Πρόσωπα

Euroleague: Ο Τζέιμς Γκιστ φορά τη φανέλα της Βιλερμπάν και μπαίνει στο κλαμπ των… 7!

Euroleague: Ο Τζέιμς Γκιστ φορά τη φανέλα της Βιλερμπάν και μπαίνει στο κλαμπ των… 7!

Η πρόσφατη μετακίνηση του Τζέιμς Γκιστ στην ομάδα της Βιλερμπάν, αλλάζει τα δεδομένα της Ευρωλίγκας και προσθέτει το όνομα του Αμερικανού σε ένα κλειστό κλαμπ «γυρολόγων».  

Σχετικά Άρθρα

Ο Τζέιμς Γκιστ θα εμφανίζεται για ακόμη μία χρονιά στα παρκέ της Euroleague, αυτή τη φορά με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Γαλλίας, Βιλερμπάν. Η κίνηση αυτή και το νέο του συμβόλαιο τον εντάσσουν σε ένα αρκετά κλειστό κλαμπ, τεσσάρων παικτών που αγωνίστηκαν σε 7 διαφορετικές ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  

Ένας απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μέρυλαντ που έκανε το μεγάλο… άλμα της Ευρώπης και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στα παρκέ της. Αυτή η φράση θα μπορούσε να περιγράψει τη μπασκετική ζωή ου Γκιστ, χωρίς ωστόσο να αποδώσει την ενέργεια και τη ζωντάνια που έβγαζε ο ίδιος στο παιχνίδι του.  

Η πρώτη του παρουσία στην Ευρώπη έγινε στο ρόστερ της Παρτιζάν, τη σεζόν 2009/10, ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα, ως κάτοικος Τουρκίας υπέγραψε στη Φενέρμπαχτσε. Η τρίτη του ομάδα, η Μάλαγα, σηματοδότησε και το πιο σύντομο πέρασμά του σε κάποιο σύλλογο, αφού παρέμενε μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012.

Όταν, δηλαδή, εισάκουσε στις «πράσινες» σειρήνες, που σε αναζήτηση αντικαταστάτη για τον Άντι Πάνκο που δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα, ο Αργύρης Πεδουλάκης κατέληξε στο πρόσωπο του… κοτσίδια!  

294526e92330b4d305d5826166a3a08d_1.jpg

Ήταν η πρώτη ανταλλαγή στην ιστορία της Ευρωλίγκας και σίγουρα η πιο ουσιαστική για τον παίκτη και την κοινή του ιστορία με τον Παναθηναϊκό. Λίγοι, ίσως και κανείς, μπορούσαν να φανταστούν το τι θα ακολουθήσει. Ο Γκιστ κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου και να γίνει ένα συχνότατο σύνθημα στα χείλη των οπαδών.  

Η κατάληξη είναι λίγο πολύ γνωστή… Παρέμεινε σχεδόν 8 χρόνια, όντας ο δεύτερος -μετά τον Μπατίστ- ξένος με μακρά παρουσία στο ΟΑΚΑ, αλλά και με το αντίστοιχο ταπεραμέντο στο alley oop και το pick and roll.  

Ο τεχνικός που έφερε τον Γκιστ στον Παναθηναϊκό έμελλε να είναι εκείνος που θα τον θέσει εκτός πλάνων των «πρασίνων». Στην τελευταία θητεία του Αργύρη Πεδουλάκη το 2019, ο Αμερικανός σέντερ έκλεισε έναν μεγάλο και σημαντικό κύκλο τόσο στην καριέρα του, όσο και στη σύγχρονη πορεία του.  

Από εκεί και στο εξής, θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του σε δύοκόκκινους. Πρώτα με τον Ερυθρό Αστέρα που ήταν η περίοδος προσαρμογής του και ενάμιση χρόνο αργότερα (Δεκέμβρη του 2020) στην ευχάριστη έκπληξη εκείνης της σεζόν, Μπάγερν υπό τις οδηγίες του Τρινκέρι. Έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, όπου αποκλείστηκαν από την Αρμάνι, αλλά θυμήθηκε τον καλό του εαυτό. Ετών 34!  

Ο… βιονικός Γκιστ παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά στην ευρωπαϊκή του καριέρα. Η Βιλερμπάν του έδωσε μία θέση στη σύνθεσή της με σκοπό να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του. Αυτή που χτίστηκε στις 6 προηγούμενες φανέλες και ζητά τη συνέχεια στην 7η!  

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0