Πρόσωπα

Ασράφ Χακίμι: Ένας άσημος πρωταγωνιστής ανάμεσα σε «αστέρες», χαρίζει ανέλπιστα βαθμούς στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Ασράφ Χακίμι: Ένας άσημος πρωταγωνιστής ανάμεσα σε «αστέρες», χαρίζει ανέλπιστα βαθμούς στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Σε ένα ματς που από το πουθενά φάνηκε να «στραβώνει» εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στη Μετς, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν εν τέλει, έναν… ήρωα που σαφώς δεν ανέμεναν. Ο Ασράφ Χακίμι σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις, και χάρισε στην ομάδα του ένα τρίποντο, που όπως εξελίχθηκε το ματς, κανένας από τους «αστέρες» της δεν θα μπορούσε να της δώσει!

Πρόκειται σαφώς για μία ομάδα που απαρτίζεται από αναρίθμητα αστέρια. Έναν σύλλογο που κάθε χρόνο ενισχύεται όλο ένα και πιο πολύ, προσθέτοντας επί της ουσίας μέσω των χρημάτων που έχει την δυνατότητα να προσφέρει, τρομερή ποιότητα στο ρόστερ του.

Αυτή είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι έχασαν πέρυσι το πρωτάθλημα από την Λιλ, δεν κατέκτησαν το Champions League, αλλά εντυπωσίασαν άπαντες στο μεταγραφικό παζάρι! Ο Λιονέλ Μέσι άλλαξε ποδοσφαιρική στέγη μετά από 17 χρόνια, ο Ντοναρούμα, όντας πρωταθλητής Ευρώπης με την Ιταλία αποκτήθηκε ως ελεύθερος, ο Σέρχιο Ράμος ολοκλήρωσε ένα τεράστιο κεφάλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης και μετέβη στην Γαλλία, ενώ και ο Τζίνι Βαινάλντουμ, μετά από πέντε χρόνια, ένα πρωτάθλημα και ένα Champions League με την Λίβερπουλ, αναζήτησε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του!

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αποτελεί ο τρόπος απόκτησής τους από την Παρί! Όλοι ήταν ελεύθεροι. Αλλά πάντα σε μία τέτοιου είδους συζήτηση, γίνεται λόγος και για τις μεταγραφές που περιλαμβάνουν διαπραγματεύσεις. Μία τέτοια άλλωστε αποτελεί και του πιο σταθερού ποδοσφαιριστή των Γάλλων ως στιγμής.

E_6WxxwVEAgQG57.jpg

Του Ασράφ Χακίμι. Ο Μαροκινός δεξιός οπισθοφύλακας άφησε την Ίντερ, με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα, και υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν για να πάρει το… Champions League! Κόστισε 60 εκατομμύρια, και αποφάσισε πως πρέπει να αναζητήσει έναν διαφορετικό τρόπο, πλην της δεδομένης συνέπειάς του στα αμυντικά του καθήκοντα, προκειμένου να εξαργυρώσει την μεταγραφή του.

Το γκολ δεν το είχε ποτέ. Αυτή ήταν και η ρεαλιστική πρόκληση. Έτσι και έγινε. Αρχικά σκόραρε στην πρεμιέρα απέναντι στην Τρουά (1-2), και εν συνεχεία έξι αγωνιστικές μετά, πέτυχε κάτι που έχει πραγματοποιήσει μόλις για τρεις φορές πλέον στην καριέρα του!

Σκόραρε δύο φορές στο ίδιο ματς, από μία σε κάθε ημίχρονο, και χάρισε στην Παρί Σεν Ζερμέν ένα τρίποντο που πιθανώς και ο ίδιος δεν θα λησμονήσει ποτέ. Η νίκη απέναντι στη Μετς στις καθυστερήσεις (1-2 στο 90+5) ήταν λυτρωτική, μετά τις μέτριες εμφανίσεις των Παριζιάνων, και ο Ασράφ Χακίμι έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται περήφανος.

 

 

Ήδη άλλωστε, μετρά τρία γκολ και δύο ασίστ με την φανέλα της. Ήδη έχει βρει δίχτυα περισσότερες φορές από όσες κατάφερε κάτι ανάλογο, σε ολόκληρη την σεζόν στην Bundesliga προ τριετίας. Θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο; Αν το καταφέρει, πιθανώς θα αποδείξει σε κάθε λογής φίλο του ποδοσφαίρου, πως τα οικονομικά δεδομένα δεν μιλούν πάντα από μόνα τους.

Στην περίπτωση άλλωστε του Ασράφ Χακίμι, αυτό αποδεικνύεται. Ένας άσημος πρωταγωνιστής ανάμεσα σε «αστέρες» που απλά… κάνει σωστά την δουλειά του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0