Πρόσωπα

Οι εκπληκτικές δέκα ημέρες του Λουκάκου επιβεβαιώθηκαν με τα πρώτα του γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ για την Τσέλσι! (video)

Οι εκπληκτικές δέκα ημέρες του Λουκάκου επιβεβαιώθηκαν με τα πρώτα του γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ για την Τσέλσι! (video)
Τα πρώτα του γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ με την φανέλα της Τσέλσι πέτυχε ο Ρομέλου Λουκάκου απέναντι στην Άστον Βίλα, με τον Βέλγο να ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δέκα εκπληκτικές ημέρες για αυτόν, που ξεκίνησαν με την Εθνική του ομάδα και τελείωσαν στα… μπλε.
Σχετικά Άρθρα

Μία φανταστική, το δίχως άλλο, περίοδο, διανύει ο Ρομέλου Λουκάκου από την επιστροφή του στην PremierLeague και έπειτα, με τον Βέλγο επί της ουσία να συνεχίζει εκεί από όπου σταμάτησε πέρυσι με την Ίντερ, έχοντας πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με την Τσέλσι.

Στην πρώτη αγωνιστική σαφώς δεν αγωνίστηκε, καθώς η μεταγραφή του δεν είχε επισημοποιηθεί, και το ντεμπούτο του έλαβε χώρα στο Έμιρεϊτς, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, και να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του, ανεξαρτήτου έδρας, φορώντας τα μπλε.

Στόχος επετεύχθη. Ο Λουκάκου βρήκε δίχτυα πριν από την συμπλήρωση 25 αγωνιστικών λεπτών, και ο Τόμας Τούχελ αντιλήφθηκε άμεσα την κομβικότητα της μεταγραφής που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έφερε εις πέρας.


Επόμενη αποστολή; Στο Άνφιλντ. «Ομηρικές» μονομαχίες με τον Φαν Ντάικ, περιορίστηκε αρκετά, και δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου στο δεύτερο μέρος, μιας και η ομάδα του αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές. Το τελικό 1-1 κρίθηκε επιτυχημένο, και ο Ρομέλου Λουκάκου αναχώρησε για το Βέλγιο, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας, για τις αναμετρήσεις απέναντι σε Εσθονία και Τσεχία αντίστοιχα.

Απολογισμός; Αγωνίστηκε 155 λεπτά αθροιστικά, συμμετείχε στα τέσσερα από τα οκτώ γκολ που πέτυχε η ομάδα του συνολικά, και πέτυχε τα τρία. Οι πολυπόθητες επικρατήσεις ήταν γεγονός,  ο Βέλγος έφτασε τα 67 γκολ σε 100 συμμετοχές, και πλέον του απέμενε το «παρθενικό» του γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Ποια θα μπορούσε να αποδειχθεί καλύτερη περίοδος για να «σπάσει το ρόδι» μετά από τόσο επιτυχημένες ημέρες, ύστερα από την επισημοποίηση της επιστροφής του στην PremierLeague;


Η Άστον Βίλα το «πάλεψε» αλλά ο Βέλγος έμοιαζε ασταμάτητος. Πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της Τσέλσι, σκόραρε στο 15ο και το 90ο λεπτό αντίστοιχα, και έκανε πράξη το όνειρό του, έστω και δέκα χρόνια μετά.

Πλέον απομένει ένας τίτλος με την Τσέλσι, με τον ίδιο ως πρωταγωνιστή. Αλλά όπως βλέπουμε, ο Ρομέλου Λουκάκου οδεύει βήμα-βήμα. Οι δέκα ημέρες που παρήλθαν αποδείχθηκαν εντυπωσιακές, και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι του Λονδίνου, απέναντι στην Τότεναμ.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0