Πρόσωπα

Βιεϊρίνια: Πρώτος ξένος με 250 συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΟΚ - «απειλεί» την 4η θέση του Γιώργου Σκαρτάδου!

Βιεϊρίνια: Πρώτος ξένος με 250 συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΟΚ - «απειλεί» την 4η θέση του Γιώργου Σκαρτάδου!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια συνδύασε τη 250η συμμετοχή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με μία νίκη από δικό του γκολ και πλέον, στοχεύει στην κατάρριψη ρεκόρ θρυλικών μορφών του συλλόγου!

Υπήρχε, άραγε, καλύτερος συνδυασμός; Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ από την «άσπρη βούλα» στο 27ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης (19/09).

Ωστόσο, το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μιας και ο Πορτογάλος κατέγραψε τη 250η συμμετοχή του με τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο στήθος, σε μία εμφάνιση-ορόσημο που αποδεικνύει και μέσω αριθμών, ότι αποτελεί έναν θρύλο του συλλόγου!

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, όταν βρίσκεται μόλις εννιά συμμετοχές μακριά, από τις 259 εμφανίσεις του Γιώργου Σκαρτάδου;

Αναλυτικά οι πρώτοι πέντε σε συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ:

Top-5 γενικό 
1. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, 358 συμ.
2. Στέφανος Αθανασιάδης, 295 συμ.
3. Γεώργιος Τουρσουνίδης, 287 συμ.
4. Γεώργιος Σκαρτάδος, 259 συμ.
5. Αντελίνο Βιεϊρίνια, 250 συμ.

Όπως προκύπτει από τη λίστα, ο Βιεϊρίνια είναι ο μόνος, μαζί με τον Στέφανο Αθανασιάδη, που είναι ακόμη εν ενεργεία ποδοσφαιριστές! Με τον 32χρονο επιθετικό να αγωνίζεται, πλέον, στις χαμηλότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου με τη φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας, οι συμμετοχές του με τον ΠΑΟΚ δύσκολα θα αυξηθούν!

Από την άλλη, εξετάζοντας τους πρώτους πέντε σε συμμετοχές ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα «ασπρόμαυρα», ο Βιεϊρίνια βρίσκεται στην κορυφή και το ρεκόρ του -με δεδομένη την απουσία του Λίνο από τους αγωνιστικούς χώρους και την περασμένη ηλικία των υπολοίπων- δύσκολα θα κινδυνεύσει.

Η διαφορά από τους -νυν ή πρώην- συμπαίκτες του είναι η πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ, όπου σε διάστημα 2,5 χρόνων κατέγραψε 129 συμμετοχές και προσέθεσε ακόμα 121 από την επιστροφή του το καλοκαίρι του 2017, μέχρι σήμερα. Μάλιστα, κατάφερε να τις συνδυάσει με 48 γκολ και 40 ασίστ!

Αναλυτικά το Top-5 ξένων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ σε συμμετοχές:

Top-5 Ξένοι
1.Αντελίνο Βιεϊρίνια, 250 συμ.
2. Λίνο, 220 συμ.
3. Φερνάντο Βαρέλα, 198 συμ.
4. Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, 188 συμ.
5. Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, 173 συμ.

Παρότι βαδίζει προς το 36ο έτος της ηλικίας του, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να κυνηγήσει την τρίτη ή και τη δεύτερη θέση, αφού αυτήν του Γιώργου Σκαρτάδου ίσως καταφέρει να την αγγίξει και φέτος, εφόσον παραμείνει υγιής.

Ευχή όλων να τα καταφέρει και έπειτα να κρίνει ο ίδιος αν μπορεί να δώσει συνέχεια στην ιστορία που γράφει με την ασπρόμαυρη φανέλα!

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0