Πρόσωπα

Χάμες Ροντρίγκες-Έβερτον: «Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο»

Χάμες Ροντρίγκες-Έβερτον: «Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο»
Οι προσδοκίες των οπαδών της Έβερτον για τον Χάμες Ροντρίγκες ήταν μεγάλες, αλλά ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός αποχώρησε από το Λίβερπουλ μόλις ένα χρόνο μετά την άφιξή του.
Σχετικά Άρθρα
Άδοξο ήταν το φινάλε της σχέσης Έβερτον-Χάμες Ροντρίγκες, καθώς ο Κολομβιανός αποχώρησε από το Λίβερπουλ έπειτα από ένα χρόνο παρουσίας στην Premier League. Την περασμένη σεζόν ο Χάμες σκόραρε 6 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ υπό τις οδηγιές του Κάρλο Αντσελότι, αλλά ο ερχομός του Ράφα Μπενίτεθ σε συνδυασμό με τα οικονομικά του κλαμπ άλλαξαν τα δεδομένα.
Πριν μερικά χρόνια η είδηση πως ο Χάμες Ροντρίγκες είναι διαθέσιμος στην αγορά, θα κινούσε το ενδιαφέρον των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ. Αυτή τη φορά, στα χέρια του ατζέντη Ζόρζε Μέντες ήρθαν κρούσεις από την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα η Πόρτο προσπάθησε να προσθέσει στο δυναμικό της τον Χάμες, αλλά ο μισθός του Κολομβιανού άσου ήταν απαγορευτικός. Οι απολαβές του Χάμες ξεπερνούσαν τα 230.000 ευρώ την εβδομάδα, μισθός που αντιστοιχεί σε ποδοσφαιριστή που πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο. Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και το ενδιαφέρον της Μπασακσεχίρ, με την Έβερτον να μην καταφέρνει να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο του Χάμες.
Οι διασυνδέσεις του Μέντες με την Αλ Ραγιάν και τον προπονητή της Λοράν Μπλαν, αποδείχθηκαν καθοριστικές για το μέλλον του Ροντρίγκες. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός βλέποντας πως δεν υπολογίζεται από τον Ράφα Μπενίτεθ, ένιωθε την ανάγκη να αλλάξει περιβάλλον και να γίνει ξανά πρωταγωνιστής. Αυτό ήταν αναγκαίο για να έχει πιθανότητες συμμετοχής στην εθνική ομάδα της Κολομβίας. Την ώρα που ο Χάμες πλησίαζε στην Αλ Ραγιάν, η Έβερτον γνώριζε τον αποκλεισμό από την QPR στο Carabao Cup, φανερώνοντας χτυπητές αδυναμίες.
«Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για μια ειδική κατάσταση, με τους κανόνες του financial fair play. Πρέπει να διαχειριστούμε τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωνε ο Ράφα Μπενίτεθ για τον Χάμες ο οποίος ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Έβερτον.
Το γεμάτο υποσχέσεις ξεκίνημα του Ροντρίγκες με την Έβερτον ενθουσίασε την μπλε μεριά του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Κολομβιανό να είναι υπόδειγμα εντός και εκτός γηπέδου. Το ενδιαφέρον και η δημοφιλία της Έβερτον αυξήθηκε στην πατρίδα του Χάμες, την Κολομβία, με τους συμπατριώτες του να τον παρακολουθούν ανελλιπώς. Για τους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου, μπορούμε να πούμε πως η σύντομη παρουσία του Ροντρίγκες στο «Νησί» ζωντάνεψε ξανά το τραγούδι του Μπάμπη Τσετίνη: «Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο»…


Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0