Πρόσωπα

Βίκτορ Οσιμέν: Ο «μικρός» της Νάπολι ωρίμασε μέσω… τριών μεταγραφών, και πλέον πρωταγωνιστεί στην Serie Α! (video)

Βίκτορ Οσιμέν: Ο «μικρός» της Νάπολι ωρίμασε μέσω… τριών μεταγραφών, και πλέον πρωταγωνιστεί στην Serie Α! (video)

Εντυπωσιακός παρουσιάζεται στο ξεκίνημά του στη Νάπολι ο Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος μόλις στα 22 του χρόνια, έχει ήδη αγωνιστεί σε BundesligaLigue 1  και Serie A, ωριμάζοντας όμως στο… Βέλγιο. Οι «ατζούρι» τον αγόρασαν, αυτός εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή τους, και η κορυφή της βαθμολογίας για τη Νάπολι ως στιγμής, φέρει την «υπογραφή» του.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν, όταν τον πρωτο είδαν με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ, πως ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως δύναται να κάνει καριέρα.

Πρόκειται άλλωστε για έναν θηριώδη κεντρικό επιθετικό, που ξέρει να χρησιμοποιεί το σώμα του, διακρίνεται για την ταχυδυναμικότητα που τον χαρακτηρίζει, αλλά και για την κυνικότητα του απέναντι από τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο λόγος βεβαίως για τον Βίκτορ Οσιμέν. Τον 22άχρονο νυν επιθετικό της Νάπολι, που… πρόλαβε να ωριμάσει τέσσερα χρόνια μόλις μετά την ενηλικίωσή του, εξαιτίας της αλλαγής παραστάσεων, και των τριών μεταγραφών που έχει προφτάσει ως στιγμής να ολοκληρώσει.

Το αποτυχημένο ξεκίνημα στην Βόλφσμπουργκ, η μεταγραφή στο Βέλγιο και η… Λιλ

Η πορεία του λίγο-πολύ είναι γνωστή. Αρχικά, παρουσιάστηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ, αλλά δεν διακρίθηκε. Ήταν μόλις 17 ετών άλλωστε, και κατόρθωσε να καταγράψει σε μία τριετία 15 συμμετοχές επί γερμανικού εδάφους, δίχως μάλιστα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Δεν ήταν έτοιμος ακόμη για αυτό το επίπεδο. Ακολούθησε η μετακίνηση στην Σαρλερουά του Βελγίου. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο, σκόραρε σε 34 αναμετρήσεις, 19 φορές, και σαφώς δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει την συμφωνία του με τους Βέλγους, μιας και οι προτάσεις συνεργασίας «έπεφταν βροχή».

Εν τέλει νικήτρια στην κούρσα απόκτησής του αναδείχθηκε η Λιλ, η οποία φρόντισε να τον αγοράσει, δίχως όμως να γνωρίζει ότι όπως και η πρώην ομάδα του, έτσι και αυτή δεν θα μπορέσει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.
victor-osimhen-losc-lilla-1590497523-39619.jpg

Οι αριθμοί του Οσιμέν τον οδηγούν στη Νάπολι και ο Νιγηριανός επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο, εντυπωσιάζοντας Λέστερ και Γουέστ Χαμ

Στο πρωτάθλημα της Ligue 1 αγωνίστηκε 27 φορές και συμμετείχε είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο σε 18 γκολ, πετυχαίνοντας μάλιστα το 60% αυτών!

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, έχοντας πλέον «πατήσει» τα 21, ο Βίκτορ Οσιμέν ήταν έτοιμος για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο, το οποίο επί της ουσίας δεν βίωσε ουδέποτε, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του!

Η Νάπολι πλήρωσε για χάρη του 40 εκατομμύρια, του έδωσε την ευκαιρία, και ο επιθετικός από τη Νιγηρία την «άρπαξε» πάραυτα από τα μαλλιά! Ο Οσιμέν υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας, σκόραρε 10 φορές πέρυσι σε 24 ματς, αλλά ο λόγος που ακόμη και η Γουέστ Χαμ ατενίζει πλέον στο πρόσωπό του ένα νέο… Μάικλ Αντόνιο, είναι το ξεκίνημα που πραγματοποιεί στην τρέχουσα σεζόν!

Τρία γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις στην Serie A, πρώτος σκόρερ της Νάπολι στο πρωτάθλημα, αλλά και πρώτος και… μοναδικός σκόρερ των «ατζούρι» στο Europa League, με αποκορύφωμα βεβαίως τα δύο γκολ του με την Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ, εντός 15 λεπτών!

Ξεκίνησε με… κόκκινη κάρτα. Δεν επηρεάστηκε, και ακολούθησαν εντυπωσιακοί αριθμοί. Τρία γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις στην Serie A, πρώτος σκόρερ της Νάπολι στο πρωτάθλημα, αλλά και πρώτος και… μοναδικός σκόρερ των «ατζούρι» στο Europa League, με αποκορύφωμα βεβαίως τα δύο γκολ του με την Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ, εντός 15 λεπτών!

Κάπως έτσι εκτόξευσε τις μετοχές του. Το όνομά του έχει μπει για τα καλά στα μπλοκάκια των κορυφαίων ποδοσφαιρικών κλαμπ, και ο Βίκτορ Οσιμέν είναι και με τη βούλα… πιο ώριμος από ποτέ! Το βήμα παραπάνω το έχει ήδη πραγματοποιήσει! Έχει αγωνιστεί στα τρία από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, μόλις στην ηλικία των 22. Μένει η Premier League και η La Liga. Η Γουέστ Χαμ ήδη ενδιαφέρεται και η Λέστερ αναμένει να τον συναντήσει ξανά, προκειμένου να οδηγηθεί σε ασφαλέστερα συμπεράσματα!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0