Πρόσωπα

Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι: Ο Μιλανέζος... στρατηγός της Σαχτάρ θέλει να «πληγώσει» την Ίντερ

Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι: Ο Μιλανέζος... στρατηγός της Σαχτάρ θέλει να «πληγώσει» την Ίντερ
Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι θέλει να οδηγήσει τη Σαχτάρ σε μια μεγάλη βραδιά στα αστέρια του Champions League κόντρα στην Ίντερ.
Σχετικά Άρθρα
«Η Ίντερ είναι πιο δυνατή ομάδα από εμάς, αλλά και η Σαχτάρ ήταν πιο δυνατή από την Σερίφ Τίρασπολ που κατάφερε να κερδίσει. Όλα τα ματς ξεκινάνε με 0-0». Με αυτόν τον τρόπο ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι θέλησε να δείξει πως στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά και πως η Σαχτάρ θα διεκδικήσει ό,τι μπορεί από το αποψινό ματς κόντρα στην Ίντερ στο Champions League.

Ο 42χρονος Ιταλός προπονητής της Σαχτάρ είναι ο δεύτερος νεαρότερος μάνατζερ του φετινού Champions League μετά τον 34χρονο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Βέβαια ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, καθώς με τη Χοφενχάιμ τη σεζόν 2018/19 έγινε ο νεότερος προπονητής στην ιστορία του Champions League (31 ετών και 58 ημερών).

Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι γεννήθηκε στη Μπρέσια και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την U19 της Μίλαν. Παρότι έγινε μέλος της Μίλαν τη σεζόν 1998/99 δεν κατάφερε να αγωνιστεί με τους «ροσονέρι». «Ήμουν τυχερός που μεγάλωσα στη Μίλαν με αληθινούς πρωταθλητές σαν τον Τασότι, τον Μπόμπαν, τον Μαλντίνι και τον Κοστακούρτα. Ίσως στις μέρες μας δεν υπάρχουν τέτοιοι πρωταθλητές», έχει δηλώσει ο Ντε Τσέρμπι για τις σπουδαίες προσωπικότητες της Μίλαν. Στο παρελθόν έχει αναφερθεί στο DNA της Μίλαν που έχει περάσει στον ίδιο ως παίκτη αλλά και ως προπονητή, με τον Αρίγκο Σάκι να αποτελεί οδηγό για τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τον περασμένο Απρίλιο, ο Ντε Τσέρμπι τόνισε πως δεν επιθυμεί να αγωνιστεί κόντρα στη Μίλαν καθώς ήταν μια από τις ιδρυτικές ομάδες της European Super League! Με αυτή τη δήλωση έδειξε τον θυμό του λέγοντας πως δεν θέλει να αλλοιωθεί η ιστορία του αθλήματος.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Ντε Τσέρμπι, δεν κατάφερε να κάνει σπουδαία καριέρα, αγωνιζόμενος κυρίως στη Serie B με 132 εμφανίσεις, ενώ πέρασε και από το ρουμάνικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κλουζ. Τελειώνοντας την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής το 2013, αποφάσισε να ασχοληθεί αμέσως με την προπονητική. Μετά από ένα πέρασμα από την ερασιτεχνική Ντάρφο Μποάριο, αναλαμβάνει το 2014 την Φοτζια στη Serie C. Βρέθηκε για 90 αναμετρήσεις στον πάγκο της Φότζια και κατάφερε να κερδίσει το Coppa Italia Lega Pro το 2016, ενώ στον τελικό των play-off ανόδου ηττήθηκε από την Πίζα.

Στις 6 Σεπτέμβρη του 2016 αναλαμβάνει την Παλέρμο στη Serie A, αλλά απολύεται στις 30 Νοέμβρη έπειτα από συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα. Επόμενή του δουλειά έρχεται τον Οκτώβρη του 2017, καθώς αναλαμβάνει προπονητής της Μπενεβέντο αλλά δεν καταφέρνει να την κρατήσει στην κατηγορία. Τελευταία «στάση» πριν τη Σαχτάρ, η Σασουόλο όπου θα μείνει από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Μάιο του 2021. Σε αυτές τις 3 σεζόν η Σασουόλο τερμάτισε μια φορά 11η και δύο φορές 8η στη Serie A. Επί ημερών Ντε Τσέρμπι η Σασουόλο απέκτησε τον Μανουέλ Λοκατέλι από τη Μίλαν, με τον Ιταλό τεχνικό να γίνεται προφητικός: «Η Μίλαν μας πούλησε τον Λοκατέλι αλλά πιστέψτε με, θα γίνει κορυφαίος παίκτης στο μέλλον». Λογικά θα το μετάνιωσε η Μίλαν, βλέποντας τον Λοκατέλι στη θερινή μεταγραφική περίοδο να φοράει τη φανέλα της Γιουβέντους…
Φέτος το καλοκαίρι ο Ντε Τσέρμπι ανέλαβε τη Σαχτάρ, καταφέρνοντας βάλει τους Ουκρανούς στους ομίλους του Champions League αποκλείοντας τη Μονακό με ένα σπάνιο αυτογκόλ του Ρούμπεν Αγκιλάρ στο 114’. Στον πρώτο αγώνα των ομίλων του Champions League η Σαχτάρ έπεσε θύμα έκπληξης από τη Σερίφ Τίρασπολ, με την ομάδα του Γιώργου Αθανασιάδη να παίρνει τη μεγάλη νίκη με 2-0. Σήμερα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει την Ίντερ, με σκοπό να κάνει την έκπληξη και να φύγει νικήτρια με οδηγό τον Ντε Τσέρμπι και στυλ… ιταλικό.


Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0