Πρόσωπα

Νταβίδ Ντε Χέα: H επιστροφή του Ρονάλντο στο Μάντσεστερ, έφερε πίσω τον Ισπανό γκολκίπερ που «εξαφανίστηκε» το 2018! (video)

Νταβίδ Ντε Χέα: H επιστροφή του Ρονάλντο στο Μάντσεστερ, έφερε πίσω τον Ισπανό γκολκίπερ που «εξαφανίστηκε» το 2018! (video)

Μία εμφάνιση που πιθανώς θύμισε σε πολλούς τον λόγο που πριν από μερικά χρόνια, θεωρούνταν ο καλύτερος γκολκίπερ της Ευρώπης, πραγματοποίησε ο Νταβίδ Ντε Χέα στο Champions League απέναντι στην Βιγιαρεάλ, με τον Ισπανό να κρατά όρθια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο κακό διάστημα του πρώτου μέρους, και να την βλέπει έπειτα να επικρατεί στο ιστορικό βράδυ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Επρόκειτο εξαρχής για ένα ματς με ιδιαίτερο ειδικό βάρος. Την πρώτη συνάντηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Βιγιαρεάλ, μετά τον τελικό του Europa League που κατακτήθηκε από τον Ουνάι Έμερί, σε μία περίοδο που ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αισθάνεται πίεση, εξαιτίας των δύο διαδοχικών εντός έδρας ηττών από Άστον Βίλα και Γουέστ Χαμ.

Την πρώτη επί της ουσίας ποδοσφαιρική κρίση που ο Νορβηγός κλήθηκε να διαχειριστεί, με τον Νταβίδ Ντε Χέα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία να ανατρέψουν την κατάσταση και να επαναφέρουν την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας.

Ο Ισπανός γκολκίπερ απέναντι στην Βιγιαρεάλ ήταν εξαιρετικός. Πραγματοποίησε τρεις καίριες επεμβάσεις μέχρι και το 20ο λεπτό, δεν νικήθηκε σε καμία από τις 9 τελικές προσπάθειες που πραγματοποίησε η Βιγιαρεάλ στο πρώτο μέρος, και μόνο ο Αλκάθερ μπόρεσε να τον «μπερδέψει», δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, και να αποτελέσει τον πρώτο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του εν λόγω ζευγαριού που σκοράρει στο Champions League, έπειτα από σχεδόν 450 αγωνιστικά λεπτά.

Ούτε το 1-0 της Βιγιαρεάλ όμως, άλλαξε την ψυχολογία του Ντε Χέα και της Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός θύμιζε τον άνθρωπο που οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στην κατάκτηση της Premier League το 2013, ενώ τρία χρόνια μετά ήταν βασικός σε όλο τον δρόμο προς την κατάκτηση του Europa League. Δύο χρόνια μετά άλλωστε, στο Μουντιάλ το 2018 ο Ντε Χέα «εξαφανίστηκε» και τρία χρόνια έπειτα μάλλον, η επιστροφή του Ρονάλντο τον έφερε και πάλι στο προσκήνιο!

Έχει ξεκινήσει βασικός, σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος ως στιγμής, αλλά και στις δύο αναμετρήσεις του Champions League. Ο λόγος για οκτώ παιχνίδια αθροιστικά, στα οποία αν και έχει δεχθεί γκολ στο 90% αυτών, οι αριθμοί του έχουν διαφορετική ανάγνωση.

1234541064.jpeg

Απέναντι στην Γουέστ Χαμ, στο ματς πρωταθλήματος, απέκρουσε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, μαντεύοντας ορθώς την γωνία που επέλεξε ο Νομπλ. Και η συνέχεια ήρθε κόντρα στους Ισπανούς. Σε ένα κακό πρώτο 60άλεπτο ο Ντε Χέα ήταν παρών, φανέρωσε πως ακόμη έχει κίνητρο, και άνοιξε τον δρόμο για να «γράψει» ιστορία ο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος συνδύασε το ρεκόρ συμμετοχών του με το νικητήριο γκολ του 95ου λεπτού, και η αγκαλιά του στο τέλος στον 30άχρονο γκολκίπερ, φανέρωσε ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Αν ο Ντε Χέα άλλωστε δεν… είχε βρει τον εαυτό του απέναντι στην Βιγιαρεάλ, πιθανώς το γκολ του Ρονάλντο στις καθυστερήσεις, θα αποτελούσε απλώς μία μείωση του σκορ, και όχι ένα γκολ νίκης, που έδωσε χρόνο στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0