Πρόσωπα

Τζέι Μέιο: Η ζωή του έδινε απλόχερα δώρα και εκείνος τα κατέστρεφε!

Τζέι Μέιο: Η ζωή του έδινε απλόχερα δώρα και εκείνος τα κατέστρεφε!
Ο Τζέιο Μέιο δεν θέλησε ποτέ να δεχτεί τα... δώρα που του έδινε η ζωή στη μπασκετική του πορεία και κατέστρεψε κάθε ευκαιρία με την εξωαγωνιστική του δραστηριότητα! Επιθέσεις σε διαιτητές, δωροδοκίες και ναρκωτικά συνοδεύουν το νέο του ξεκίνημα.
Σχετικά Άρθρα

Πάνε, πλέον, αρκετά χρόνια από τότε που ένας πολλά υποσχόμενος πιτσιρικάς έκανε την εμφάνισή του στα παρκέ της Αμερικής, ορίζοντας τη μοίρα του ως ένας νέοςΛεμπρόν!

Ο Τζέι Μέιο, όντας μόλις 15 έθετε τις βάσεις για μία μακρά καριέρα. Η αρχή των διακυμάνσεων, όμως, ήρθε νωρίς, αφού η αποβολή του Αμερικανού για τρία παιχνίδια εξαιτίας επίθεσης σε διαιτητή ήταν απλά η βάση για αυτό που θα ακολουθούσε. Και αυτό, δεδομένου πως ήταν ακόμη στη γυμνασιακή ομάδα του Χάντινγκτον, τον Ιανουάριο του 2007.


Μέχρι να φανούν τα πρώτα δείγματα εξωαγωνιστικών του… δραστηριοτήτων που έμοιαζαν να επισκιάζουν ακόμη περισσότερο το ταλέντο του.

Λίγο πριν επιλεχθεί στο Νο3 στο draft του ΝΒΑ το 2008 από τους Τίμπεργουλβς και μεταβεί στους Γκρίζλις για 4 σεζόν, άφησε το… στίγμα του στο NCAA. Κατηγορήθηκε από τον οργανισμό ότι εκείνος και ο ατζέντης του, Ρόντνει Γκίλορι, έλαβαν δώρα ύψους 200,000 δολαρίων προκειμένου ο παίκτης να αγωνιστεί στο USC, γεγονός που αρνήθηκαν και οι δύο πλευρές. Η τιμωρία που του επιβλήθηκε, ουσιαστικά «έσβησε» την προϋπηρεσία του και τον έφερε στο κορυφαίο πρωτάθλημα με… μηδενικό παρελθόν.

Ακολούθησε μία ονειρική χρονιά για τον ίδιο, ως rookie στον κόσμο των επαγγελματιών. Βέβαια, λίγοι μπορούν να θυμηθούν τα ποσοστά του. Για ακόμη μία φορά, ο Μέιο βρέθηκε στο προσκήνιο με μία 10ήμερη αποβολή, εξαιτίας αναβολικής ουσίας στην οποία βγήκε θετικός. Φυσικά, δεν έπεισε κανέναν με την δικαιολογία του ενεργειακού ποτού!

Ούτε καν τους Μάβερικς και τους Μπακς που του έδωσαν την ευκαιρία να ανακάμψει εντάσσοντάς τον στο δυναμικό τους από το 2012 έως και το 2016. Η τελευταία, μάλιστα, αποδείχθηκε και η πιο κομβική χρονιά για τον 28χρονο -τότε- Μέιο.

512062482.jpeg

Την 1η Ιουλίου εκείνου του έτους μία είδηση από τους αρμόδιους του ΝΒΑ, ερχόταν για να ταράξει ακόμη μία φορά τα… νερά του Αμερικανού γκαρντ και να επιβεβαιώσει το γεγονός πως εξακολουθούσε να επιδιώκει την εμπλοκή του σε δύσκολες καταστάσεις.

Ενόσω διένυε περίοδο αποκατάστασης από έναν τραυματισμό στον αστράγαλό του, ο Μέιο παραβίασε ξανά τους κανονισμούς της Λίγκας και βρέθηκε θετικός σε ναρκωτικές ουσίες. Η διετής αποβολή του από το πρωτάθλημα ήταν πλέον γεγονός. Θα είχε το δικαίωμα να δηλώσει την αίτηση της επιστροφής του από τη σεζόν 2018-19!

Ο Τζέι από εκείνη τη στιγμή είχε μετατραπεί σε ένα κινούμενοφάντασμα. Ουδείς γνώριζε τις κινήσεις του για μεγάλο διάστημα. Ο ίδιος συνήθιζε να λέει πως «έσκαβα τρύπα στον εαυτό μου, αλλά δεν είναι το φέρετρο»!

Η κατάληξη, όμως, έδειξε το αντίθετο. Ο Μέιο «έσκαψε» τόσο βαθιά το δικό του μέλλον που η περιπλάνηση στα γήπεδα ανά τον κόσμο δεν μοιάζει με την κατάλληληεξιλέωση!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0