Πρόσωπα

Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι μετέτρεψε τον σοβαρό τραυματισμό σε… «πόρτα» προς το μέλλον της Ρόμα (video)

Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι μετέτρεψε τον σοβαρό τραυματισμό σε… «πόρτα» προς το μέλλον της Ρόμα (video)

Το κορυφαίο wonderkid της Ρόμα, που είδε έναν σοβαρό τραυματισμό να μετατρέπεται στο απαραίτητο κίνητρο για να δείξει το πλούσιο ταλέντο του.

«Είμαι μαχητής και δεν θα το βάλω κάτω», ήταν τα λόγια ενός ανήλικου παιδιού στον δρόμο για το νοσοκομείο με ρήξη συνδέσμου στο γόνατο. Λόγια που δεν είπε απλά για να γραφτούν στις εφημερίδες αλλά για να αποδείξουν πως το μέλλον του ανήκει δικαιωματικά.

Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι ήταν από τα κορυφαία ταλέντα που είχε ποτέ στα σπλάχνα της η Ρόμα, όμως ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός, πήγε να του κόψει κάθε αισιοδοξία που είχε να πρωταγωνιστήσει στους Ρωμαίους. Τελικά, ο ίδιος, το είδε σαν ένα πολύ καλό σκαλοπάτι για να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα και να πάρει την φανέλα βασικού. Ένας άλλος τραυματισμός, αυτός του Σπινατσόλα, του έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε.

Γέννημα-«θρέμμα» της Ρόμα και ο εφιάλτης!

Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 2002 στην Ρώμη της Ιταλίας και έδειχνε από μικρός την αγάπη του για την πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας. Λόγω οικογένειας, ξεκίνησε από μικρός να υποστηρίζει την Ρόμα και όταν ζήτησε από τους γονείς να τον γράψουν σε μία ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο, εκείνοι διάλεξαν τους «τζιαλορόσι».

Μάλιστα, στα οκτώ του, ο πατέρας του τον πήρε μαζί του σε ένα ντέρμπι της Ρόμα κόντρα στην Λάτσιο, όπου ο μικρός Ρικάρντο έμεινε άναυδος από την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα των οπαδών των δύο ομάδων. Εκεί, δέθηκε ακόμα περισσότερο με την Ρόμα και υποσχέθηκε στον πατέρα του, πως μία μέρα θα παίξει εκεί.

Με αρκετά ανεπτυγμένο σώμα για την ηλικία του και τρομερές αντοχές, οι άνθρωποι των «λύκων» φάνηκε πως περίμεναν μία τεράστια εξέλιξη από τον Καλαφιόρι. Αρχικά τοποθετήθηκε ως αριστερό εξτρέμ, όμως σύντομα, έδειξε τρομερές αρετές και στο αμυντικό κομμάτι. Το αποτέλεσμα, ήταν να εξελιχθεί στο τέλειο φουλ μπακ που μπορεί να βοηθήσει και ως στόπερ.

Με τα χρόνια, έγινε το κορυφαίο ταλέντο των ακαδημιών της Ρόμα, με τον Πάουλο Φονσένκα να είναι εκείνος που ήθελε να του προσφέρει μία θέση στην πρώτη ομάδα. Όμως ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός, του έκοψε την φόρα. Στα μέσα του 2018, στο πλαίσιο του UEFA Youth League, o νεαρός Ιταλός τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατα και μένει εκτός για μεγάλο διάστημα.

Ο τραυματισμός που έγινε… σκαλοπάτι!

Αυτός ο τραυματισμός τον έκανε πιο δυνατό. Σε όλο το διάστημα της αποκατάστασής του, οι άνθρωποι της Ρόμα έβλεπαν έναν νεαρό ποδοσφαιριστή έτοιμο να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Η επιστροφή του, σήμαινε και μία μεγάλη ευκαιρία από τον Φονσένκα στην πρώτη ομάδα. Κατευθείαν απέδειξε πως είναι το μέλλον του ιταλικού συλλόγου. Έθεσε τις βάσεις το 2020/21 και φέτος, έδειξε πως είναι έτοιμος.

Για να γίνει αυτό, έπρεπε να τραυματιστεί ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας. Ο Λεονάρντο Σπινατσόλα αποχώρησε με τον χειρότερο τρόπο από το EURO 2020 με την Ιταλία και θα μείνει εκτός για έξι με επτά μήνες. Έτσι, ο Καλαφιόρι πήρε την ευκαιρία που ήθελε και έψαχνε. Το αποτέλεσμα, αποτυπώνεται στα στατιστικά του. Σε τέσσερα παιχνίδια, μετράει δύο ασίστ παρότι είναι μπακ, κάτι που δείχνει πως μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στα πλάνα του Μουρίνιο.

Κόντρα στην Ουντινέζε, η ασίστ του στον Έιμπραχαμ, έκρινε τη νίκη των Ρωμαίων. Αυτό ήταν μόνο η αρχή για όσα μπορεί να προσφέρει ο Ιταλός μπακ, ο οποίος παιχνίδι με το παιχνίδι ανεβαίνει επίπεδα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0