση, κόντρα στην Πάκος Φερέιρα.

Με δύο δικά του γκολ, η Τότεναμ κέρδισε με 3-0 και ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα. Από την άλλη, στο Europa League, μετράει συνολικά πέντε τέρματα σε τρία ματς. Σε όλα είχε καταφέρει να βρει δίχτυα, ενώ κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, είχε πετύχει και χατ-τρικ. Τέλος, η μόνη σεζόν που δεν βρήκε δίχτυα, παρότι αγωνίστηκε σε επτά ματς, ήταν το 2013/14.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0